Stedentrip Malmö

Stedentrip Malmö

Combineer een stedentrip Malmö met Kopenhagen

Malmö is de op twee na grootste stad van Zweden. Het is een stad welke erg gemakkelijk te bereiken is vanuit Kopenhagen. Stedentrip Malmö Een stedentrip Malmö kan dus makkelijk gecombineerd worden met een dagje Kopenhagen. Er is sinds kort namelijk een hele makkelijke verbinding tussen deze 2 landen aangelegd. Deze verbinding heeft wel voor een aantal veranderingen in Malmö gezorgd. Kopenhagen heeft namelijk een nieuw stadsdeel ontwikkeld toen deze verbinding aangelegd moest worden.

Dit is een nieuwe wijk geworden voor de stad Malmö en in dit gedeelte van de stad staat dan ook meteen een van de grootste en belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: Turning. Een hele grote flat. Zeker het bezoeken waard tijdens je stedentrip Malmö. Het is namelijk een woonflat die al van ver af te zien is en in het midden een draai van 90 graden maakt. Dat maakt Turning ook zo speciaal en een echte must see tijdens je bezoek aan Malmö.

Sinds de komst van de verbinding tussen Kopenhagen en Malmö is de haven van Malmö eigenlijk overbodig geworden. Voorheen ging altijd iedereen met de boot maar dat is niet meer nodig nu iedereen met de auto van a naar b kan. De haven wordt op dit moment helemaal opnieuw ingericht en moet zeker bezocht worden tijdens een Citytrip Malmö.

Accommodatie in Malmö

Omdat Malmö de op twee na grootste stad van Zweden is, is de stad gericht op toeristen. Dit betekent dat er tijdens je stedentrip Malmö veel keuze is in accommodaties. Zo kan er gekozen worden voor een gezellig hostel tussen de backpakkers maar er kan ook een accommodatie gehuurd worden via AirBnB. En daarnaast heeft Malmö natuurlijk ook een grote keuze aan hotels.

Vervoer door Malmö

Stedentrip Malmö

Tijdens je stedentrip Malmö is het, het leukst om de stad te voet te ontdekken. Er zijn veel pleintjes en deze zijn gewoon het leukst om lopend te ontdekken. Maar Malmö biedt ook fietsen te huur aan. Zo kan je tijdens je stedentrip Malmö op een hele andere manier ontdekken. Malmö is omringt door veel water en daarom kun je tijdens je stedentrip Malmö ook een boottochtje maken door de stad. Het nadeel is wel dat de stad veel lage bruggetjes heeft. Maar de gids waarschuwt op tijd zodat je kunt bukken en je hoofd niet stoot. De bruggen zijn wel heel erg mooi en een echte bezienswaardigheid op zichzelf. Daardoor is een boottochtje maken tijdens je stedentrip Malmö wel echt de moeite waard.

Bezienswaardigheden stedentrip Malmö

Tijdens je stedentrip Malmö zal je direct zien dat de stad veel pleinen en parken heeft. Deze zijn allemaal een

Stedentrip Malmö

bezienswaardigheid op zichzelf. Het is dus het leukste om deze dingen te voet te ontdekken omdat je dan het meeste ziet en langer kunt blijven staan als je het interessant vindt. Wandelend door de stad kom je van alles tegen tijdens je stedentrip Malmö. Je komt tijdens deze tocht langs alle leuke pleinen en parken maar daarnaast zie je ook veel terrasjes, restaurants en cafés.

Winkelen

Als je van Scandinavisch design houdt is Malmö een perfecte stad om in te winkelen. Er zijn veel winkeltjes waar handgemaakte Scandinavische producten verkocht worden. Het bezoeken waard dus tijdens je stedentrip Malmö. Maar daarnaast is er ook een groot winkelcentrum in Malmö. Hier worden alle bekende modemerken wel verkocht. Davidshall is een gebied in Malmö. Dit is zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip Malmö. Dit omdat hier allemaal leuke vintage winkeltjes zijn waar allemaal jonge ontwerpers hun eigen spulletjes verkopen. Het zijn dus unieke dingen, heel erg leuk voor het thuisfront in plaats van een afgezaagd souvenir uit een saaie winkel.

Uitgaan in Malmö

Malmö is de op twee na grootste stad van Zweden. Uitgaan kan hier dus heel erg goed. De stad heeft veel pleintjes met gezellige barretjes maar daarnaast heeft de stad ook een aantal grote nachtclubs. Tijdens je stedentrip Malmö hoef je, je ’s nachts niet te vervelen. Zeker niet als jij een echt feestbeest bent. Voor degene die rustiger aan willen doen heeft Malmö ook een hele mooie bioscoop en een aantal theaters waar regelmatig voorstellingen zijn. Als laatste organiseert Malmö in de zomer ook verschillende festivals.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Malmö