stedentrip dubai
Boek een Stedentrip naar de mooie stad Dubai

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Stedentrip Dubai

Groot, groter grootst is iets waar mensen snel aan denken als het om Dubai stad gaat. Dit is ook niet super vreemd want het hoogste gebouw ter wereld staat hier en daarnaast zijn er heel erg veel hoge wolkenkrabbers. Dit zijn natuurlijk wel leuke bezienswaardigheden tijdens je stedentrip Dubai stad- Nu te boeken met hoge kortingen die wel oplopen tot 40% bij goedkoperondreis.com

Ook bezit Dubai stad veel grote en luxe hotels en daarnaast hebben ze het enige 7 sterrenhotel op aarde: Burj al Arab, maar ook het daarnaast gelegen 5 sterrenhotel hotel Jumeirah Mini A’Salam mag er wezen. Je kunt daar met een bootje naar je kamer worden gebracht en het eten in het restaurant aan de kade is meer dan een belevenis!

Eigenlijk is het helemaal niet zo raar dat de 3 woorden groot, groter grootst meteen in mensen opkomen als ze denken aan een stedentrip Dubai stad.

De witte stranden van Dubai

Dubai stad is een perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een prachtige bestemming met witte stranden.Er zijn voldoende openbare stranden en ook privé stranden die toebehoren aan hotels. Onderstaande video een impressie van het privéstrand van Le Royal Meridien Beach Resort & Spa Dubai

Daarnaast is het ook een hele mooie bestemming voor mensen die op zoek zijn naar veel bezienswaardigheden  of mensen die heel erg veel van winkelen houden. Een stedentrip Dubai stad biedt dit allemaal aan. Het is dus een bestemming voor iedereen.

Dubai stad heeft een tropisch klimaat. Dit zorgt ervoor dat de zomers tijdens je stedentrip Dubai stad heel erg warm zijn. Het kan wel 40 graden worden in Dubai stad. Ook zorgt dit ervoor dat de winters ook redelijk warm zijn. In de winter is het hier ongeveer 23 graden.

Bezienswaardigheden stedentrip Dubai

Dubai stad is de laatste jaren in een echte wereldstad veranderd. Zoals bovenaan in dit artikel al staat zijn de 3 meest voorkomende woorden waar men aan denkt: groot, groter grootst als er aan Dubai stad gedacht wordt. Dit komt door de wolkenkrabbers maar ook omdat Dubai stad het enige 7 sterrenhotel ter wereld heeft. Het is wel duiddubai aquariumelijk dat de stad getroffen is door westerse invloeden, maar ook de Arabische normen en waarden zijn nog duidelijk zichtbaar in de stad.

Dit laat zich zien door de wolkenkrabbers die naast traditionele souks staan. Dit is heel bijzonder om te zien tijdens een stedentrip Dubai stad. Door bovenstaande zal je zeker niet verbazen dat Dubai stad het grootste gebouw van de wereld in zijn stad heeft staan: De Burj Khalifa. Ook dit gebouw mag je zeker niet missen tijdens je stedentrip Dubai stad. Het gebouw is ongeveer 828 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de stad. In de Burj Khalifa bevindt zich ook nog het grootste winkelcentrum van de wereld ( De Dubai Mall)  en het grootste aquarium van de wereld.

Accommodatie tijdens je stedentrip Dubai

Zoals hierboven al staat bezit Dubai stad dus het enige 7 sterrenhotel ter wereld. Vanzelfsprekend zijn er dus veel dure accommodaties te vinden tijdens je stedentrip Dubai . Maar daarnaast heeft Dubai stad ook goedkopere hotels en ze hebben ook motels of hostels. Er zijn dus accommodaties in alle soorten en maten te vinden. Zo kun je, je stedentrip Dubai zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Vervoer door Dubai stad

Zoals van deze wereldstad verwacht wordt is het openbaar vervoer hier heel goed georganiseerd. Dubai stad heeft veel busverbindingen. Deze verbindingen bestaan uit ongeveer 1860 stops en 79 lijnen. Je snapt zelf ook wel dat de bus een hele goede reisoptie is tijden je stedentrip Dubai . Daarnaast is de metro ook heel erg goed georganiseerd en goedkoop in Dubai stad. De metro kan je bijna overal in Dubai van deur tot deur brengen. Het grootste voordeel van het openbaar vervoer in Dubai is dat het een stuk goedkoper is dan wat wij in Nederland gewend zijn. ook Taxi’s zijn zeker niet duur en veel goedkoper dan in Nederland!

Winkelen

In de Burj Khalifa bevindt zich dus het grootste winkelcentrum van de wereld. Het is dus logisch dat je leuk kunt winkelen tijdens je stedentrip Dubai stad. Dubai stad wordt namelijk ook wel gezien als een shopwalhalla. Dit komt omdat werkelijk waar alles hier te koop is. Van merkkleding tot stofzuigers. En in Dubai hebben ze bijna geen belasting ( slechts 5% btw). Hierdoor is alles een stuk goedkoper dan in Nederland.

Uitgaan in Dubai

Als laatste kun je natuurlijk goed uitgaan tijdens je stedentrip Dubai. Ze hebben hier discotheken maar ook leuke kleine kroegjes. Zo is er voor ieder wat wils op het gebied van uitgaan in Dubai stad. Het is iets goedkoper dan in Nederland, een leuke bijkomstigheid tijdens deze stedentrip Dubai.

Vergelijk direct alle stedentrips naar Dubai

 

Vergelijk direct alle rondreizen naar het Midden-Oosten

 

Dubai

Stedentrip Dubai
10 Reviewer
10 Gemiddeld (1 beoordeling)
Activiteiten10
Bevolking10
Cultuur10
Eten / drinken10
Natuur10
Steden10
Strand / zee8
Touroperator10
Alle beoordelingen en ervaringen: 1 Plaats beoordeling
Wat maakt deze stad een indruk. Zo veel hooggebouwen en prachtige dikke auto's. De bevolking is vriendelijk. We hebben zelfs bij een Arabier in een Ferrari een stukje mogen meerijden omdat mijn kinderen er zo onder de indruk van waren. Wat een top bevolking. Veel gezien van de cultuur en meegemaakt. We hebben deelgenomen aan een aantal activiteiten waaronder een tour door de stad, met een Nederlandse gids. Daar hebben we veel informatie van gekregen. De cultuur is fantastisch en het eten is lekker en divers.
30 juni 2016, 09:05
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
1
Plaats beoordeling