Rondreis Albanië

Rondreis Albanië

Albanië is een land dat ligt op het Balkanschiereiland. Albanië was eerst een koninkrijk, van 1925 tot 1928 is Albanië een republiek geweest en daarna werd het weer een koninkrijk. Na de tweede wereldoorlog werd het land communistisch, en bleef dit tot 1991. Momenteel hoort Albanië bij de NAVO en de VN en hebben ze interesse in een lidmaatschap van de Europese unie.

Weer en klimaat in Albanië

Albanië heeft een mooi klimaat om naar op vakantie te gaan, heerlijk warme zomers en met name langs de kust zeer zachte winters.

Natuur ontdekken met een rondreis Albanië

Albanië is geen land met massa’s toeristen, waardoor de natuur nog veelal ongerept is. Je vind er zowel in het Noorden als in het Zuiden prachtige hoge bergen. Een leuke manier om de natuur te verkennen, is door middel van een rondreis per kano of raft. Laat je betoveren door het rustige en geruisloze landschap terwijl je lekker actief bezig bent.

Een rondreis Albanië kan makkelijk gecombineerd worden met aangrenzende landen: Griekenland of Macedonië

De bevolking van Albanië

Vroeger stonden de inwoners van Albanië bekend als echte krijgers. Momenteel werkt meer dan de helft van de bevolking van Albanië in de landbouw.

Weetjes over de bevolking van Albanië en over het land:

• De hoofdstad van Albanië is Tirana.
• Op de vlag van Albanië staan twee vogels afgebeeld.
• De valuta van Albanië is de Albanese lek.
• Albanië telde slechts 2,774 miljoen inwoners in 2013.
• De officiële taal van Albanië is Albanees.
• Albanië hoort bij de Balkanlanden.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Albanië

Meer van Ohrid

Het meer van Ohrid bevindt zich op de plaats waar Albanië aan Macedonië grenst. Het diepste deel van dit grootte meer is wel 296 meter diep. Nederlandse karpervissers kunnen er heerlijk vissen, omdat er in het meer van Ohrid zeer mooie en grote karpers voorkomen. Zo kun je jouw rondreis Albanië eenvoudig combineren met een visvakantie.

Sarandë

Een bezoek aan de badplaats Sarandë is zeker de moeite waard. Sarandë heeft als bijnaam “De parel van Albanië”. Deze bijnaam heeft de badplaats gekregen vanwege zijn adembenemende ligging. De stranden zijn er hagelwit en de zee is er helder blauw. Tevens heb je vanaf het strand een prachtig zicht op het naastgelegen eiland Corfu. Corfu van dichtbij bekijken kan ook, met de veerboot die je van Sarandë naar Corfu brengt en je op dit eiland afzet.

rondreis albanie

Vergelijk hier direct alle reizen naar Albanië