Rondreis Cycladen

Rondreis Cycladen

De Cycladen is een groep eilanden die horen bij Griekenland. De hoofdstad van de Cycladen heet Ermoupoli, wat zijn ligging heeft op Syros. De Cycladen staan (zeker niet onterecht) bekend als de ideale goedkope rondreis bestemming.

Weer en klimaat in Cycladen

Omdat de Cycladen uit meerdere eilanden bestaat is het lastig om slechts 1 weerbeeld te noemen voor de hele eilandengroep. Elk eiland heeft kleine verschillen met de rest van de eilanden. Om toch een beeld te geven, nemen we het beroemde Cycladen eiland Santorini, ofwel Thera als voorbeeld. In juni, juli en augustus valt hier vrijwel geen regen en ligt de temperatuur tussen de 19 en 28 graden. Ook in april, mei en september is de regenval er minimaal.

Natuur ontdekken tijdens een rondreis Cycladen

De Cycladen eilanden hebben een schilderachtig landschap dat een serene rust uitstraalt. De architectuur is er veelal wit, wat uitermate mooi afsteekt tegen de omringende natuur. De meest voorkomende bouwwerken zijn kleine kerken, die je vrijwel overal op de eilanden tegenkomt.

De bevolking van Cycladen

De bevolking van de Cycladen is uiterst vriendelijk en gastvrij, waardoor je jezelf er meteen thuis voelt. Het leven op de eilanden is een oase van rust omringt door de azuurblauwe zee.

Weetjes over de bevolking van Cycladen en over de eilandengroep:

  • De oppervlakte van de eilandengroep is 2.572 vierkante kilometer.
  • De hoofdstad van Cycladen is Ermoupoli.
  • Deze hoofdstad bevindt zich op het eiland Syros.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Cycladen

Aegean Maritime Museum

Cycladen is omringt door water en het water speelt dan ook een grote rol in de cultuur op de eilanden. Een unieke manier om kennis te maken met het water vanuit de ogen van de bevolking is door een bezoek te brengen aan het Aegean Maritime Museum. In dit museum zo je onder andere maquettes en beeltenissen van de maritieme geschiedenis van Cycladen.

Ancient Thera

Ancient Thera is de verzamelnaam van een aantal ruïnes op de Cycladen. Een bezoek aan deze ruïnes brengt een mooi stukje geschiedenis in jouw rondreis Cycladen.

Akrotiri

Goedkope rondreis Cycladen

De oude havenstad Akrotiri werd verwoest door een vulkaanuitbarsting. De ruïnes van deze ooit zo bruisende havenstad zijn nog steeds te bezichtigen. De stad was ooit het paradepaardje van de Griekse beschaving met grote economische en culturele waarde.

Thirasia

Thirasia is 1 van de kleinere eilanden van de eilandengroep. Er wonen slechts een paar honderd mensen en het eiland heeft ook maar een oppervlakte van 9 vierkante kilometer.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Griekenland