Vakantie St.Martin

Vakantie St.Martin

Vakantie St.Martin en Marigot

Marigot is de hoofdstad van het Franse gedeelte van het Caraïbische eiland Sint-Maarten. Deze stad heeft nog veel Franse trekjes. Zo staan er nog diverse koloniale huizen in de stad. Je kunt er genieten van vele cafés, restaurants, bakkers en boetiekjes. Ook is er een winkelcentrum in de stad. In Marigot komen over het algemeen minder toeristen dan in Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte van het eiland. Toch is de stad erg leuk om te bezoeken. Vooral de havenplaats is een aanrader.

Vakantie St.Martin

Klimaat

De temperatuur ligt vrijwel het gehele jaar door rond de 24 en 30 graden Celsius. Het wordt maar zelden kouder dan 22 graden Celsius, vanwege haar fraaie ligging. De stad wordt namelijk sterk beïnvloed door het zeewater. Jaarlijks kun je rekenen op ruim 3.000 zonne-uren.

Bezienswaardigheden in Marigot op St.Martin

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De meest bekende bezienswaardigheden zijn de markt, het St. Martin museum en Fort St. Louis.

Vakantie St.Martin

Lokale markt

De lokale markt in Marigot is erg leuk. Iedere woensdag- en zaterdagochtend wordt er een markt opgezet in het stadje. Je kunt hier veel soorten fruit kopen, waaronder kokosnoten en avocado’s. Je kunt er ook heerlijke vis kopen. Als je wilt kun je er uiteraard ook leuke souvenirs kopen.

Fort St. Louis

Fort St. Louis werd gebouwd door Lodewijk XVI. Het wordt gezien als het grootste historische monument op het eiland. Oorspronkelijk werd het fort in 1767 gebouwd om het eiland te beschermen tegen indringers. Het fort bestaat uit diverse kanonnen en enkele muren. Het is niet erg groot, maar wel erg interessant om te zien.

Havenplaats

De havenplaats is een prachtige bezienswaardigheid op zich. Aan de haven vind je ook nog eens diverse gezellige terrasjes en restaurants. Je kunt er lekker Frans dineren of genieten van de Creoolse gerechten. In de nabije omgeving zijn ook enkele boetieks gevestigd.

St. Martin Museum

Het St. Martin Museum is gelegen in het zuidelijke gedeelte van de stad. Je leert hier van alles over de geschiedenis van het Franse gedeelte van het eiland. Er zijn verscheidene archeologische voorwerpen tentoongesteld. Het vertelt je meer over onder andere de slavernij en de geschiedenis van de plantages.

Vervoer

Vakantie St.Martin

Als je naar het eiland wilt reizen, kom je aan op het Princess Juliana International Airport. Deze luchthaven is gelegen in Mullet Bay. Hier landen vliegtuigen vanuit onder andere de VS, Canada en verscheidene Europese landen. De reistijd vanaf de luchthaven naar Marigot bedraagt zo’n 20 minuten. Je kunt op meerdere manieren erna toe reizen: met de taxi of met de bus. Er staan veel taxi’s waar je uit kunt kiezen. De bus is iets voordeliger. Als je in de stad aankomt, kun je alles prima te voet verkennen. Indien je de omgeving wilt bekijken, kun je het beste een auto huren. Als je liever niet rijdt op het eiland, kun je er ook voor kiezen om weer de taxi te nemen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar St.Martin

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar St.Maarten