Stedentrip Praag

Stedentrip Praag

Praag is de hoofdstad en tevens ook de grootste stad van Tsjechië. Het wordt als een van de mooiste steden van Europa gezien, het centrum is prachtig om te zien en om in rond te lopen.Daarom geven wij je wat bijzonderheden over een stedentrip Praag in de hoop dat je snel deze prachtige stad zult gaan bezoeken.

Waarom een stedentrip Praag ?

Enkele van de bezienswaardigheden zijn de Karelsbrug. Deze brug is zo waar al zeven eeuwen oud en is 520 meter lang. Het is een echter pareltje en zeer mooi om te zien bij avond. Andere zaken die je gezien moet hebben zijn de astronomische klok, een uniek uurwerk om de stand van de sterren te laten zien. De oude joodse begraafplaats, Het dansend huis, de Praagse Burcht, de Joodse wijk en het Wenceslasplein zijn natuurlijk de grote trekpleisters.

Stedentrip Praag

Ook voor kunst en cultuurliefhebbers is Praag een paradijs, de leuke musea, architectuur en geschiedenis maken dat er in de stad heel wat te bekijken is. Je kan er in één van de vele hotels verblijven, van alle prijsklassen. De ligging kies je zelf uiteraard, het is aangenaam om dicht in het centrum te blijven, zo kan je elke dag het leven in de stad van dichtbij meemaken.

Naar Praag met de Auto

Je kan naar Praag met je eigen auto rijden. De afstand is niet zo heel groot, op die manier hou je het low budget. Ga je liever met de bus, trein of vliegtuig, er zijn heel wat verbindingen om ter plekke te komen. Met het vliegtuig sta je op ongeveer een uur in Tsjechië. Bij een stedentrip in Europa mag een stedentrip Praag gewoonweg niet ontbreken.

De zomers in Praag zijn zeer warm, dus als niet al te goed tegen de zon kan dan is dat niet de beste periode om langs te gaan. De winters kunnen er dan weer zeer koud zijn, met sneeuw en vriestemperaturen erbij. Bepaal dus goed op voorhand in welk seizoen je wil gaan, je wil niet meemaken geen uitstappen te kunnen doen door de hitte of de extreme koude.

Praag is een prima idee om een lang weekend of weekje te verblijven. Het is een romantische stad waar je als koppel of als gezin zeer leuke momenten kan meemaken. Aanrader dus zo’n stedentrip Praag !

Vergelijk hier direct alle reizen naar Praag

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Praag gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Praag niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.