Goedkope rondreis Slowakije

Goedkope rondreis Slowakije

Een actieve goedkope rondreis Slowakije

Een goedkope rondreis Slowakije is absoluut aan te raden als je graag actief bent in de leukste skigebieden. Echter, je kunt natuurlijk ook een rondreis door Slowakije maken om vooral de indrukwekkende steden en de mooiste bezienswaardigheden te ontdekken. Het land heeft zoveel mogelijkheden dat er voor iedereen wel een geschikte goedkope rondreis Slowakije te vinden is.

rondreis slowakije

Goedkoperondreis.com helpt je uiteraard met het vinden van de ideale rondreis door dit unieke land, tegen de meest aantrekkelijke prijs. Via onze website vind je de leukste rondreizen van diverse aanbieders. Uiteraard zijn deze aanbieders met zorg door ons geselecteerd, waardoor je echt profiteert van de beste rondreizen die er te vinden zijn.

De beste skigebieden van Slowakije

slovakia 963116 640

Een rondreis door Slowakije is ideaal voor iedere vakantieganger, maar met name ook voor de liefhebbers van skigebieden. Door de uitstekende ligging van het land bestaat er in de meeste skigebieden een hoge sneeuwzekerheid, waardoor je er vrijwel altijd kan skiën, snowboarden en langlaufen. Diverse skigebieden zijn voorzien van speciale kinderskigebieden. Wanneer je de mooiste skigebieden van het land wilt bezoeken tijdens je rondreis door Slowakije, dan mag je de volgende 6 skigebieden zeker niet achterwege laten.

  1. Vrátna

Een fantastisch skigebied, in de Kleine Fatra, dat ook zeker uitstekend is voor kinderen. Er zijn in Vrátna zestien pistes te vinden en ongeveer de helft van deze pistes is goed geschikt voor kinderen en voor volwassenen die voor het eerst de latten onder willen binden. In het gebied is ook een zwarte piste te vinden voor de gevorderde liefhebber. De kleine twintig kilometer aan loipes biedt de langlaufers urenlang plezier en in het funpark kun je je vermaken met het snowboarden.

  1. Jasná

Dit skigebied is te vinden in de Lage Tatra. Hier kun je de langste afdaling van heel het land vinden. Deze afdaling heeft een lengte van maar liefst zes kilometer en wordt dan ook gebruikt voor de FIS Worldcup. Voor de langlaufers is er elf kilometer loipes te vinden en voor de plezierzoekers is er een leuk snowpark. In totaal zijn er 21 gewone pistes in Jasná te vinden en drie zogenaamde freeride pistes.

  1. SnowPark Strbské Pleso

Voor optimaal sneeuw- en wintersportvermaak tijdens je rondreis door Slowakije zou je ook zeker een bezoek moeten brengen aan SnowPark Strbské Pleso, te vinden in de buurt van de Hoge Tatra. Dit gebied heeft voldoende te bieden voor kinderen, beginners en gevorderden. Er zijn drie rode pistes te vinden in SnowPark Strbské Pleso, en vier blauwe pistes. Deze pistes worden over het algemeen als leuk en goed te doen ervaren. Het dorp zelf is benoemd tot kuuroord, waardoor je er ook zeker een fijne ontspanning zal vinden.

  1. SnowPark Donovally

Zo’n twintig kilometer loipes en in totaal elf kilometer aan pistes, zeventien in totaal. Dat is wat je aan zal treffen bij SnowPark Donovally. Het grootste deel van de pistes is gemakkelijk, waardoor dit gebied wordt aangemerkt als uitstekend skigebied voor kinderen en beginners. Speciaal voor de liefhebbers van snowboarden is er een leuk funpark gerealiseerd.

  1. Tatranská Lomnica

Dit prachtige skigebied in de Hoge Tatra werd tussen 2008 en 2009 volledig aangepast, uitgebreid en gemoderniseerd. Er zijn nieuwe kabelbanen bijgekomen, er is vijf kilometer extra aan pistes gerealiseerd en de pistes zijn aanzienlijk verbreed. Van de zes aanwezige pistes in Tatranská Lomnica zijn er twee aangemerkt als zwarte piste, waardoor je er zeker goed terecht kunt als je toe bent aan een goede uitdaging. De langlaufers kunnen terecht op de zes kilometer lange loipes. Voor de liefhebber is er ook een leuke ijsbaan te vinden. Dit zorgt ervoor dat dit mooie skigebied vrijwel alles te bieden heeft, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ideaal om te bezoeken tijdens je rondreis door Slowakije.

Goedkope rondreis Slowakije

  1. Stary Smokovec-Hrebienok

In de Hoge Tatra is ook skigebied Stary Smokovec-Hrebienok te vinden. Dit skigebied is wat kleinschaliger, met in totaal vier pistes. Er is één piste die wordt aangemerkt als moeilijk en de overige drie zijn zeer goed te doen voor de beginners en de kinderen die het skigebied bezoeken. Uiteraard zijn er ook langlaufloipes te vinden, met een totale lengte van ongeveer zeven kilometer. Een unieke ervaring is wel het nachtsleeën. Hiervoor kun je terecht op de rodelbaan van Stary Smokovec-Hrebienok.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Slowakije