Rondreis Roemenië

Rondreis Roemenië

Veel mensen hebben een wat vertekend beeld van Roemenië. Het adopteren van straathonden en –katten vanuit Roemenië is een ware hit in Nederland op dit moment, en dit is natuurlijk fantastisch, maar dit zorgt er ook voor dat we het land met andere ogen bekijken. Dit terwijl Roemenië juist een land is dat je zeker eens beter zou moeten leren kennen. Het land heeft namelijk eindeloos veel moois te bieden. Onderstaande 5 plekken mag je zeker niet laten ontbreken aan jouw rondreis Roemenië.

Bezienswaardigheden Roemenië

In de regio Bucovina staan enkele van de mooiste bouwwerken van het land, de beschilderde kloosters. Deze kloosters zijn bewerkt met prachtige fresco’s en werkelijk een lust voor het oog. Voor de rest staat de regio bekend om de schilderachtige dorpjes en kleurrijke bevolking.

Roemenië staat ook bekend om de verhalen over Dracula en zijn kasteel. De beste plek om je in de wereld van Dracula te wanen is Sighişoara. Er staan veel oude gebouwen en torens van honderden jaren oud. Ook zijn er diverse musea over de geschiedenis van het land, kunst maar natuurlijk ook de legende van Dracula.

Deze 5 plekken horen in jouw rondreis Roemenië

Maramureş

Het meest indrukwekkende aan de dorpen van Maramureş is wel de geschiedenis die hier nog erg leeft. De dorpen hebben eindeloos veel houten kerken met een indrukwekkende uitstraling. Deze kerkjes werden eeuwen geleden met de hand opgebouwd en zijn door al die jaren heen bijzonder goed bewaard gebleven. Het meest unieke aan de houten kerken is waarschijnlijk nog wel dat er geen enkele spijker gebruikt is in de bouwwerken. Maar liefst acht van de houten kerken van Maramureş staan vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

rondreis Roemenië

Sighişoara

Dit is de plaats waar de films over Dracula werden opgenomen, maar dit is natuurlijk niet de enige reden om tijdens je rondreis door Roemenië een bezoek te brengen aan Sighişoara. Je vindt hier namelijk ook een klokkentoren die maar liefst vijf eeuwen oud is, een keur aan interessante musea, sfeervolle straten, gebouwen in alle kleuren van de regenboog en één van de belangrijkste trekpleisters van het land; de heuveltop van Sighişoara. Ook deze is te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Rondreis Roemenië

Viscri

Een uniek Saksisch dorp waar nog altijd ongeveer 25 Saksen hun thuis vinden. Je kunt hier wederom volop genieten van de rijke geschiedenis van Roemenië. Zo kan je er een kerk bewonderen die stamt uit de twaalfde eeuw. De kerk werd later versterkt om de veiligheid ervan te waarborgen. Je kunt de kerk niet alleen van de buitenkant bekijken, maar deze ook beklimmen via de open trap.

Echter, niet iedereen durft deze trap te beklimmen. Het uitzicht vanaf de top, over de indrukwekkende vallei, is toch wel de moeite waard. Viscri staat ook bekend om het contrast. De woningen zijn er felgekleurd en daarmee toch wel trendy te noemen, terwijl deze opgebouwd zijn aan de onverharde wegen van de plaats.

Biertan

Een bezoek aan de Saksische kerk die je in Biertan kan vinden mag zeker niet ontbreken aan je rondreis door Roemenië. Deze kerk is ronduit imposant te noemen en werd in de vijftiende eeuw al opgebouwd. De kerk is overigens niet meer helemaal in originele staat, want enkele jaren geleden is deze gerenoveerd en versterkt. OP het terrein van de kerk kan je ook een bastion bezoeken. Overigens is het ook zeer de moeite waard om onder de leiding van een ervaren gids een tour door Biertan te maken. De verhalen zullen je verbazen.

Zuid-Bucovina

Zuid-Bucovina hoort echt thuis in een georganiseerde rondreis door Roemenië. Deze regio bruist van de historie. Zo kan je hier een bezoek brengen aan meerdere kloosters die uit de vijftiende eeuw stammen. Deze kloosters zijn stuk voor stuk uniek beschilderd en ook zijn er tal van oude muurschilderingen te vinden. Je kunt een kloostertour boeken. Hierbij ga je langs alle kloosters in een georganiseerde excursie per bus

Rondreis Roemenië

Weer en klimaat Roemenië

Wanneer je een goedkope rondreis Roemenië wilt ondernemen kun je het beste reizen van juni tot en met augustus. De zomers in Roemenië zijn namelijk aangenaam warm aan de kust terwijl de winters erg streng kunnen zijn. Wanneer je van plan bent tijdens je rondreis door het land ook het binnenland te bezoeken, kan je beter reizen in juni of september. Het kan in de zomer namelijk extreem heet worden in het binnenland. De gemiddelde zomertemperatuur in Roemenië is 22 graden Celsius.

Overige soortgelijke top bestemmingen: Rondreis Kroatië, Hongarije en Polen

Boekarest

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. Wanneer je een rondreis door Roemenië maakt is Boekarest vaak het beginpunt van de reis. In de stad zelf is echter ook meer dan genoeg te zien. Boekarest heeft namelijk veel historische gebouwen en tal van bezienswaardigheden. Toch heerst er in de stad nog steeds een beetje een grauwe sfeer die is ontstaan toen de stad achter het IJzeren Gordijn lag. De laatste jaren heeft vooral het centrum van de stad echter een flinke vernieuwing ondergaan. Er zijn veel hippe restaurants, clubs en een bloeiend uitgaansleven. Wanneer je in Boekarest bent is een bezoek aan het Parlementspaleis een aanrader. Dit is namelijk het grootste gebouw van Europa en het op twee na grootste van de wereld. Het kunstmatige Cișmigiumeer in het centrum van de stad is een goede plek om even te relaxen tijdens je rondreis.

Rondreis Roemenië

Natuur in Roemenië

Roemenië is erg rijk aan natuur en heeft vooral voor Europese begrippen een erg diverse flora en fauna. Een kwart van het land bestaat uit oerbos van duizenden jaren oud. Het grootste deel van deze natuurgebieden zijn uitgeroepen tot beschermde nationale parken. Een van de grootste nationale parken van het land is Măcin. In dit park ligt een zeer oud gebergte en heeft veel mooie wandelroutes. Er komen maar liefst 1800 soorten flora voor waarvan bijna 30 alleen in dit park groeien. Andere bekende nationale parken in Roemenië zijn Retezat, Rodna en Cheile Nerei-Beușnița. Het is zeker aan te raden minimaal een van deze schitterende nationale parken te bezoeken tijdens een rondreis Roemenië.

Rondreis Roemenië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Roemenië