Stedentrip Bilbao

Stedentrip Bilbao

Tijdens je stedentrip Bilbao moet je ook zeker een tochtje met de funicular maken.

tip: Reis met de trein en neem je fiets mee!

Bilbao is een stad  in Spanje met een hele oude binnenstad, maar ook een stad welke rijk is aan moderne architectuur. Dit is heel erg tegenstrijdig maar wel heel mooi om te zien tijdens een stedentrip Bilbao. Het is nog een minder populaire bestemming dan andere Spaanse steden maar hier gaat de aankomende jaren zeker verandering in komen.

Stedentrip Bilbao

Bilbao is een opkomende stad wat betreft stedentrips. Dit komt door de prachtige oude binnenstad maar ook door de verschillende bezienswaardigheden van de stad. Dit geeft dus een mooi contrast tijdens je stedentrip Bilbao. Bilbao is een stad welke rijk is aan Baskische culturele dingen. En naast dit alles kun je tijdens je stedentrip Bilbao ook nog eens genieten van de prachtige natuur van de stad.

Bezienswaardigheden in Bilbao

Casco Viejo is de eerste bezienswaardigheid welke je gaat zien tijdens je stedentrip Bilbao. Het is de oude binnenstad van Bilbao en deze is zeker de moeite waard. Er staan nog veel oude gebouwen en deze zijn nog steeds prachtig. Daarnaast vind je tijdens je stedentrip Bilbao ook veel barretjes en cafés in de oude binnenstad. Het leukste hiervan is dat ook veel locals hier komen en dat het nog niet heel toeristisch is.

Funicular

Tijdens je stedentrip Bilbao moet je ook zeker een tochtje met de funicular maken. Dit is de bekendste kabeltram van de stad welke in 1915 gebouwd is. In 3 minuten ga je 255 meter de lucht in. Je snapt zelf ook wel dat dit een prachtig uitzicht over de stad geeft. Daarnaast heeft de stad ook een aantal musea welke zeker het bezoeken waard zijn tijdens je stedentrip Bilbao. Bijvoorbeeld het Fuskal Museoa. Dit is het museum van Baskische Archeologie, Ethnografie en Geschiedenis. Hier vind je allemaal Baskische kunstwerken en vind je veel terug over de geschiedenis van Bilbao.

Daarnaast heeft de stad ook het Guggenheim Museum. Dit is een van de belangrijkste musea van moderne kunst ter wereld. Zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Bilbao.

Stedentrip Bilbao

Accommodatie in Bilbao

Doordat Bilbao minder toeristisch is dan de andere grote steden in Spanje is er ook minder keuze van accommodaties tijden je stedentrip Bilbao. Natuurlijk heeft de stad wel een aantal hotels en hostels maar als je het vergelijkt is er minder keuze dan bijvoorbeeld in Barcelona. Het voordeel tijdens je verblijf in Bilbao is dat het wel goedkoper is. Juist omdat het een opkomende stad is.

Vervoer door Bilbao

Met de metro is het, het makkelijkste om jezelf te verplaatsen tijdens je stedentrip Bilbao. Ook de stranden en de buitensteden kunnen met de metro heel erg gemakkelijk bereikt worden. De maximum wachttijd voor de metro is ongeveer 6 minuten. Dit is dus perfect tijdens je stedentrip Bilbao. Voor toeristen is er een Bizkala Bilbao kaart te koop. Hiermee kun je, je hele verblijf gratis met de metro reizen. Maar Bilbao is helemaal niet zo’n hele grote stad. Een makkelijkere manier om jezelf te verplaatsen tijdens je stedentrip Bilbao is dus te voet. Dit is ook een hele goede manier om de stad te ontdekken.

Winkelen in Bilbao

Doordat de stad nog niet heel toeristisch is vind je in Bilbao allemaal leuke kleine winkeltjes. Lokale modeontwerpers bezitten hier veel winkeltjes waar unieke producten te koop zijn. Natuurlijk vind je tijdens je stedentrip Bilbao ook wel een aantal bekende modeketens maar dit is minder dan in andere grote Spaanse steden. Naast de winkeltjes wordt er ook wekelijks een markt georganiseerd in de stad. Hier kun je terecht voor vers producten maar ook een leuk souvenir voor thuis als aandenken aan de stedentrip Bilbao kun je hier vinden.

Uitgaan in Bilbao

Bilbao heeft een aantal populaire uitgaansgelegenheden welke leuk zijn om te bezoeken tijdens je stedentrip Bilbao. Een van deze gelegenheden is Kafe Antzokia. In het weekend is dit café helemaal vol met mensen die een leuke avond willen en lekker willen dansen. In het café zijn verschillende live optredens te aanschouwen. Erg leuk dus tijdens je stedentrip Bilbao. Daarnaast heeft Bilbao Palacio Euskalduna. Dit is een grote concertzaal midden in het centrum van de stad. Hier worden veel grote concerten gegeven. Erg leuk dus om te bezoeken tijdens je stedentrip Bilbao.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bilbao

Meer stedentrips in Spanje

Barcelona

Madrid

Malaga

Sevilla

Valencia

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Bilbao gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie  tijd omdat je in Bilbao niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je stedentrip Bilbao en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.