Vakantie San José Costa Rica
Vakantie San José Costa Rica

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie San José Costa Rica

San José is gelegen in het midden van Costa Rica. De stad is de hoofdstad van het land en heeft een zeer aangenaam klimaat. In de koloniale periode werd het land gekoloniseerd door Spanje. Helaas zijn er weinig Spaanse bezienswaardigheden overgebleven.

Klimaat

De stad ligt 1170 meter boven zeeniveau en daardoor heeft San José een gematigd klimaat met constante temperaturen rond de 23 tot 26 graden Celsius. Het regenseizoen valt tussen mei en half november. Er is dan erg veel neerslag in de stad en is het daarmee geen ideale reisperiode. In de droge periode valt er vrijwel geen neerslag. In februari valt er in principe geen druppel regen.

Bezienswaardigheden in San José

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie naar Costa Rica kunt bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden van San José zijn de verschillende musea, de lokale markten en tot slot de vele winkelgelegenheden.

Jade Museum

Het Jade Museum is een prachtig museum dat zich bevindt op de elfde verdieping van een gebouw aan Parque España. Zelfs als je niet van musea houdt is het zeker een aanrader. Je hebt namelijk een prachtig uitzicht op deze hoge verdieping.

Goudmuseum

Het Goudmuseum vertelt je meer over de collectie goud dat gevonden is in Costa Rica. Sommige delen van de collectie zijn meer dan 300 jaar oud en zijn vrijwel intact gebleven. Het is één van de drukstbezochte musea van het Centraal-Amerikaanse land.

Nationale Museum

San José is een echte museumstad, want ook het Nationale Museum van Costa Rica is hier gevestigd. Je leert er meer over de burgeroorlog. Ook zijn er verschillende voorwerpen opgeslagen in het museum.

Lokale markten

Er worden verschillende lokale markten georganiseerd in de stad. Mercado Central is één van de bekendste en drukstbezochte markten in het centrum van de stad. Er zijn vele smalle gangetjes waar je allerlei producten kunt kopen. Neem bij voorkeur geen dure spullen mee en berg je portemonnee op een veilige plek op. Je kunt diverse leuke souvenirs kopen op de markt.

Winkelgelegenheden

San José heeft tot slot nog veel verschillende winkelgelegenheden. In principe zijn alle winkels tot 18.00 geopend. De winkels nabij de grote hotels zijn over het algemeen duurder dan de andere winkels. Als je goedkoop wilt shoppen, kun je dus het beste shoppen in een minder luxe wijk.

Vervoer

Als je naar Costa Rica vliegt, kom je aan op het Juan Santa Maria Airport. Vanaf deze luchthaven kun je vervolgens gebruikmaken van het openbaar vervoer naar de stad. In San José zijn meerdere busstations. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om een taxi te pakken naar de stad. Dat is over het algemeen gemakkelijker, vooral als je geen Spaans spreekt. Als je aankomt in de stad, is het ook raadzaam om met een taxi te reizen. De stadsbussen zitten namelijk overvol en dat is niet erg prettig tijdens je vakantie: zeker niet als je veel bagage bij je hebt.

Een rondreis Costa Rica boeken

Wil jij de natuur gaan ontdekken in Costa Rica? Of wil jij de bijzondere inwoners leren kennen? Voor natuurreizen is onze aanbieder SNP de echte expert, maar ook onze andere aanbieders hebben een goed aanbod. Het is belangrijk dat je al de reisorganisaties goed vergelijkt, zo weet je zeker dat je krijgt wat je wilt voor de goedkoopste prijs. Wij van goedkoperondreis.com hopen dat je een leuke rondreis Costa Rica vind via onze website!

Vergelijk direct alle rondreizen naar Costa Rica:

(U komt direct op de pagina van Costa Rica terecht)

 

Voor meer informatie over alle landen in Midden-Amerika : Rondreizen Midden-Amerika

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*