Ontdek de mooiste provincie van Kroatië

geplaatst in: blog | 0

Een rondreis door Kroatië is prachtig, van begin tot einde. Toch kiezen ook veel mensen ervoor om de rondreis te beperken tot een enkele provincie van het land, en dat is niet heel vreemd. Istrië is de mooiste provincie die het land rijk is en je kunt je er absoluut goed vermaken tijdens je rondreis door Kroatië. Deze provincie, in het westen van het land, is al erg oud en werd dan ook bewoond door onder meer Oostenrijkers, Romeinen en Italianen. Een reis door Kroatië is zeker niet compleet zonder ook een paar dagen te hebben uitgetrokken voor het ontdekken van Istrië.

Een bezoek aan de eilandengroep

Istrië heeft een indrukwekkende eilandengroep waar een compleet nationaal park van is gemaakt. Nationaal Park Brioni kan uitsluitend per boot worden bezocht. Het park bestaat uit veertien eilanden, zowel grote als kleine exemplaren. Je kunt vanuit Fazana vertrekken naar het nationaal park, waar een bezoek aan hoofdeiland Veli Brioni zeker niet mag ontbreken. Je kunt hier vooral ook veel overblijfselen van de Romeinen bewonderen.

Het theater van keizer Augustus

Keizer Augustus liet in een ver verleden een amfitheater bouwen. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurde dit tussen de jaren 2 v.C. en 14 n.C. Het theater werd uiteindelijk behoorlijk groot voor die tijd, namelijk 155 meter, en er werd plaats geboden aan maar liefst 23.000 personen. Er worden gevechten tussen gladiatoren plaats. Dit amfitheater, te vinden in Pula, is nog altijd in gebruik. Vandaag de dag kun je er concerten en toneelstukken bijwonen. Het is zeker de moeite waard om het eens te bezoeken tijdens je rondreis door Kroatië.

De basiliek in Poreč

In de plaats Poreč is een prachtige basiliek te vinden die al in de zesde eeuw werd gebouwd. Deze basiliek, de Eufrasiusbasiliek, is de derde basiliek die op die plek werd gerealiseerd. Van de twee voorgaande basilieken zijn nog steeds details te vinden. De vloer van de Eufrasiusbasiliek is namelijk nog van de basiliek die er stond in de vijfde eeuw. Deze mozaïekvloer is een unieke bezienswaardigheid. De huidige basiliek is al meerdere malen getroffen door aardbevingen en branden, waardoor er diverse aanpassingen aan het gebouw zijn gemaakt, maar nog altijd wordt dit bouwwerk gezien als het belangrijkste in de plaats. Het is dan ook al bijna twintig jaar te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De hele provincie overzien

Je kunt heel Istrië zien vanaf de heuveltop waarop Grožnjan te vinden is. Dit kleinschalige middeleeuws dorpje met 785 inwoners is een bijzondere verschijning, dus er zijn zeker meerdere redenen om dit dorpje te bezoeken. Ontdek Grožnjan en bewonder direct de hele provincie Istrië tijdens je rondreis door Kroatië. Je kan het dorp het best in de zomer bezoeken, want in de winter zijn de kunstenaars er niet te vinden en juist deze vakmensen maken het dorpje echt onvergetelijk.

Boek een rondreiseen ontdek de mooiste provincie van Kroatië

Ben jij wel toe aan een inspirerende rondreis die je zeker niet meer zal vergeten? Ga dan via Goedkoperondreis.com op zoek naar een mooie rondreis door Kroatië en je weet zeker dat je een fantastische reis tegemoet gaat.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kroatië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175shoestringoaddjoser-logo-300x175snp-logo-300x175dejongintra-logo-300x175pharos-300x175alltours

 

Een stedentrip naar Dubrovnik kunt u vinden op deze pagina
Op zoek naar meer informatie over rondreizen door Europa? Ga naar onze rondreis Europa pagina!
Ook hebben onze aanbieders SNP Reizen en Djoser Reizen een groot aanbod voor rondreizen naar Kroatië.

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van