blog
5 populaire activiteiten in Dubai

5 populaire activiteiten in Dubai

Leestijd 3 Minuten

Ontdek Dubai

Dubai is een fantastisch mooi land waar je veel toffe activiteiten kunt ondernemen. Het is een land dat luxe en rijkdom uitstraalt en ook jij zult je tijdens je vakantie aan Dubai een koning/koningin voelen. Het land heeft veel verrassende ‘things to do’ en wij hebben daarom de leukste en meest populaire activiteiten voor je op een rijtje gezet. Dus ga jij binnenkort naar Dubai, vergeet dan niet om deze lijst op te slaan!

1.Bezoek de Burj Khalifa

De Burj Khalifa is momenteel nog het hoogste gebouw ter wereld. Je kunt deze van een afstand bewonderen maar je kunt ook tickets kopen om het gebouw vanaf de 124e en 125e verdieping te verkennen. Het uitzicht is adembenemend en zeker de moeite waard. Omdat er altijd hele lange rijen zijn is het te adviseren je tickets op voorhand online te bestellen. Deze tickets zijn gebonden aan een tijdslot waardoor je er van verzekerd bent dat je ook echt om het gekozen tijdstip naar binnen mag. Het observatiedek op de 125e verdieping geeft je een adembenemend uitzicht over de gehele stad Dubai en de omliggende Emiraten. Als je de mogelijkheid hebt om in de avonduren na zonsondergang te gaan is dit aan te raden. Het is dan net allemaal iets magischer en mooier.

  1. Rode duinen safari

Dit is een activiteit die je echt niet mag overslaan. Het zal het meest magische en indrukwekkende moment van je gehele reis zijn. Met de rode duinen safari duik je de woestijn in onder begeleiding van een gids. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en vertrekt op een trip die tussen de 6 tot 8 uur duurt. Je ontdekt de schoonheid van de woestijn en rijd met een jeep naar de rode zandduinen. Ook zal je midden in de woestijn BBQ’en en krijg je de kans om zoals echte Arabieren te genieten van het roken van een shishapijp met heerlijk appeltjes tabak en je te laten beschilderen met henna. Ook kan je met een zandboard (vergelijkbaar met een snowboard) van de duinen racen.

  1. Dagtour Abu Dhabi

Een dagtour naar Abu Dhabi is een must. Dubai is fantastisch maar als je toch in de buurt bent kun je net zo goed ook een andere Emiraat bezoeken. Je vliegt in de ochtend heen en in de avond terug. Je overnacht dus gewoon in je eigen accommodatie in Dubai. (tenzij je zelf in Abu Dhabi wilt blijven). Als je Abu Dhabi bezoekt mag je de grootste moskee van de Emiraten niet overslaan. De Sheikh Zayed Grand Moskee is heel indrukwekkend. Of je een aanhanger bent van het islamitische geloof of niet, deze moskee is prachtig en straalt een bepaalde vorm van sereniteit uit dat ook jij hier door een bepaalde rust zult ondervinden.

  1. Bezoek het Dubai Aquarium

Een aquarium bezoeken kan nog al saai klinken. Een paar vissen in een kom, wat is daar leuk aan? Het aquarium in Dubai is veel meer dan dat. Er zijn aquaria die groter zijn dan het huis waar jij woont met de meest kleurrijke en exotische vissen en andere zee dieren. Er zijn zelfs aquaria waar je onder door kunt lopen en de vissen over je heen zwemmen. Het bezoeken van het Dubai Aquarium zal voor iedereen, jong en oud, een bijzondere ervaring zijn.

  1. The Dubai Mall

The Dubai Mall is de grootste mall, shoppingcentra, van Dubai. Het is een luxe mall met allerlei luxe merken. Denk hierbij aan Louis Vuitton, Fendi, Gucci, en Balenciaga. Is dit onbetaalbaar? Geen zorgen, je hebt er ook gewoon de Zara, Mango en H&M. Ook wanneer shoppen niet je ding is, is het bijzonder om zo een luxe warenhuis van binnen te zien. Alles is van marmer en er rijden zelfs golfkarretjes rond die je als VIP gast kunt boeken zodat je wordt rondgereden door de mall. Je kunt er overigens ook heerlijk eten. Van sushi tot Arabisch eten en van burgers tot vegan.

 

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com