blog
Welk eiland kiezen voor een vakantie in Griekenland

Welk eiland kiezen voor een vakantie in Griekenland

Er zijn 6000 Griekse eilanden waarvan er 227 bewoond zijn. Naar die 227 eilanden kun je op vakantie gaan. Wow, Wow ….,

maar welk eiland kiezen voor een vakantie in Griekenland?

Wilt u op rondreis naar Griekenland, maar kunt u gewoonweg niet kiezen tussen alle verschillende leuke eilandjes, dan is een rondreis door Griekenland de ideale vakantie voor u ; zie op deze pagina de Tips voor een rondreizen door Griekenland.

Bij diverse reisbureaus kunt u deze rondreizen boeken, zo zijn er bijvoorbeeld groepsreizen en reizen speciaal voor singles. Tijdens deze rondreizen kunt u stedentrips maken, eilandhoppen en de prachtige oude Griekse steden bezoeken en dat allemaal in één reis. Wat wilt u nog meer ? Perfect als u veel wilt ontdekken van het vakantieland.

Voor iedereen is er wel een passende rondreis, wilt u met uw familie of met uw partner rondreizen en de reis zelf uitstippelen dan kunt u voor informatie, ideeën en vragen terecht bij een reisorganisaties. Toch liever reizen in een huurauto dan in een grote touringcar? Het is zo geregeld, het enige wat u hoeft de doen, is uitzoeken wat u mooi lijkt om te zien en weten met wie u deze rondreis wilt gaan maken.

Cultuur en tradities

Griekenland is een veelzijdig land en u kunt hier nog vele eeuwenoude plaatsen en gebieden bezoeken en daar proeven van de Griekse tradities en prachtige cultuur. Een voorbeeld van een prachtig oud plaatsje wat het zeker waard is om te bezoeken tijdens uw rondreis is Rhodos, dit is de hoofdstad van het eiland Rhodos.

In de binnenstad is nog een prachtig oude, in Gothische stijl gebouwd, fort te bewonderen. In deze binnenstad zijn veel bezienswaardigheden, zoals de Straat van de Ridders, het Grote Ziekenhuis en het Grootmeesters Paleis. Naast deze prachtige bezienswaardigheden leent de stad zich ook prima voor een dagje shoppen of een heerlijk diner in een sfeervol restaurant.

Eilandhoppen en stedentrips

Griekenland staat niet allen bekend om zijn oude cultuur, maar ook om de prachtige eilandjes die er te bezoeken zijn. Op de veel van die eilanden vindt u massatoerisme, zoals op Kreta (bekend van de jongerenvakanties naar Chersonissos), Kos met de gezellige plaats Kos-stad en Corfu. Dit zijn enkele bekende voorbeelden van eilanden die u kunt bezoeken, alleen, met uw partner of met het hele gezin.

Wilt u liever naar het vaste land en de wat minder bekende gebieden in Griekenland, dan kunt u bijvoorbeeld een stedentrip maken naar Athene en bezoek de indrukwekkende ruïne van Akropolis, met boven op die berg het Parthenon of de prachtige tempel van Athena Nike. Athene biedt u volop bezienswaardigheden, maar laat u ook genieten van de heerlijke Griekse keuken. Vanuit Athene kunt u ander kleine stadjes bezoeken, bijvoorbeeld het stadje Parga dat op het vaste land ligt aan de Ionische zee.

Dit kleine stadje is een klein sfeervol dorpje, met prachtige huisjes gebouwd in Venetiaanse stijl, gelegen tussen twee bergen. Vanaf hier kunt u eventueel de kleine eilandjes Paxos en Anti-Paxos bezoeken met een bootexcursie. Ook het eiland Corfu is nabijgelegen en per boot bereikbaar. Naast deze eilandbezoekjes kunt u vanuit Parga zelfs een bezoekje brengen aan Albanië.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts enkele ideeën voor een prachtige rondreis over de eilanden en door het vaste land van Griekenland. Bent u nieuwsgierig geworden, wacht dan niet langer en plan een prachtige trip door dit schitterende cultuurrijke land.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Griekenland

 

0