Stedentrip San José

Stedentrip San José

San José is de hoofdstad van Costa Rica. Steeds meer reizigers vinden hun weg naar deze prachtige stad en kiezen ervoor om een stedentrip San José te maken. De stad biedt dan ook voldoende bezienswaardigheden en bijzonderheden die een bezoek tot een onvergetelijke reis maken. Het is in de loop van decennia steeds gemakkelijker geworden om naar de stad heen te reizen, zodat het ook voor backpackers een aantrekkelijk gebied is. Het vervoer is goed geregeld en ook voor de accommodatie is vaak weinig moeite gegeven. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze stad in overweging te nemen en zelf te ontdekken wat hier allemaal te beleven valt.

Ligging en weer San José

San José ligt op een plateaus in een centrale vallei op 11.00-12.00 m hoogte en wordt omgeven door een overvloed aan groene bergen en valleien. In het midden van deze vruchtbare vallei, die gekenmerkt wordt door vulkanen in het noorden en een ruige bergketen in het zuiden, vind je San José. Je zult bemerken dat het weer in deze stad zeer mild is en vaak redelijk warm, waarbij je kunt rekenen op veel zonnig weer en hoge temperaturen, eigenlijk het gehele jaar rond. Regen valt hier met name ’s nachts, waardoor je overdag volop van het mooie weer kunt genieten.

Vervoersmiddelen

Reizen door Costa Rica en naar San José kan lang duren en een ware onderneming zijn. Het wegennetwerk is redelijk uitgebreid en in de vorm van een ster aangelegd. De hoofdstad San José bevindt zich in het midden. Directe wegen tussen de verschillende provincieplaatsen onderling zijn minder goed onderhouden, waardoor je eigenlijk altijd via de hoofdstad zult moeten reizen. Hierdoor ben je vaak meer tijd kwijt dan anders nodig zou zijn.

Hetzelfde geldt door de vaak bergachtige terreinen en vele haarspeldbochten die in de weg zitten. Als je met de auto besluit te reizen, kun je dan ook zeker enkele uitdagingen verwachten en geduld moeten opbrengen. Daarentegen is het busverkeer goed geregeld en bovendien goedkoop. Zelfs voor langere afstanden kun je rekenen op comfortabele bussen.

Voor het meest gangbare stadsvervoer op korte afstanden, worden Amerikaanse schoolbussen ingezet. Wederom omdat de hoofdstad het kernpunt van het verkeersnet vormt, zal dit de aangewezen plek zijn om over te stappen op andere bussen. De meeste terminals vind je bij de Mercado Central in de buurt. Als je gebruik moet maken van een taxi, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een rode taxi. Deze zijn verplicht om een taximeter te gebruiken. Controleer vooraf of deze goed werkt en spreek anders een bedrag af.

Voor de eerste kilometer wordt vaak 200 colones gerekend en voor iedere volgende 100. Houd er rekening mee dat er ’s nachts een toeslag van 20 procent wordt gerekend. Om van het centrum naar de luchthaven te komen, kun je gebruikmaken van de oranje taxi’s. Vaak kost dit ritje vanaf het centrum zo’n $12,-.

Natuur bezichtigen

stedentrip san josé

In San José zijn veel bezienswaardigheden die gericht zijn op natuur en dieren. Veel toeristische attracties betrekken dan ook thema’s rond flora en fauna. Zo kun je terecht bij de Spyrogyra Butterfly Garden, waar je vele vlinders en kolibrie soorten kunt bewonderen. Ook kinderen zullen dit helemaal geweldig vinden, door het educatieve gedeelte waarbij wordt uitgelegd welke rol deze dieren in het milieu spelen.

Een andere goede keuze om met kinderen naar toe te gaan, is het Simon Bolivar Zoological Park. Dit is een kleine dierentuin waar bij uitstek bijzondere dieren en planten van Costa Rica te zien zijn. Naast de inheemse dieren, vind je hier ook Afrikaanse en Aziatische soorten. Onder de dieren vind je hier onder andere jaguars, tapirs, apen, exotische vogels en reptielen.

Nationaal Centrum voor Kunst en Cultuur

Voor toeristen die kennis willen maken met de cultuur van San José, kunnen terecht bij het Nationaal Centrum voor Kunst en Cultuur. Hier vind je een collectie aan kunstwerken van zowel Midden-Amerikaanse en Costa Ricaanse kunstenaars en er worden regelmatig internationale tijdelijke tentoonstellingen gehouden, dus het is zeker de moeite waard om te kijken wat er op dat moment wordt gepresenteerd.

Museo de Arte Costarricense

Extra cultuur en kunst vind je in het Museo de Arte Costarricense, waar ze een indrukwekkende verzameling hebben van rond de 3.000 individuele en nationale kunstwerken, als schilderijen, foto’s, tekeningen, beelden en houtsnijwerk.

Overige bezienswaardigheden

Stedentrip San José

Bij de Centrale Markt zul je authentiek Costa Ricaans voedsel, lokaal gemaakte goederen en ambachtelijke producten kunnen kopen. Deze markt wordt ook wel de Mercado Central genoemd en wordt gekenmerkt door de vele drukke activiteiten die hier tijdens de openingstijden plaatsvinden. Hierdoor krijg je een uniek beeld van het lokale leven, zoals dat hier dagelijks wordt beleefd. Om een idee te krijgen van de historie van de stad, doe je er tevens goed aan om een bezoek te brengen aan een koffieboerderij. Costa Rica staat niet voor niets bekend vanwege de productie van ’s wereld beste koffiesoorten. Hier kun je zien hoe de bonen worden geoogst en verwerkt tot koffie. Voor ware koffieliefhebbers een echte must.

Nationaal Theater

Na een gevulde dag in het bezoeken van vele bezienswaardigheden kun je je ’s avonds richten op het uitgaansleven. Een ideale mogelijkheid om de avond creatief in te vullen, is door naar een voorstelling gaan in het Nationaal Theater. Deze is in 1890 in renaissance stijl gebouwd en gefinancierd door de koffie belasting van destijds. Hier worden regelmatig prachtige voorstellingen gegeven, die zeker de moeite waard zijn.

Een geweldige stedentrip naar San José

Een stedentrip San José is voor meerdere redenen een goede keuze. Er valt voldoende te bezichtigen en te ondernemen en zeker als je van natuur, historie en koffie houdt, is dit de aangewezen plek voor een prachtige vakantie. Je hebt de keuze uit een ruime selectie aan hotels die je gelijk met het boeken van een vliegticket kunt reserveren. Je kunt er gerust over zijn dat je goed verzorgd kunt genieten van een levendige en rijke cultuur. Precies zoals een stedentrip San José hoort te zijn.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Costa Rica

 

 

De landen van Midden-Amerika:



Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je San Jose gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in San Jose niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.