Stedentrip Boedapest

Stedentrip Boedapest

Bezoek een thermaalbad tijdens je stedentrip Boedapest

Tip: reis met de trein en neem je fiets mee

Boedapest is een moderne Oost-Europese stad in Hongarije. De stad is ooit bekend geworden om de thermaalbaden welke de stad heeft. De Donau stroomt midden door de stad. Dit is een heel erg mooi beeld tijdens je stedentrip Boedapest. Ook zorgt dat ervoor dat de stad in 2 delen gesplitst wordt: Buda met haar heuvels en Pest wat juist een heel erg vlak gedeelte van de stad is. Pest wordt ook wel gezien als het centrum van de stad, dit is ook goed te zien tijdens je stedentrip Boedapest. Boedapest is een stad waar veel verschillende bouwstijlen gebruikt zijn. Dit is een heel erg mooi gezicht tijdens je stedentrip Boedapest.

Stedentrip Boedapest

De Matthiaskerk is bijvoorbeeld heel erg gotisch maar het Greshampaleis is echter weer in Jugendstil gebouwd. Dit is heel bijzonder om te zien. Dat is ook een van de redenen dat deze stad heel erg traditioneel is. Maar naast het grote traditionele gedeelte kent de stad ook een heel erg modern gedeelte. Ook dit is een mooi gezicht om te aanschouwen tijdens je verblijf in Boedapest.

Naast dit alles kent de stad ook een autovrij gedeelte. Het is dus een perfecte stad om te voet te ontdekken tijdens je stedentrip Boedapest. Als je dus opzoek bent naar een combinatie van modern en traditioneel is Boedapest hiervoor de perfecte bestemming.

Bezienswaardigheden in Boedapest

Stedentrip Boedapest

Zoals hierboven al staat is Boedapest bekend geworden door alle thermaalbaden. Deze zijn echt perfect tijdens je stedentrip Boedapest, vooral na een dag door de stad lopen of een dagje winkelen. Je kunt hier even lekker bijkomen. Het Gellertbad is hierbij een van de bekendste thermaalbaden in heel Hongarije. Dit bad heeft 2 verdiepingen en is al eeuwenoud. Maar naast deze verschillende badhuizen heeft de stad nog meer bezienswaardigheden tijdens je stedentrip Boedapest.

Bijvoorbeeld het Heldenplein. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een groot plein welke midden in de stad ligt. Op dit plein wordt echt de geschiedenis van de stad verteld. Dit plein is dus zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip Boedapest.

Accommodatie tijdens je verblijf in Boedapest

Doordat er veel backpackers naar Boedapest komen heeft de stad heel erg veel hostels. Deze hostels zijn goedkoop en dat biedt dus mogelijkheden tijdens je stedentrip Boedapest. Wil je iets meer geld uitgeven? Dan heeft deze stad ook een aantal prachtige hotels. Naast dit alles zijn er ook een aantal AirBnB voorzieningen in de stad.

Vervoer door Boedapest

Stedentrip Boedapest

Het netwerk qua openbaar vervoer in Boedapest is super uitgebreid. Dit maakt het openbaar vervoer perfect geregeld tijdens je stedentrip Boedapest. De bussen, trams en metro’s rijden vaak en daarnaast is het erg goedkoop om hiermee te reizen. Op het grootste metro station: Kőbánya-Kispest kunnen de kaartjes gekocht worden tijdens de stedentrip Boedapest. Hier kunnen alle kaartjes voor elke openbaar vervoersmogelijkheid gekocht worden. Er kunnen natuurlijk enkeltjes gekocht worden maar er kan ook gekozen worden voor de aanschaf van een meerdaagse kaart tijdens je stedentrip Boedapest. Deze meerdaagse kaarten kunnen in de bus, trams en de metro gebruikt worden.

Winkelen in Boedapest

Er zijn een aantal plekken in Boedapest waar men heel erg goed kan winkelen tijdens de stedentrip Boedapest. Boedapest heeft namelijk verschillende grote markten. Hier kan voor heel erg goedkoop veel dingen gekocht worden. Vooral voor de Nederlanders welke op koopjesjacht zijn tijdens de stedentrip Boedapest is dit dus een ideale locatie. De stad is sowieso goedkoper dan wat wij in Nederland gewend zijn. Ook merkkleding kopen is hier dus wel leuk. Er zijn een aantal toeristische plekken in de stad waar de prijzen wel aardig oplopen (Kasteeldistrict). Als je dit vermijdt tijden je stedentrip Boedapest kun je hier voor erg goedkoop leuke dingen vinden.

Uitgaan in Boedapest

Eigenlijk is Boedapest pas na de Koude Oorlog ontdekt. Dit zorgt ervoor dat overal in de stad gerechten over de hele wereld te vinden zijn. Boedapest is dus een perfecte stad om uit eten te gaan. Tijdens je stedentrip Boedapest biedt het voor ieder wat wils. Vooral de Servische, Oostenrijkse en de Turkse keuken zijn hier veelvuldig terug te vinden. De Hongaarse keuken heeft als kenmerk om veel ‘zware gerechten’ te serveren.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Boedapest

Meer pagina’s voor Hongarije

Rondreis Hongarije
Op vakantie naar Hongarije
De mooiste bouwwerken van Boedapest

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Boedapest gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Boedapest niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op een stedentrip Boedapest en kunt kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.