Goedkope rondreis Tsjechië

Goedkope rondreis Tsjechië

Tsjechië ligt officieel in Centraal-Europa maar behoort tot het oude Oostblok. Het land telt 10 miljoen inwoners en is bijna twee keer zo groot als Nederland. In het land wordt Tsjechisch gesproken maar in de hoofdstad Praag en andere toeristische regio’s spreekt men tegenwoordig ook een aardig woordje Engels.

Tsjechië is volledig omringd door andere landen zoals Oostenrijk, Polen, Duitsland en Slowakije. Tsjechië is sinds 20 jaar onafhankelijk, voorheen was het namelijk deels onderdeel van Tsjecho-Slowakije.

Praag

Een rondreis door Tsjechië is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Praag. Veel bezoekers aan Praag bestempelen de stad als een van de mooiste ter wereld. Het oude centrum van de stad staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst en trekt elk jaar miljoenen bezoekers.

Praag wordt ook wel de Gouden Stad genoemd. Er zijn enorm veel historische gebouwen die vaak al honderden jaren oud zijn. Vooral het oude stadsplein is erg indrukwekkend met de beroemde torens van de Sint-Nicollaas kerk en Týnkerk. Andere bekende bezienswaardigheden in Praag zijn de Burcht van Praag, de Sint Vitus kathedraal, het koninklijk paleis, de Sint Joris basiliek en het Lobkowicz paleis.

Naast veel mooie architectuur bekijken, kun je in Praag ook geweldig eten en drinken. Er zijn talloze gezellige restaurants en terrasjes waar je voor weinig geld heel goed kunt eten. Het is de moeite waard om buiten het centrum op zoek te gaan naar een leuke eetgelegenheid. De prijzen liggen hier namelijk vaak een stuk lager dan in het centrum. Dit geld kun je mooi gebruiken voor de rest je rondreis door het land.

Český Krumlov

Goedkope rondreis Tsjechië

Český Krumlov is een middeleeuws stadje dat erg leuk om te bezoeken is tijdens een rondreis. Dit stadje is al meer dan 700 jaar oud en heeft daarom veel historische hoogtepunten. Vooral het kasteel en de burcht van de stad zijn erg indrukwekkend. Je kunt een deel van het kasteel bezoeken tegen betaling van een kleine entreeprijs. Ook in de binnenstad van het stadje zijn veel historische bouwwerken te bewonderen.

Reuzengebergte

Op de grens tussen Polen en Tsjechië ligt het Reuzengebergte. Dit stukje van Tsjechië heeft een zeer indrukwekkende natuur. Een bezoek aan het Reuzengebergte is een perfecte manier om je tijdens een rondreis even te ontsnappen aan de soms drukke steden van het land.

Het Reuzengebergte is vooral erg populair onder wandelaars. Er zijn namelijk talloze wandelroutes die je leiden langs de mooiste plekjes van dit natuurgebied. Zo kun je onder andere Adršpach bezoeken. Dit stadje ligt midden in het gebergte en bestaat voor een groot deel uit rotsformaties.

Beste reistijd Tsjechië

Het grootste deel van Tsjechië heeft een landklimaat. Dit betekend dat het in de zomer erg warm is en in de winter erg koud. Veel wintersporters reizen in de koude periode af naar het land omdat er dan erg veel goede skimogelijkheden zijn. Wanneer je een rondreis wilt maken door Tsjechië kun je dit echter het beste in de zomer doen. Het is dan vaak aangenaam warm met een gemiddelde dagtemperatuur van 24 graden in de periode van juni tot en met augustus.

Praktische reistips Tsjechië

Je kunt prima een rondreis door Tsjechië maken met de auto. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden en er gelden de normale Europese verkeersregels. Houd er wel rekening mee dat je voor de snelwegen in Tsjechië een vignet moet aanschaffen. Daarnaast moet de verlichting van de auto altijd zijn ingeschakeld, ook overdag.

Omdat Tsjechië niet tot de eurolanden behoort, wordt er nog steeds betaald met Tsjechische Kronen. Bij het overgrote deel van de geldautomaten kun je echter gewoon Kronen pinnen met een Nederlandse bankpas. Op dit moment is 1 euro ongeveer 28 Tsjechische Kronen waard.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Tsjechië.