blog
Budget tips om te reizen door Oost-Europa

Budget tips om te reizen door Oost-Europa

Leestijd 3 Minuten

Als je in de zomer door meerdere steden wilt trekken, maar je hebt niet zoveel geld, dan kan Oost-Europa een goede optie voor je zijn. Het heeft veel mooie steden en is zeer geschikt om door heen te reizen. In deze tekst geef ik je budget tips om door Oost-Europa te reizen. Wat moet je zeker doen en wat kun je beter laten? Je leest het allemaal hier.

Hoe ziet reizen door Oost-Europa eruit ?

Er zijn twee opties die het goedkoopst zijn: Als je een niet al te dure auto hebt, kun je er een roadtrip van maken. Je begint in Duitsland en gaat zo via Polen naar beneden.

Maar je kunt er ook voor kiezen om met de trein te gaan. Lekker low budget! De NS heeft leuke opties om te interrailen. Met een pas kun je verschillende landen in Europa bezoeken. Je hebt verschillende kaarten, dus kijk van tevoren door welke landen je wilt reizen en hoeveel tijd je voor de hele reis wilt uittrekken.

Dit is een leuke manier, je krijgt veel van de omgeving mee en het is niet al te duur. Wil je echt goedkoop gaan? Probeer dan te liften naar je nieuwe bestemming. Kijk hier echter goed mee uit en ga liever niet alleen.

Welke steden moet je bezoeken in Oost-Europa ?

Wil je low budget gaan reizen? Dan kies je natuurlijk niet voor dure steden. Bezoek de culturele hotspots in Praag, bewonder de Donau in Boedapest, drink goedkope wijntjes in Vilnius of bewandel de stadsmuur in Dubrovnik. Kroatië heeft sowieso een aantal mooie bezienswaardigheden. Lees hier de do’s en don’ts van Kroatië. Handig kan zijn om van tevoren je route te plannen. Afhankelijk of je met de auto of trein gaat, kun je een route uitstippelen en bekijken welke landen je daadwerkelijk ook kunt bezoeken in de tijd die je hebt.

Ga couch surfen

Heb je weinig te besteden? Dan is coach surfen de ideale low budget manier om ergens te overnachten. Van tevoren zoek je op waar en bij wie je terecht kan. Je kunt review over diegene lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten. En het is helemaal gratis! Tegelijkertijd ook nog eens een leuke manier om lokale mensen te leren kennen. Wie weet nemen ze je mee op sleeptouw en leer je de stad ook nog een goed kennen. Is dit niet helemaal jouw ding? In veel Oost-Europese steden heb je ook een aantal hostels die niet al te duur hoeven te zijn.

Het regent kortingen

In Oost-Europa zijn ze gek op kortingen. Vooral als student kun je in heel veel steden korting krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een pas van de stad kopen, waarmee je eenmalig geld betaalt, maar daardoor weer geld bespaard op alle entrees van bezienswaardigheden. Dit soort kortingen zijn er ook voor het openbaar vervoer. Kijk voor je reis op internet wat je kunt vinden over kortingen. Maar vraag het anders ook gerust bij een VVV-kantoor in de desbetreffende stad. Helemaal ideaal is als je inside information kunt krijgen van een local, die kan je waarschijnlijk het best op deze acties wijzen.

Let op waar je eet

Natuurlijk is het harstikke leuk om uit eten te gaan in het buitenland, maar dit kost je behoorlijk wat geld. Ben je van plan om meerdere weken te reizen? Dan wordt het helemaal een duur grapje. Wil je wat meer op je budget letten? Het slimst zou zijn om te eten bij je couch surfer thuis of om wat eten in de lokale supermarkten te halen. Zo eet je wat een local ook eet, dus je leert de cultuur en eetgewoonten van het land kennen. Daarnaast spaar je op deze manier heel wat geld uit. Echter, er zijn ook wel wat plekjes waarvoor je voor een paar euro kunt eten, maar zelf koken is toch het goedkoopst.

(rond)reizen door Oost-Europa

Oost-Europa is eigenlijk een heel gave bestemming om je rondreis door te maken. Het hoeft helemaal niet zo duur te zijn en je kunt prima op budget rondtrekken. Je hebt veel mooie plaatsen, dus maak van tevoren een planning wat je allemaal wilt gaan zien. Met een planning zorg je ook dat je binnen budget blijft, omdat je niet spontaan andere steden bezoekt waar je eigenlijk geen geld voor hebt. Bespaar veel door lokale kortingskaarten. Je kunt hiermee goedkoop in musea of met het openbaar vervoer reizen. Elke stad heeft zijn eigen acties, dus laat je goed informeren.

0
Goedkoperondreis.com