blog
Vakantie Manilla

Vakantie Manilla

Manilla ligt op het Filipijnse eiland Luzon, aan de oostoever van de Baai van Manila. Deze mondt uit op de Zuid-Chinese Zee. De stad wordt begrensd door verschillende steden en gemeenten die allen deel uitmaken van Metro Manilla. Door de jaren heen zijn er diverse belangrijke sportevenementen georganiseerd in de stad. In 1951 zijn de Aziatische Spelen hier gehouden en in 1891, 1991 en 2005 de Zuidoost-Aziatische spelen. Je kunt een leuke vakantie houden in de stad of een rondreis maken door de Filipijnen.

Klimaat bij een vakantie Manilla

Het gehele jaar door kent de stad tropische temperaturen. Overdag bereikt de temperatuur zo’n 30 tot 35 graden Celsius. In de nacht daalt de temperatuur tussen de 21 tot 24 graden Celsius. De gevoelstemperatuur is doorgaans hoger door de hoge luchtvochtigheid in de stad.

De periode januari tot en met april is droog en in de maanden juni tot en met oktober valt er ontzettend veel regen. In deze periode heeft men dan ook vaak wateroverlast en het is daarom beter om deze periode te vermijden. De beste reistijd is dan ook januari tot en met april. De gemiddelde minimumtemperatuur is slechts 23 graden Celsius en daarmee wordt het nooit écht koud in de Filipijnse stad.

Bezienswaardigheden in Manilla

Tijdens je vakantie Manilla kun je verschillende leuke bezienswaardigheden in de stad bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Divisoria markt, het nationale museum en de Quiapo markt.

Quiopa markt

In de oude binnenstad vind je een gezellige markt. Je kunt hier groenten, vis, vlees, fruit en andere etenswaren kopen. Ook kun je er illegale software, wapens en kopietjes van video’s kopen. Het eten is hier relatief goedkoop, maar de andere spullen zijn over het algemeen prijzig.

Nationaal museum

Het nationale museum van de Filipijnen vind je in Manilla. Het museum is zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie aan het land. In 1901 werd het museum opgericht toen het werd overgenomen door de VS. In 1918 werd het museum gevestigd in het huidige gebouw. In de loop der jaren is het museum steeds aangepast. Je leert er veel over de geschiedenis van het land en ook hangen er een aantal prachtige schilderijen.

Divisoria markt

De Divisoria markt is misschien wel de drukste markt van de stad. Je kunt er van alles kopen, van etenswaren tot mobiele telefoons, elektronica, speelgoed en kleding. Onderhandelen over de prijs kan én moet ook wel. Houd er wel rekening mee dat er veel zakkenrollers actief zijn op de markt. Neem dus bij voorkeur geen camera mee en verberg je portemonnee op een goede plek: niet in je achterzak dus!

Vervoer

Er is ontzettend veel verkeer in de stad en de stad wordt daarmee ook regelmatig geteisterd door verkeersopstoppingen. De belangrijkste openbaarvervoersmiddelen zijn de jeepneys. Dit zijn de oude jeeps van het Amerikaanse leger die werden achtergelaten in het land. De meest jeepneys zijn beschilderd met allerlei kunstwerken.

Luchthaven

De luchthaven bevindt zich nabij de stad en heet Ninoy Aquino International Airport. Je kunt gemakkelijk vluchten boeken op de luchthaven via de losse vertrekterminals.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Filipijnen

 

Pagina’s over de Filipijnen

Rondreizen door de Filipijnen
Vakantie in Luzon
Vakantie Samar Filipijnen
Vakantie in Mindanao
Vakantie in Manilla
Highlights op de Filipijnse eilandengroepen
Rondreis Manilla, Visaya en Mindanao

 

0