Vakantie Mindanao Filipijnen

geplaatst in: blog | 0

Mindanao is na Luzon het grootste eiland van de Filipijnen. Het is de meest zuidelijke eilandengroep van het Aziatische land en er wordt al enkele honderden jaren gevochten op het eiland. Islamitische groepen willen onafhankelijk worden van de Filipijnen en daar is men al erg lang mee bezig. Er werd eerder ook al gevochten tegen de Spanjaarden en de Amerikanen.

Toen deze twee landen uit het land vertrokken, vocht en vecht men tegen de huidige christelijke regering. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als je een vakantie boekt naar het eiland. Op het eiland kun je wel prachtige bezienswaardigheden bekijken, waaronder de hoogste berg van het land en het gevarieerde landschap.

Klimaat tijdens je vakantie Mindanao Filipijnen

De eilandengroep heeft een tropisch klimaat, waar meerdere regenperiodes door elkaar heen lopen. De temperatuur schommelt het gehele jaar door tussen de 22 en 32 graden Celsius. In de tweede helft van het jaar heb je veel meer kans op orkanen en tropische stormen, dus je kunt het beste een vakantie boeken tijdens de maanden januari tot en met juni. Neerslag is helaas niet te vermijden, want het gehele jaar door kan het regenen op het eiland.

Bezienswaardigheden op Mindanao

Het eiland biedt verschillende mooie bezienswaardigheden, waaronder Mount Apo, Divine Mercy Shrine en Mount Kitanglad Range Natural Park.

Mount Kitanglad Range Natural Park

Dit prachtige park werd gesticht in 1990 en was destijds 30.650 hectare groot. In 1996 werd het park uitgebreid: er kwam maar liefst 14.480 hectare bij. In het park vind je de meest zeldzame diersoorten, waaronder de vliegende eekhoorns. Ook leven er apen, varkens, herten en verschillende soorten vleermuizen.

San Pedro Kathedraal

In 1949 werd de San Pedro Kathedraal gebouwd. Het gebouw heeft prachtige gele muren en pilaren en tevens hangen er diverse mooie, religieuze schilderijen.

Mount Apo

Mount Apo is een slapende vulkaan die bijna 3.000 meter hoog is. Dit vormt direct ook het hoogste gedeelte van het Aziatische land. In het jaar 1936 werd het gebied waar de vulkaan staat uitgeroepen tot nationaal park. De flora en fauna rondom de vulkaan zijn prachtig. Zo groeien er in de omgeving enkele zeldzame planten, waaronder de waling-waling-orchidee.

Divine Mercy Shrine

Het Divine Mercy Shrine is een 15 meter hoog beeld van Jezus dat je kunt bezoeken als je om vergiffenis wilt vragen. Bij de nabijgelegen tuin kun je ook nog genieten van de prachtige bloemen.

Vervoer

Je kunt op het eiland reizen met het openbaar vervoer. Onderhoud aan de bussen gebeurt nauwelijks, dus houd er rekening mee dat de rit oncomfortabel kan zijn. Reis bij voorkeur alleen overdag en via de gerenommeerde busbedrijven. Je kunt eventueel navraag doen bij de Land Transporation Office die je kunt bereiken via (632)922-9061 / 66.

Luchthaven

Het eiland heeft twee actieve luchthavens: Davao Airport en Lumbia Airport. Davao Airport is veruit het drukste vliegveld en hier vliegen ook internationale vliegtuigen naar toe vanuit Singapore. De binnenlandse vleugel bestaat uit Cebu Pacific, Airphil Express, Philippine Airlines en Zest Airways.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Filipijnen . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

shoestringkoningaapfox-logo-300x175

Pagina’s over de Filipijnen

Rondreizen door de Filipijnen
Vakantie in Luzon
Vakantie Samar Filipijnen
Vakantie in Mindanao
Vakantie in Manilla
Highlights op de Filipijnse eilandengroepen
Rondreis Manilla, Visaya en Mindanao

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van