Rondreis Antillen, bezoek Cuba en Sint Maarten

Rondreis Antillen, bezoek Cuba en Sint Maarten

De Antillen is een rondreis voor iedereen. Op de Antillen is het ideaal om te feesten, tot rust te komen, of natuur en cultuur te ontdekken! Heb jij interesse in een rondreis Antillen? Vraag dan meer informatie aan bij één van onze aanbieders.

Wat kan je allemaal ontdekken tijdens een rondreis Antillen?

De Antillen is een eilandengroep boven Venezuela. Deze groep bestaat uit veel eilanden en riffen, de Antillen heeft tenminste 7000 eilanden. De meest bekende eilanden zijn: Cuba, Hispaniola, Jamaica, Puerto Rico, Sint Maarten. Gezien de ligging van het gebied ben je verzekerd van mooi weer!

Cultuur en geschiedenis

De Antillen hebben een rijke geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan het gebied van de Nederlandse Antillen of de Britse Koloniën, veel van deze gebieden hebben zich vrij gevochten van hun overheersers. De sporen van deze onderdrukking zijn nog in grote mate te vinden op de eilanden. Zo zijn er veel gebouwen, standbeelden en monumenten nagelaten uit de oorlogen.

Voor de natuurliefhebbers is er ook genoeg te doen op de Antillen. Zo zijn er tropische regenwouden waar je survival tochten kunt houden of gewoon de natuur kan ontdekken. Er zijn veel dieren in deze bossen en als je niet bang bent voor spinnen of andere insecten is deze omgeving de ideale plek voor jou!

De Antillen zijn vaak ook berucht om zijn piraterij. Het komt niet zelden voor dat er een schip gekaapt wordt. Dit gebeurd voornamelijk in de buiten gebieden van de Antillen, waar weinig toerisme is. Er is dus maar een kleine kans dat je tijdens jouw rondreis op de Antillen piraten tegen komt.

Bezienswaardigheden in de Antillen

Geniet van de stranden en zee op Sint Maarten en drink de volgende dag een lekkere cocktail drinken op de Martinique. De vulkanische bergtoppen bij Sint Eustatius zijn ook een aanrader. Deze plek verzekert je van een mooi foto momentje! Ook de ruige Pirantenkliffen op Dominica zijn een aanrader. Deze uitgestrekte kliffen zijn een prachtige bezienswaardigheid voor iedere toerist op de Antillen.

Ook zijn de watervallen in de tropische jungle op het Franstalige Guadeloupe een mooie plek. Deze watervallen geven jou een sprookjesachtig beeld wanneer je er langs loopt. Door het geluid van het water wat neerkomt en de uitgestrekte rotswand lijkt het net of je op een set staat van een film.

Het is aangeraden om een excursie reis te maken, want het gebied is de perfecte omgeving om avontuur te beleven. Zo kan je goed snorkelen en duiken. Op de bodem, van de blauwe, oceaan liggen veel mooie bezienswaardigheden verborgen, zoals koraalriffen en bijzondere vissen en misschien vindt je ook wel een schat! Het is ook een hele ervaring om met een bootje tussen de vele eilanden door te varen. Elk eilandje is weer anders, zo vindt je op watervallen en mooie stranden op de eilanden. Wat is er fijner dan een duik te nemen in het frisse water?

Een leuke soortgelijke bestemming is een rondreis door Cuba.

De culinaire keuken

De culinaire keuken van de Antillen is heel erg divers. Je kan natuurlijk niet om de vele vis soorten heen en de gegrilde vis is op de Antillen dan ook zeker een specialiteit. Creoolse rijst met gebakken bananen en de velen drank soorten zorgen ervoor dat je smaak pupillen op de Antillen ook een rondreis maken.

Het is ook mogelijk om een cruise te maken. Hierdoor kan je genieten van een vakantie terwijl je rustig op de boot zit. Je ziet alles van dichtbij en kunt af en toe een duik nemen in het frisse water, tijdens een rustmoment van de cruise.

Een rondreis op de Antillen brengt ook veel actieve activiteiten met zich mee, zo kan je survivalen in het bos. Hierdoor ontdek je de onbekende delen van de Antillen. Ook zijn er veel rotsen en kliffen waar jij op kunt klimmen of kunt abseilen.

Wil je een rondreis Antillen boeken?

Heb je interesse in een rondreis Antillen? Via onze reisorganisaties is er een immense hoeveelheid aan mogelijkheden mogelijk. Dus het is zeker een aanrader om te gaan vergelijken bij meerdere reisbureaus. Je kan op onze site alle reisorganisaties vinden en de beste rondreis samenstellen. Op die manier weet je zeker dat je een vakantie regelt waarvan jij echt gaat genieten!