blog
Vakantie Pokhara Nepal

Vakantie Pokhara Nepal

Leestijd 3 Minuten

Pokhara is de tweede stad van Nepal en is gelegen in het midden van het Aziatische land. De stad heeft zo’n 350.000 inwoners. Het is een populaire bestemming onder toeristen. De stad biedt namelijk een prachtige combinatie van natuur en cultuur. Ook veel backpackers trekken naar de stad. Het is namelijk ook het beginpunt van ‘route Ronde Annapurana’.

Klimaat in Nepal

De stad heeft een tropisch savanneklimaat. De winter- en lentemaanden zijn over het algemeen erg droog en worden gerekend tot het droogseizoen. Het regenseizoen is echter van mei tot en met september. Doordat de stad gelegen is in gebergtes, kan de regen stijgen tot grote hoogtes. Daardoor koelt het ook sneller af in de stad en zijn de zomermaanden erg nat. De beste reismaanden zijn januari, november en december.

Bezienswaardigheden in Pokhara Nepal

De stad is erg populair onder toeristen. Er zijn namelijk verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een vakantie. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Phewameer en het Tibetaanse vluchtelingenkamp. Ook de wandeltocht naar Annapurna is een aanrader.

Tibetaanse vluchtelingenkamp

In de stad bevinden zich verschillende vluchtelingenkampen, waaronder Tashi Palkhel, Paljorling, Jambling en Tashi Ling. Het grootste kamp is Tashi Palkhel. Dit kamp is gelegen ongeveer vijf kilometer ten noordwesten van de stad. Het voelt net alsof je eventjes in Tibet bent. Het is tegenwoordig een echte toeristenattractie. Iedereen wordt warm ontvangen op de verschillende kampen.

Phewameer

Het Phewameer is het tweede grootste meer van Nepal. Vanaf Pokhara heb je een prachtig uitzicht over het meer. Je vindt er bovendien nog verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder de Tal Barahi Tempel. Dit wordt gezien als het belangrijkste religieuze monument van Pokhara. Je kunt verschillende tours boeken op het meer, zoals het varen in een bootje met een gids. Ook is het populair om gewoon een fiets- of wandeltocht te maken rondom het prachtige meer.

Wandeltocht naar Annapurna

Annapurna is een 55 kilometer lange bergmassief in de Himalayagebergte. Als het mooi weer is, heb je een prachtig uitzicht over de vallei. De hoogste top op de berg is maar liefst 8.091 meter hoog. Dat is de op negen na hoogste berg ter wereld. Je moet daarom wel goed te been zijn als je de berg daadwerkelijk wilt beklimmen. Goede kleding is dan ook erg belangrijk.

Vervoer

Pokhara heeft een eigen luchthaven. De nationale luchthaven is goed verbonden met de hoofdstad, Kathmandu, en Mustang. Er komen regelmatig vluchten aan. De meeste mensen kiezen er echter voor om vanaf Kathmandu met de bus naar Pokhara te reizen. Er zijn namelijk veel reisbureaus waar je goedkoop een minibusje kunt boeken. Bij enkele reisorganisaties zit daar tussendoor ook nog een raftingactiviteit bij in. De busrit inclusief activiteit kost ongeveer 2.000 Roepies (16 euro). De ‘normale’ prijs is echter veel hoger, maar je kunt flink afdingen.

Het openbaar vervoer in de stad is zeer goed geregeld. Er rijden namelijk veel verschillende bussen. Ook zijn de minibussen erg populair. De busjes zijn goed te herkennen aan de kleur. Ook kun je ervoor kiezen om met de taxi te reizen. De taxichauffeurs zijn niet altijd even eerlijk, dus zorg er daarom voor dat zij de meter wel aanzetten. Als je geen tarief afspreekt, moet je op het einde veel te veel betalen.

Een rondreis Nepal boeken

Als jij van plan bent een rondreis Nepal te boeken is het belangrijk om goed te vergelijken bij al onze aanbieders. Zo zal je al snel merken dat de aanbod en prijzen per reisaanbieder flink verschillen. Een rondreis naar Nepal is vaak in combinatie met een rondreis door India, houd dit in je achterhoofd. Wij hopen dat je een leuke rondreis naar Nepal hebt kunnen vinden op onze website.

 

Pagina’s over Nepal:

Lumbini
Bakthapur
Kathmandu
Het verboden koninkrijk in Nepal
Rondreizen door Nepal
Touroperators met rondreizen naar Nepal

Vergelijk hier direct alle reizen naar Nepal

 

 

0
Goedkoperondreis.com