Rondreis Peloponnesos

Rondreis Peloponnesos

Peloponnesos is een schiereiland aan de zuidkust van het Griekse vasteland. Het eiland is een walhalla voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur, omdat je er zeer veel kastelen kunt vinden. Elk kasteel heeft zo zijn eigen karakter wat zorgt voor veel variatie op jouw rondreis Peloponnesos. De kastelen zijn natuurlijk ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor jongeren is deze rondreis uitermate interessant.

Weer en klimaat in Peloponnesos

De laagste temperaturen op Peloponnesos zijn in de maand januari, al hoewel het er gemiddeld nooit kouder wordt dan 4 graden. De warmste maanden zijn juli en augustus. In deze maanden is de minimum temperatuur gemiddeld 18 graden en maximum temperatuur gemiddeld 31 graden. In de maanden mei tot en met september valt er vrijwel geen neerslag in Peloponnesos. Al met al is dit weerbeeld ideaal voor een rondreis.

Natuur ontdekken met een rondreis Peloponnesos

De bevolking van Peloponnesos reist net als ons Nederlanders regelmatig met de trein, echter rijdt deze er erg langzaam. Vanuit de trein heb je daarom een prachtig uitzicht op de vrijwel ongerepte flora en fauna van het land en kun je zo nu en dan zelfs een mooie foto maken vanuit de rijdende trein.

De bevolking van Peloponnesos

De plaats met het hoogste aantal inwoners is absoluut Patras. Deze plaats telt ruim 215.000 inwoners en laat daarmee zelfs Kalamata (71.000 inwoners) ver achter zich. De minst dichtbevolkte plaats op de eilanden is Nauplion met 34.000 inwoners.

Rondreis Peloponnesos

Weetjes over de bevolking van Peloponnesos en over het schiereiland:

  • Peloponnesos heeft een erg bergachtig landschap.
  • Je kunt er het beste reizen per trein
  • Op Peloponnesos kun je veel olijfbomen vinden.
  • Het eiland heeft zijn naam te danken aan de held Pelops.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Peloponnesos

Kasteel Methoni

Kasteel Methoni is een kasteel dat zorgt voor mooie foto-momenten en een hoop fantasie bij de kinderen. Fantaseer over ridders en jonkvrouwen en beleef avonturen in een echt kasteel. Kasteel Methoni wordt vaak ook wel 1 van de meest indrukwekkende middeleeuwse kastelen genoemd, en dit is dan ook zeker terecht.

Kasteel van Koroni

Een ander uniek kasteel op Peloponnesos is het Kasteel van Koroni. Vanuit dit mooie kasteel heb je werkelijk een magnifiek uitzicht. Van oorsprong was het Kasteel van Koroni eigenlijk een fort.

Kanaal van Korinthe

Het Kanaal van Korinthe is een kaarsrecht kanaal met aan weerszijde hoge wanden. Deze wanden zijn ongeveer 60 meter hoog en lopen kaarsrecht omhoog. Op dagen dat er vrijwel geen wind staat is het ook mogelijk om boven het kanaal te bungeejumpen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Griekenland