Vakantie Rovinj

geplaatst in: blog | 0

Rovinj is het gelegen in het westen van Kroatië op het schiereiland Istrië. De stad heeft nog een middeleeuwse bebouwing waardoor het voor veel toeristen aangenaam is om hier heen te gaan op vakantie.

Klimaat tijdens je vakantie Rovinj

De temperaturen in de zomer lopen op tot ongeveer 28 graden Celsius. In de maand juli valt er het minste regen van alle maanden. In de wintermaanden daalt de temperatuur nauwelijks onder het vriespunt en is het vaak nog 8 tot 10 graden Celsius. De beste reismaand is juli, omdat het dan zo’n 28 graden Celsius is en bovendien valt er nauwelijks regen.

Bezienswaardigheden in Rovinj

Rovinj heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip of vakantie kunt bekijken. Het historische centrum is prachtig en rustgevend en ook het Franciscaanse klooster is zeker een bezoekje waard.

Historisch centrum

Het historisch centrum is gewoonweg prachtig. Het is een ontzettend sfeervolle plek met authentieke gebouwen. Auto’s zijn niet toegestaan in dit gedeelte en dus kan je lekker vrijuit wandelen. In het historische centrum vind je verschillende gezellige cafés en restaurants waar je tussendoor kunt pauzeren.

Franciscaanse klooster

Het Franciscaanse klooster ligt op de top van een heuvel. Je kunt hier niet alleen deze fraaie klooster bekijken, maar ook heb je een prachtig uitzicht over de stad. Dit klooster is gebouwd in een barokke stijl en werd gebouwd in de 18e eeuw. Er zit ook een museum bij het gebouw met veel historische boeken.

Zavicajni muzej

In 1954 werd het Zavicajni muzej opgericht. Het museum heeft een collectie van documenten uit de moderne geschiedenis van de stad. Daarnaast zijn er ook nog allerlei archeologische items in het museum. Ook verschillende kunstwerken uit de 16e tot 19e eeuw zijn hier in grote getale aanwezig. De bibliotheek in het museum is ook een aanrader.

Rode Eiland

Het Rode Eiland bestaat uit twee delen: St. Andrew en Maskin. Deze eilanden zijn verbonden door middel van een havenmuur. Het eiland werd al in prehistorie bewoond door mensen. Er zijn ook nog allerlei resten teruggevonden op de eilanden. In 1890 werd het eiland opgekocht door baron Ivan Georg Hütterodt en hij veranderde het eiland in een park. De kloostergebouwen werden hersteld en een expositie van schilder Aleksander Kirchner werd geplaatst. Tegenwoordig worden er ook allerlei tentoonstellingen georganiseerd.

Pentagonal Tower

De Pentagonal Tower is een oude, kleine toren in Rovinj. Je kunt hier in de omgeving ook nog lekker shoppen en iets eten. De winkelstraat is echter wel vrij klein, dus je bent er snel doorheen. Her en der zie je nog wat leuke schilderijen. Het dakterras is een aanrader bij zonsondergang.

Vervoer tijdens je vakantie Rovinj 

De meeste Nederlanders die Rovinj bezoeken gaan met hun eigen auto. Vanaf Utrecht is het ruim 1.350 kilometer rijden. Zorg ervoor dat je voldoende pauzes neemt tussendoor en maak eventueel een overnachting.

De stad kun je met zowel de bus als de taxi verkennen. Ook varen er verschillende bootjes naar omringende dorpjes aan de kust. Het historisch centrum kun je het beste met de fiets bezoeken, alhoewel het lopend ook goed te doen is.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kroatië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175shoestringoaddjoser-logo-300x175snp-logo-300x175dejongintra-logo-300x175pharos-300x175alltours

 

Een stedentrip naar Dubrovnik kunt u vinden op deze pagina

Op zoek naar meer informatie over rondreizen door Europa? Ga naar onze rondreis Europa pagina!
Ook hebben onze aanbieders SNP Reizen en Djoser Reizen een groot aanbod voor rondreizen naar Kroatië.

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van