Stedentrip Malaga

Stedentrip Malaga

De bijnaam voor Malaga is: de stad zonder winter. Dit komt door het zuid Spaanse klimaat welke de stad heeft. Dit klimaat zorgt ervoor dat de winters zacht zijn en dat de zomers lekker warm zijn. Dit zorgt dus voor lekker weer tijdens je stedentrip Malaga. Maar naast zon, zee en strand heeft de stad nog zoveel meer te bieden.

stedentrip malaga

Malaga is een stad met een hele rijke geschiedenis en een heel erg mooi centrum. Er zijn verschillende musea in de stad welke meer vertellen over Malaga in de 15e eeuw. Naast cultuur kan er ook heel erg goed gegeten worden tijdens je stedentrip Malaga.

 

Er zijn veel tapasbarretjes en daarnaast kent de stad ook verscheidene goede visrestaurants. Deze restaurantjes bevinden zich aan schattige pleinen en in mooie straten. Doordat de stad een voetgangersgebied heeft is het heel erg gemakkelijk om de stad te ontdekken tijdens je stedentrip Malaga.

Bezienswaardigheden Malaga

Malaga heeft een heel oud centrum en dat zorgt ervoor dat de stad veel bezienswaardigheden heeft. Alcazaba is een van deze bezienswaardigheden. Alcazaba is een Moors fort die op een helling ligt. In dit fort zit op dit moment een archeologisch museum. Maar naast dit museum vind je hier ook een Romeins theater.
Castillo de Gibralfaro is ook een van de bezienswaardigheden welke je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip Malaga. Vanaf Alcazaba kun je een stijl paadje oplopen en dan kom je bij Castillo de Gibralfaro. Daarnaast is het ook gemakkelijk met de auto te bereiken. Vroeger was Castillo de Gibralfaro een vesting, dit door de perfecte locatie van het gebouw.

Winkelen in Malaga

Malaga is een winkelstad bij uitstek. Neem wel genoeg geld mee tijdens je stedentrip Malaga, je gaat het namelijk echt uitgeven hier! Je hebt hier van alles. Van kleding tot kunst en van schoenen tot souvenirs. Naast de bekende modemerken heb je ook veel kleine winkeltjes met unieke producten. En de etalages van alle winkels zijn ook echt een bezienswaardigheid. De winkeliers steken hier veel moeite in en maken er echt een feestje van. In Malaga’s historisch centrum vind je ongeveer 1000 winkels. Als je tijdens je stedentrip Malaga dus niet vindt wat je zoekt, vind je het nergens.

Uitgaan in Malaga

stedentrip malaga

Malaga heeft een centrum waar je leuk kunt uitgaan tijdens je stedentrip Malaga. Vooral in het weekend komt het hier helemaal los en vind je hier ook veel locals die op stap gaan. Naast het centrum heeft Malaga een prachtig strand waar je ook goed uit kunt gaan. Vooral in de zomer is dit een perfecte locatie om een drankje te drinken. Je kunt overdag lekker genieten van de zon en ’s avonds in een van de strandbarren dansen totdat het weer licht wordt. Malaga heeft ongeveer 14 kilometer strand dus er is altijd wel een plekje voor jou bij. Tijdens je stedentrip Malaga zal je merken dat Malaga echt een stad is voor club liefhebbers. Er zijn veel uitgaansgelegenheden en er kan op veel verschillende plekken gedanst worden.

stedentrip malaga

Accommodatie tijdens je stedentrip Malaga

Malaga heeft veel verschillende soorten accommodaties. Je vindt hier romantische hotelletjes maar daarnaast ook moderne hostels waar veel backpackers zich verzamelen. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je stedentrip Malaga veel keuze hebt en je het zelf zo duur kunt maken als je wilt.

Vervoer door Malaga

Malaga heeft een heel erg goed busnetwerk. De verschillende wijken in de stad, het vliegveld en andere plaatsen aan de Costa del Sol zijn goed bereikbaar vanuit Malaga met de bus. Perfect dus tijdens je stedentrip Malaga. EMT verzorgt het busvervoer in Malaga. De bussen rijden verschillende routes door de stad. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je stedentrip Malaga alle bezienswaardigheden goed kunt bereiken.

Bij de verschillende haltes staan altijd de bustijden en de bestemmingen van de bus aangegeven. Ook voor toeristen is het dus heel gemakkelijk om met de bus te reizen. Naast het openbaar vervoer is het natuurlijk ook heel erg leuk om de stad te voet te ontdekken tijdens je stedentrip Malaga. Er zijn verschillende voetgangers gebieden in de stad wat het heel erg veilig maakt. Daarnaast liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Malaga

 

 

Meer pagina’s over Spanje:

Barcelona

Balbao

Madrid

Sevilla

Valencia

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Malaga gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Malaga niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.