blog
Tapas eten in Barcelona

Tapas eten in Barcelona

Leestijd 2 Minuten

De vakantiebestemmingen in Spanje zijn erg in trek. Het is niet alleen de zon, zee en het strand dat de vakantiegangers overhaalt om naar het Zuid-Europese land af te reizen. De Spaanse keuken is ook een geweldige reden. De Spanjaarden weten namelijk heel goed wat lekker eten is. In Barcelona kan je op iedere straathoek wel een hapje of een maaltijd nuttigen. De tapas vliegen over de toonbank, zowel in de restaurants als in de barretjes.

Als je eenmaal in Barcelona bent dan is het slim om eens aan een lokale inwoner te vragen waar je het beste tapas kan eten. De Spanjaarden weten zelf natuurlijk echt wat goed is. Vooral in de wijken Gracia en Sant Antoni zijn geweldige tapasrestaurants gevestigd, wij raden dan ook zeker het restaurantje ‘El Born’ aan. Er zitten overigens ook grote verschillen tussen de tapasrestaurants, zowel qua prijs als kwaliteit. Je kan op Tripadvisor ook eenvoudig bekijken welke restaurants en barretjes de toeristen aanraden.

Tapas eten in Barcelona : waar en wanneer?

Tapas eten in BarcelonaIn Barcelona heb je echt bijzonder veel barretjes. De welbekende tapasbarretjes kennen in de Spaanse stad de naam ‘Bodega’.

Het leuke is dat het niet alleen een bar is voor drankjes, je kan er ook gewoon lunchen of dineren. De gerechten op de menukaart zijn stuk voor stuk tapas, oftewel kleine hapjes.

Je kan tapas volledig bestellen of een half portie. Wij raden dat laatste aan, want dan kan je meer verschillende tapas uitproberen.

Overigens nuttigen de Spanjaarden de tapas zelf vaak als een tussendoortje. Toch is dat langzaam aan het veranderen, misschien omdat dineren met tapas een stuk goedkoper is dan een driegangenmenu in een restaurant.

Bestellen in rondes

Normaal gesproken als je gaat eten in een restaurant dan kan je in rondes bestellen, maar in een tapasrestaurant is dat pas echt verstandig. Als je alles in één keer bestelt dan heb je eigenlijk geen overzicht. Voordat je het weet staat de hele tafel vol met hapjes en vaak veel te veel. Daarom is het slim om steeds een paar tapas te bestellen, bijvoorbeeld vier per keer. Je kan op die manier meer genieten van het heerlijke eten. Vergeet ook zeker niet om er een glaasje wijn of sangria bij te bestellen.

Soorten tapas

Elke tapasbar is weer anders en dat maakt het ook zo leuk. Ieder restaurantje en bar heeft een eigen assortiment aan tapas. Het ene restaurant is gespecialiseerd in vis, terwijl de ander juist meer vlees op de menukaart heeft staan. Tapas zijn zowel warm als koud. Het aanbod varieert vaak van salades tot vleesgerechten. Het leuke is dat er altijd wel iets lekkers op de menukaart staat. Bestel trouwens wel halve porties, want dan kan je meer tapas proberen en kom je er vanzelf achter welke gerechten jouw favoriet zijn.

Prijzen van tapas

Tapas zijn betaalbaar en daardoor haalbaar voor iedere portemonnee. Tapas eten is juist goedkoper dan dineren in een luxe restaurant. De prijzen verschillen per bar of restaurantje. In sommige gevallen betaal je rond de 4 euro per tapa, terwijl je bij een ander restaurant misschien 1,50 euro moet afrekenen.

Geloof het of niet, maar er zijn ook nog barretjes waar je gratis kan genieten van heerlijke tapas. Sommige bars bieden een gratis tapa aan bij een drankje. Dat is natuurlijk al helemaal een goedkope manier om de Spaanse keuken uit te testen.

stedentrip barcelona tui

 

0