blog
Dé bezienswaardigheden van Boekarest

Dé bezienswaardigheden van Boekarest

Leestijd 2 Minuten

Wat zijn dé bezienswaardigheden in Boekarest – de hoofdstad van Roemenië?

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. Het is met meer dan twee miljoen inwoners één van de grootste steden van Europa. Alleen Londen, Berlijn, Madrid, Rome en Parijs zijn nog groter. Boekarest is één van de steden die vaak erg goedkoop bereikt kan worden met low cost vliegmaatschappijen als RyanAir en Wizz Air. Vaak vlieg je al voor enkele tientjes retour naar Boekarest. Een rondreis Roemenië is zeker niet duur te noemen

In Boekarest wordt net als in de rest van Roemenië betaald met Roemeense Leu (ISO-code: RON). Hierbij geldt dat 100 Roemeense Leu ongeveer gelijk staat aan 20 euro.

Klein Parijs

Boekarest werd niet voor niets vroeger “klein Parijs” genoemd. In het centrum zijn een groot aantal historische gebouwen te vinden van hoge architectonische kwaliteit. Het iconische aan Boekarest is, dat de bouwstijlen door de jaren heen enorm gemixt zijn. Het is mogelijk om een oude en prachtig versierde kathedraal naast een oude Sovjet-flat te vinden.

Openbaar vervoer

Boekarest heeft één van de meest uitgebreide netwerken van openbaar vervoer in Europa. Er zijn vier metrolijnen, naast honderden tram-, bus- en trolleybuslijnen. Een kaartje voor de bus, tram of metro kost omgerekend minder dan een euro.

Dé bezienswaardigheden van Boekarest

Dé bezienswaardigheden van Boekarest

De meest populaire bezienswaardigheden in Boekarest zijn het parlementspaleis ( een gigantisch gebouw van meer dan driehonderd duizend vierkante meter, waarin het ook mogelijk is om een tour te nemen), het oude centrum, het plein van de revolutie, Boekarest’s eigen Arc de Triomphe en de gedenkplek voor de Tweede Wereldoorlog.

Musea

Het aantal musea in Boekarest is heel hoog. Museumliefhebbers kunnen van allerlei soorten specialiteitenmusea (zoals het Paleis van Cotroceni en de Ceausescu Mansion) tot kunstmusea (zoals het Museum over Boeren, Rotenberg-Uzanov, en het Nationaal Museum van Moderne Kunst) en kunstgalerijen (zoals ARTHUB) genieten. Ook bevindt zich bij Boekarest een openlucht museum die het leven in een traditioneel Roemeens dorp laat zien. Dit museum telt honderden traditionele gebouwen, waarbij aan alles (zoals kleding, meubels en servies) is gedacht.

Andere bezienswaardigheden in Boekarest zijn het Herastrau Park, de Patriarcische Kathedraal en het Nationale theater.

Uitgaan en nachtleven in Boekarest

Het nachtleven van Boekarest is betaalbaar, levendig en uitgebreid – er zijn talloze bars en clubs waar zowel toeristen als locals zeven dagen per week terecht kunnen. Vanwege het grote aantal uitgaansgelegenheden is het wellicht een idee om mee te doen aan een ‘pub crawl’, een activiteit waarbij een groep personen die elkaar meestal nog moet leren kennen, langs verschillende kroegen gaat om zo kennis te kunnen maken met het nachtleven van de stad.

Een aantal voorbeelden van bekende uitgaansgelegenheden zijn Beer O’Clock, Interbelic, Piranha, Club Downtown, Curtea Berarilor, Green Hours, Bamboo, The Vintage Pub, Fire Club, Fratelli, Club A en Cafe Hazard.

Er gaan in West-Europese landen veel vooroordelen rond over de veiligheid in landen als Roemenië. Hoewel het natuurlijk altijd en overal is aangeraden om standaard voorzorgsmaatregelen te nemen (zoals het goed afschermen van kostbaarheden zoals je paspoort, telefoon, pinpas en geld), is Boekarest (en de rest van Roemenië) over het algemeen erg veilig, en hoeft men zich geen zorgen te maken.

Wilt u gaan rondreizen in Roemenië ? Dan hebben wij deze specialisten voor u geselecteerd:

 

0