Stedentrip Tallinn

Stedentrip Tallinn

Een stedentrip Tallinn is goedkoper dan je denkt

Tallinn is de hoofdstad van Estland. De stad ligt aan de zuidelijke kust van de Golf van Finland, slechts zeventig kilometer van Helsinki (Finland). In Tallinn wonen minder dan een half miljoen mensen, wat de stad erg knus en gezellig maakt. In Tallinn wordt, net zoals in de rest van Estland, sinds 2011 gewoon met de euro betaald. De stad is makkelijk bereikbaar via een goedkoop netwerk van internationale bussen die vanuit Polen, Wit-Rusland, Litouwen en Letland rijden.

Het visitekaartje van Tallinn is de historische oude binnenstad, die ongewoon goed bewaard is gebleven. De historische binnenstad is zelfs opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude binnenstad trekt toeristen van over de hele wereld naar Estland en is daarom (vooral ’s zomers) vaak (gezellig) druk. De binnenstad is gebouwd tussen de 15e en 17e eeuw, en ziet er op veel vlakken nog precies uit zoals het er toen ook uit zag.

stedentrip Tallinn

Bezienswaardigheden bij een stedentrip Tallinn

Een aantal niet te missen bezienswaardigheden in de binnenstad zelf zijn Raekoja Plats (het grote plein in het hart van de oude binnenstad, met een leuke kerstmarkt in november en december) met het Raekoda-gebouw (het stadshuis) op het plein gelegen, Riigikogu (het roze parlementsgebouw van Estland), het oude hoofdkwartier van de KGB (Estland is een periode onderdeel geweest van de Sovjet-Unie), de Aleksander Nevski kathedraal (vernoemd naar de Russische held die Zweden versloeg), de stadspoort (‘Viru Gate’) en de stadsmuur. Een klim op de Toompea heuvel is daarbij een goede manier om een prachtig uitzicht over de oude binnenstad te verkrijgen. Volgens de mythe is deze heuvel gebouwd op het graf van een oude Estse koning.

stedentrip tallinn

Tsaar Peter de Grote

Ook buiten de oude binnenstad zijn in Tallinn genoeg dingen te zien en te doen. Het Kadriorg Paleis, een Russische residentie ten behoeve van Tsaar Peter de Grote (de beroemde Tsaar die de weg voor Rusland naar het Westen ‘openlegde’, en daarmee ook een grote rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis) , is een prachtig aanzicht met een prachtige tuin. Maar ook Kalamaja, een wijk in Tallinn die al in de 14e eeuw gebouwd is, is een mooie locatie om doorheen te lopen. In deze wijk woonden oorspronkelijk vissers.

Andere mooie bezienswaardigheden zijn het Heilige Birgitta Klooster, de Metsakalmistu begraafplaats, de Pirita wijk, Pae park en de Rottermann wijk.

Museumliefhebbers kunnen bij een stedentrip Tallinn terecht bij verschillende kunstmusea  zoals het:

  • Kumu Art Museum
  • Marzipana Gallerij
  • Het Kadriorg Paleis 
  • De Helios Hall

Ook bevinden zich er in de stad een hoop historische musea, zoals bijvoorbeeld het Tallinn Museum van Ridderordes, het Estse Museum van Beroepen en het Museum van Fotografie.

Vervoer in Tallinn voor 1 Euro!

Vanwege de relatief korte afstanden in de stad is het in principe overbodig om gebruik te maken van het openbaar vervoer netwerk in Tallinn. Mocht je ver buiten de binnenstad verblijven, dan staat er een uitgebreid netwerk aan bussen, trams en trolleybussen voor je beschikbaar. Een kaartje voor het openbaar kost bij de kiosk één euro ! Dat zelfde kaartje kost bijna twee keer zoveel wanneer je het direct bij de buschauffeur koopt. Een dagkaart kost vijf euro. De stad is daarnaast ook erg toegankelijk per fiets, een welkom feit gezien de populariteit van Estland als bestemming voor toeristen op fietsvakantie.

Vergelijk hier direct alle rondreizen naar Estland

 

Vergelijk hier direct alle stedentrips naar Tallinn

 

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken. Zeker als je Tallinn gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Tallinn niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.