Stedentrip Tel Aviv
Een stedentrip naar Tel Aviv in Israël

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Stedentrip Tel Aviv

Tel Aviv is de centrale kuststreek in Israël en is gelegen aan de Middellandse Zee. Het is de belangrijke stad van het land: modern, druk en tevens het economisch hart. In 1909 stond de stad bekend als ‘Jaffa’, de Arabische tegenhanger. Er wonen hedendaags ruim 3,3 miljoen inwoners, wat goed is voor 25% van de bevolking in het land. Veel toeristen boeken een vakantie naar deze stad, omdat je hier ook lekker kunt bruinbakken aan het strand.

Klimaat in Tel Aviv

Je kunt wel stellen dat het in Tel Aviv nooit echt koud wordt. In de wintermaanden is de gemiddelde maximumtemperatuur immers nog steeds 17 tot 19 graden Celsius. Op echt koude dagen wordt het dan 8 graden Celsius. Tijdens de zomermaanden wordt het vaak ruim 30 graden Celsius. In deze maanden regent het ook nauwelijks. Door haar ligging aan de Middellandse Zee wordt de 40 graden Celsius-grens vrijwel nooit bereikt.

Bezienswaardigheden in Tel Aviv

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een vakantie naar de stad.

Independence Hall

De Independence Hall is een belangrijke plek voor de Joodse bevolking. In dit gebouw werd namelijk de verklaring getekend dat de Joodse staat werd opgericht. Dit werd opgericht in het toenmalig Britse mandaatgebied Palestina. Van 1932 tot 1971 was dit gebouw het Museum of Art, maar tegenwoordig huisvest er een museum over de onafhankelijkheidsverklaring.

Caesaria

Caesaria is een archeologische site tussen Tel Aviv en Haifa. Hier vind je enkele mooie bezienswaardigheden, waaronder het Romeinse amfitheater en de Kruisvaarderskathedraal. Er worden nog geregeld optredens georganiseerd in het theater. De stad eromheen is een moderne badplaats en door haar mooie stranden ook een toeristische trekpleister.

Dizengoff Square

Het Dizengoff Square is een plein met een grote fontein die water en vuur mengt. De fontein is ontworpen door de Israëlisch kunstenaar Yaacov Agam. Het plein is vooral populair onder jongeren.

Jaffa

Jaffa is één van de oudste havensteden ter wereld. 5000 Jaar geleden werd het plaatsje al bewoond. Oorspronkelijk werd de plaats nabij Tel Aviv gebouwd, maar in de loop der jaren is de plaats opgegaan in de grote stad. Je kunt binnen 30 á 40 minuten naar het stadje wandelen. Het is tegenwoordig een populaire toeristische bestemming met diverse bezienswaardigheden. De Sint Pieters-kerk, de Nouzha Moskee en de Al Ajami Moskee zijn hier allen gevestigd.

Vervoer

De stad heeft een eigen luchthaven. Vanaf zowel Amsterdam als Brussel vliegen er dagelijks vluchten naar de stad. Bij aankomst kun je kiezen tussen vervoersmiddelen. Je kunt reizen met de trein, bus of met de taxi. Een taxi is echter wel vrij prijzig. Je kunt ook een gedeelde taxi nemen, waardoor je de kosten met andere toeristen deelt. Dan betaal je uiteraard iets minder.

Eenmaal aangekomen in de stad heb je wederom veel vervoersmiddelen. De stad heeft een zeer uitgebreid openbaarvervoersnetwerk. De meeste mensen maken gebruik van de bus. De bussen rijden vanaf 5 uur ’s morgens tot middernacht. Het is ook relatief goedkoop, want een kaartje kost iets minder dan een euro. Als je wilt kun je ook een dagpas kopen, zodat je de hele dag kunt reizen met de bus. Dat is voor toeristen vaak wel handig, omdat je toch veel heen en weer reist om de verschillende bezienswaardigheden te bekijken. Er bestaan ook nog tienrittenkaarten en maandpassen

De touroperators met een stedentrip naar Tel Aviv

Bewaren

Bewaren

 

Wil jij een rondreis Israël maken?

Oriënteer je goed op de mogelijkheden! Ga zoveel mogelijk reisbureaus vergelijken op onze website. Wij hebben alle reisorganisaties voor jou op een rij gezet, zodat je gemakkelijk de beste en goedkoopste rondreis kan vinden! Klik dus snel op de knop hieronder om te gaan beginnen met vergelijken bij meerdere betrouwbare reisbureaus!

Vergelijk direct alle rondreizen naar Israël

 

Ga voor meer inspiratie naar ons Midden-Oosten overzicht

 

Stedentrip Tel Aviv
0 Reviewer
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten0
Bevolking0
Cultuur0
Eten / drinken0
Natuur0
Steden0
Strand / zee0
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling