blog
Santorini

Santorini

Zeker Santorini niet vergeten als je kiest voor Griekenland.

Waarom zul je vragen? Wel hierom….

Het romantische Griekse eiland Santorini staat bekend om de pittoreske dorpjes met hagelwitte huisjes en kerkjes met felblauw gekleurde koepels. Santorini is geboren uit een vulkanische uitbarsting op de bodem van de zee. Dit maakt de stranden op dit eiland zo fascinerend. Het zand op de stranden op Santorini hebben een donkere kleur, tegen het zwart aan. Ze zijn heel anders dan je gewend bent van de meeste stranden op de Griekse eilanden. Ze hebben allen een eigen, unieke sfeer. De beste stranden op Santorini vind je aan de oostkust, het zuidoosten en aan de westkust. Welke stranden zijn er zoal?

Het kindvriendelijke Kamari Beach

In het zuidoosten van Santorini ligt het toeristische plaatsje Kamari. Het heeft een langgerekt, zwart kiezelstrand. Het is een ideaal stand voor gezinnen met kinderen, ook vanwege de wapperende blauwe vlag. Deze staat borg voor een veilig en schoon strand. Op de gezellige boulevard kun je op diverse terrasjes en restaurants genieten van een verfrissend drankje en lekker eten met uitzicht op de zee. De boulevard en het centrum zijn afgesloten van verkeer, dus van auto’s heb je hier geen last.

Duiken in Perissa

Het strand van Perissa ligt in het zuidoosten van Santorini aan de voet van de berg Mesa Vouno. Het zandstrand is breed en loopt langs de hele kust in het zuidoosten van het eiland. Perissa is een klein dorp. Het is voorzien van een paar winkeltjes, wat restaurantjes en een kerkje. Er bevinden zich hier ook twee duikscholen.

Watersporten bij Perivilos

Het strand van Perissa loopt naar het zuiden toe over in het strand van Perivilos. Het is er rustiger waardoor je hier meer privacy vindt. De zeebodem loopt hier snel af en de rotsachtige bodem maakt het strand van Perivilos echter minder geschikt voor kleine kinderen. Het strand bestaat hier uit een mengeling van kiezels en strand. Je kunt er parasols en strandstoelen huren. Je vindt er verschillende faciliteiten op het gebied van watersport, waaronder de verhuur van jetski’s en de mogelijkheid tot parasailing.

Het fotogenieke Red Beach

Santorini

In het zuiden van Santorini ligt het bezienswaardige stadje Akrotiri, een voormalige havenstad in de Griekse Oudheid. Vanaf dit stadje en Perissa varen bootjes naar Red Beach. Met de naam doelt men hier niet op de kleur van het strand, deze is namelijk donkergrijs van kleur. Het is de rode kleur van de rotspartij die het strand een hele bijzondere sfeer geeft. Je kunt er prachtige foto’s maken. Red Beach is een klein strand en het is er dan ook al snel druk. Er staan wat kraampjes met snuisterijen als streekproducten en sieraden. Vanuit Akrotiri is Red Beach niet alleen met een bootje, maar ook lopend en met de auto te bereiken. Naast Red Beach ligt White Beach. Het heeft een kiezelstrand en is omringd door hoge witte rotsen. Dit strand kun je alleen met een bootje vanaf het strand van Akrotiri bereiken.

Vlychada Beach

Het strand van Vlychada ligt naast haventje waar traditionele, kleine Griekse houten bootjes (kaiks) dobberen naast een aantal luxe jachten. Dit strand op Santorini wordt omzoomd door hoge witte kliffen en wordt vooral bezocht door toeristen die vooral de rust op willen zoeken.

Het beste strand bij Oia

Het schilderachtige dorpje Oia staat bekend om de spectaculaire zonsondergangen. De belangstelling hiervoor is zo groot, dat je er op tijd moet zijn om een parkeerplaats te bemachtigen. Het uitzicht is hier vrijwel overal fantastisch. Het dorp zelf heeft vele leuke boetiekjes en veel historische bezienswaardigheden. Het dichtstbijzijnde strand is Katharos Beach en deze ligt op een kwartier loopafstand. Het is het beste strand van Santorini vlakbij Oia.

Ben je klaar voor Santorini en wil je een rondreis Griekenland gaan boeken?

Zie hier de Griekenland specialisten:

 

0