Rondreis Wit-Rusland

Rondreis Wit-Rusland

Er zijn talloze redenen aan te voeren om een rondreis door Wit-Rusland te maken. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld de plek waar het oude Rusland, zoals dat in Rusland zelf niet meer te vinden is, nog te beleven. Dat betekent dus dat het land zeer geschikt is om er een ontspannen en rustgevende tijd door te maken. Het is er immers nooit druk. Al neemt dat niet weg dat er natuurlijk ook in de meer bewoonde delen van het land veel te beleven valt. Juist de combinatie van die twee werelden maakt deze reis zo aantrekkelijk om te maken.

Historie

Wit-Rusland was samen met onder andere Rusland en Oekraïne een van de oorspronkelijke Sovjetrepublieken. Het land verklaarde zich op 25 augustus 1991 onafhankelijk, na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie .Officieel heet Wit-Rusland de Republiek Belarus met als hoofdstad Minsk. Het land heeft ongeveer 9,5 miljoen inwoners waarvan het grootste gedeelte in de hoofdstad woont.

De steden in Wit Rusland

Rondreis Wit-Rusland

Wanneer een rondreis door Wit-Rusland gemaakt wordt kan het een slim idee zijn om één van de steden als startpunt te nemen. Dat kan bijvoorbeeld de hoofdstad Minsk zijn. Dit is een flink moderne stad die veel overeenkomsten heeft met andere Europese hoofdsteden. Andere steden die aantrekkelijk zijn, zowel als startpunt als op een later moment, zijn Vitebsk, Brest en Grodno. Het zijn steden die goed bewaard zijn gebleven en de oude communistische cultuur nog in grote mate herbergen in bijvoorbeeld de bouwstijl. Dat maakt het dus een hele andere wereld dan je misschien wel gewend bent. Een interessante beleving.

Het platteland

Van stad naar stad reizen tijdens een rondreis door Wit-Rusland komt neer op lange tochten door het platteland. Waarbij zo nu en dan één van de kleinere plaatsen en dorpen wordt aangedaan. Opvallend is hier dat de moderne tijd nog geen grip op dit land heeft kunnen krijgen. Wie Wit-Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken nog wil beleven zoals ze ooit waren kan dat dus op deze plekken heel goed doen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat dit ook van grote cultuurhistorische waarde is en dat deze belevenis een belangrijke herinnering aan deze reis zal gaan vormen op de lange termijn.

Specifieke reizen

Rondreis Wit-Rusland

Er zijn ook een aantal specifieke redenen om een rondreis door Wit-Rusland te willen maken. Een voorbeeld hiervan is het ontdekken van de natuur. Specifiek gaat het dan om wildlife. Hoewel dit natuurlijk vooral iets is wat met Afrika en Azië geassocieerd wordt, is ook in Europa tot op bepaalde hoogte wilde natuur te vinden. Dit is dan ook precies wat de juiste omschrijving is voor de natuur in dit land. Dit ligt dan ook vaak ten grondslag aan het maken van een rondreis door dit gebied. Het is spannend en leuk tegelijkertijd. De echte liefhebber zal dit dan ook met veel plezier doen.

Meerdere landen

Het kan ook een leuk idee zijn om een rondreis door Wit-Rusland onderdeel te laten zijn van een reis door meerdere landen. Het nabijgelegen Polen en een deel van Rusland zijn dan bijvoorbeeld goede opties. Verder moet je dan ook denken aan Oekraïne. Ook hier zijn immers scherpe contrasten tussen de grote steden, kleine plaatsen en de natuurgebieden te zien. Juist door die overeenkomsten kan een reis langs de verschillende landen en streken van grote toegevoegde waarde zijn. Je leert er van alles over de streek en tegelijkertijd kom je er even helemaal tot rust van alle stress die je in het dagelijks leven allemaal moet meemaken.

Actieve reizen

Het leuke aan een rondreis door Wit-Rusland is dat deze ook op meerdere manieren gemaakt kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld heel gebruikelijk om er op een actieve manier mee om te gaan. Een wandelreis door een deel van het land is bijvoorbeeld een goede optie. Zoals het ook een leuk idee kan zijn om op de fiets te stappen en een rondreis op de fiets te maken door dit land. Het kan wel verstandig zijn om in zulke gevallen dan net iets meer voorbereidingen te treffen. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de zekerheid bestaat dat alles goed verzorgd is.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Wit-Rusland