Vakantie Luzon op de Filipijnen

geplaatst in: blog | 0

Luzon is het grootste eiland van de Filipijnen. Ongeveer de helft van de Filipijnse bevolking woont op dit eiland. De hoofdstad van het land, Manilla, ligt centraal op het eiland waar ook direct de meeste mensen wonen. Het eiland wordt vaak bezocht tijdens een vakantie aan de Filipijnen, omdat het landschap erg mooi is. Het varieert sterk per gebied. Zo vind je er mooie meren, rivieren en actieve vulkanen.

Enkele bekende vulkanen zijn de Mayon Vulkaan, Mount Taal en Pinatubo. Ook de op één na hoogste berg van het land staat op dit eiland. De berg ruim 2.900 meter hoog en is daarmee net iets kleiner dan Mount Apo, de hoogte berg van het land.

Klimaat

Luzon heeft een tropisch klimaat en vrijwel alle seizoenen lijken veel op elkaar. Wel zijn de regenperiodes erg verschillend op het eiland, maar over het algemeen is het regenseizoen op de meeste gedeeltes van het eiland van juni tot en met oktober. Ook in de maanden mei en november kan het flink regenen. Echt koud wordt het echter nooit op het eiland, want de temperaturen lopen doorgaans op tot zo’n 31 tot 34 graden Celsius. De minimumtemperatuur op het eiland is slechts 21 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Luzon

Tijdens je vakantie naar Luzon kun je veel verschillende bezienswaardigheden bekijken. Je kunt er vooral veel natuur bekijken, waaronder de rijstterrassen van Banaue. Ook het Mestizo District is een prachtig district voor een bezoekje tijdens je vakantie naar Manilla.

Mestizo District

Vroeger waren de Filipijnen een kolonie van Spanje en China. Vanwege de kolonisatie staan er nog verschillende mooie oude huisjes op Luzon. Enkele van deze huisjes zijn tegenwoordig ook ingericht als museum of hotel, dus je kunt er zelfs een nachtje blijven slapen als je wilt.

Rijstterrassen van Banaue

Het land heeft verschillende rijstterrassen die zelfs genoteerd staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rijstterrassen werden 2000 jaar geleden gebouwd en werden destijds nog steeds doorgegeven van vader op zoon. Rondom de velden vind je bovendien nog verschillende leuke dorpjes waar je een bezoekje aan kunt brengen.

Manilla

Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, ligt tevens op dit eiland. In deze stad kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder natuurparken, musea en diverse mooi Rooms-katholieke kerken.

Vervoer

Vervoer in de regio gaat over het algemeen erg langzaam. Van Manilla naar Baguio ben je bijvoorbeeld al wel vijf uur onderweg. Als je van Kabaya naar Sagada wilt reizen moet je rekening houden met zo’n vijf tot zeven uur. Er zijn helaas geen vluchten naar deze plaatsen, dus je zult het echt moeten doen met vervoer over de grond. Je kunt een busje boeken bij een lokaal reisbureau die je heen brengt.

Overnachten

Over het algemeen heb je voldoende keuze aan plekken waar je kunt overnachten. Je kunt in de meeste steden direct terecht voor een slaapplaats, maar in sommige gevallen is van te voren een hotel boeken wel handig.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Filipijnen . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

shoestringkoningaapfox-logo-300x175

Pagina’s over de Filipijnen

Rondreizen door de Filipijnen
Vakantie in Luzon
Vakantie Samar Filipijnen
Vakantie in Mindanao
Vakantie in Manilla
Highlights op de Filipijnse eilandengroepen
Rondreis Manilla, Visaya en Mindanao

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie