Vakantie Ojochal Costa Rica

geplaatst in: blog | 0

Ojochal is gelegen in het zuiden van Costa Rica. Het kleine stadje ligt aan de Pacifische kust. Alhoewel de stad vrij klein is, heeft het een uitgebreid aanbod aan hotels, restaurants en bars. Je kunt er veel verschillende activiteiten doen en bovendien zijn er ook verschillende bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Ojochal wordt vooral aangedaan door toeristen als er een rondreis is geboekt door Costa Rica.

Klimaat

De stad kent een tropische savanneklimaat. De temperatuur is het gehele jaar door minimaal 18 graden Celsius. De temperaturen lopen echter vaak op tot zo’n 32 graden Celsius. In de zomermaanden kan er een flinke regenbui vallen. De wintermaanden zijn droog en warm. De frisse zeewind zorgt voor een verkoeling tijdens deze maanden.

Bezienswaardigheden in Ojochal

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn Isla del Caño en de nachttour door de jungle. Ook kun je boottochten maken in de omgeving van de stad. Je kunt hierbij ook walvissen spotten nabij de kustplaats.

Isla del Caño

Isla del Caño is een prachtig eilandje. Een dagtocht boeken naar het eiland is de moeite meer dan waard. Officieel behoort het eiland tot het Nationaal Park Corcovado. Je kunt er duiken, snorkelen, zwemmen en zonnen. Het water is lekker warm en de stranden zijn hagelwit.

Nachttour

Er leven allerlei dieren in de jungle van Costa Rica. Je kunt een exclusieve nachttour boeken door deze jungle. Je wordt goed ingepakt met regenkleding en laarzen. Als je naar Hotel El Mono Feliz gaat, kun je zelfs een Nederlandse gids boeken. Als je bang bent voor spinnen en slangen, is deze tour geen aanrader.

Boottocht

In de omgeving kun je prachtige boottochten maken. De rivier de Sierpe heeft prachtige mangroven waar je langs kunt varen. Je kunt relatief goedkoop een boot met een gids boeken. Je leert dan van alles over de dieren die in de rivieren leven. Onder andere de krokodil woont hier. Ook aapjes, toekans, ara’s en luiaards wonen nabij de rivier en zijn vanuit de boot goed te spotten. In de rivieren wonen ook diverse zeldzame watervogels. Onder andere de blauwe reiger woont hier.

Walvissen spotten

Als je nog nooit walvissen hebt gespot, kan je dat hier doen! De walvissen leven in Marino Ballena National Park. Hier broeden veel bultruggen. Je bent er echter niet van verzekerd dat je daadwerkelijk een walvis spot. Je hebt de meeste kans in de ochtend. Als je uiteindelijk geen walvissen hebt gespot, is de tour nog zeker de moeite waard. Het uitzicht op de kustlijn is namelijk prachtig.

Vervoer

Als je de plaats wilt bezoeken, zal je eerst naar San José moeten vliegen. Vanaf Amsterdam gaan er regelmatig vluchten naar de hoofdstad van Costa Rica. Als je aankomt op de luchthaven kun je op meerdere manieren naar Ojochal. Er zijn twee binnenlandse vluchten die naar de stad vliegen. Als alternatief kun je ook met de bus reizen. Er zijn verscheidene buslijnen die vanaf San José naar Ojochal vertrekken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een auto te huren. Op de luchthaven kun je een auto huren bij verschillende grote autoverhuurbedrijven.

Een rondreis Costa Rica boeken

Wil jij de natuur gaan ontdekken in Costa Rica? Of wil jij de bijzondere inwoners leren kennen? Voor natuurreizen is onze aanbieder SNP de echte expert, maar ook onze andere aanbieders hebben een goed aanbod. Het is belangrijk dat je al de reisorganisaties goed vergelijkt, zo weet je zeker dat je krijgt wat je wilt voor de goedkoopste prijs. Wij van goedkoperondreis.com hopen dat je een leuke rondreis Costa Rica vind via onze website!

Voor meer informatie over alle landen in Midden-Amerika : Rondreizen Midden-Amerika

Pagina’s over Costa Rica

Rondreizen door Costa Rica
Stedentrip San José
Ojochal
Manuel Antonio
Vakantie vieren in San José
Touroperators Costa Rica

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Costa Rica .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175shoestringsnp-logo-300x175sundownerfox-logo-300x175koningaapbaobab-300x175sawadeea-logo-300x175

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van