blog
British Museum is gratis toegankelijk

British Museum is gratis toegankelijk

Het British Museum in Londen is overal ter wereld bekend, omdat dit gebouw één van de grootste en mooiste collecties ter wereld bevat. Er zijn maar liefst meer dan 7 miljoen objecten te vinden in dit British Museum van Londen! Het is een heuse encyclopedie, maar dan in levende lijve. Het museum is opgesplitst in verschillende continenten. Per continent kan je de vondsten bewonderen die tot dat bepaalde continent behoren. Deze continenten zijn op zich nog eens ingedeeld in meerdere onderwerpen of regio’s, om je interesses op die manier gemakkelijk terug te vinden en te bekijken.

Gratis entree in het British Museum Londen
Het museum bevindt zich in een zeer mooi gebouw in de Great Russell Street te Londen. Aan de binnenkant van het gebouw is er aan het plafond een prachtige koepel te zien. Elk jaar zijn er miljoenen mensen die het British Museum bezoeken tijdens hun trip naar Londen. Niet alleen de collectie is er adembenemend mooi en groot, maar ook de architectuur van het gebouw is schitterend en uniek.

Gratis entree in het British Museum Londen
Meer specifiek bevat het British Museum in Londen een zeer grote collectie van wereldwijde vondsten die te maken hebben met geschiedenis en cultuur. Je kan er zaken bewonderen zoals: Egyptische mummies, een enorm beeld van de Egyptische Farao Amenhotep de derde, de Steen van Rosetta, manuscripten, beeldhouwwerken (onder andere van het Pantheon) ,beelden van het Paaseiland en vele antiquiteiten. Omdat er zoveel objecten te bezichtigen zijn in dit museum, is het natuurlijk onmogelijk om ze allemaal op te sommen. Je zal het zelf moeten ontdekken via een leuke stedentrip naar Londen!

Jaarlijks trekt het museum ruim 5 miljoen bezoekers en is daarmee een populaire toeristenattractie van Londen. Dat grote aantal bezoekers is mede te danken aan de gratis entree. Dat moet zeker voor Nederlanders als muziek in de oren klinken.

Het British Museum is gratis toegankelijk

Het British Museum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:30 uur.
Behalve op 24,25 en 26 december, 1 januari en goede vrijdag.Dan is het museum gesloten.

Trouwens ook het Tate Modern Museum en het Britse Science Museum zijn gratis attracties in Londen!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Londen

 

 

0