blog
Vakantie Curaçao

Vakantie Curaçao

Curaçao is een parel in de Caraïben

Wanneer je wel eens van de ABC eilanden hebt gehoord weet je wellicht dat Curaçao tot deze eilandengroep behoort. Wat interessant is van Curaçao is dat dit het grootse eiland is en ruim 444 vierkante kilometer land binnen de landsgrenzen heeft. Wanneer je kiest voor een vliegticket naar Curaçao zal je met het vliegtuig landen bij Curaçao international Airport.

Vanaf hier kan je alle kanten op en kan je een rondreis direct starten. Op het vliegveld zelf heb je de mogelijkheid om een auto te huren, zodat je compleet mobiel bent en jezelf richting alle kanten van het eiland kunt bewegen. Het eiland heeft veel mooie plekjes om te bezoeken, maar ook wanneer je graag een dagje tussendoor wilt relaxen zijn er voldoende mooie plekken te vinden.

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad

De hoofdstad Willemstad is met zijn Nederlandse naam niet alleen terug te leiden naar ons eigen land. Ook de bouwstijl in deze stad is gebaseerd op de Nederlandse architectuur, wat erg leuk is om te zien als je toch zo ver weg bent. Veel mensen noemen Willemstad ook wel eens Klein Amsterdam, beroemd om zijn inrichting. In de stad zelf heb je het grootste Nationale Park genaamd het Christoffelpark. Met meerdere planten, bloemen, vogels en dieren is dit park erg interessant om bezocht te hebben. Het bezoeken van de hoofdstad tijdens je rondreis Curaçao is op zeker de moeite waard.

Klimaat

Tijdens je rondreis Curaçao kan je rekenen op een uitstekend klimaat. Tropische temperaturen van zon 28 tot 30 graden zijn hier heel normaal. Toch is er altijd wel een windje aanwezig die een koelere bries verzorgt zodat de temperaturen in Curaçao zeer aangenaam aanvoelen. Het eiland valt buiten de orkaan zone, waarmee het gevaar op natuurgeweld geweken is.

Uiteraard regent het ook wel eens op het eiland. De meeste regen valt doorgaans in de maanden juni tot en met november. Je moet hierbij niet denken dat het een hele dag regent, maar je kunt je rondreis overdag vervolgen in de zon waar de kans op een bui toeneemt richting het einde van de middag. De heetste maanden op Curaçao vinden we in de maanden augustus tot en met oktober. Dit komt, omdat in deze maanden de wind het minst sterk is en de zon dus volledig zijn gang kan gaan.

Vakantie in je eigen taal

Het voordeel van een vakantie naar het zonnige Curaçao is natuurlijk dat er gewoon Nederlands gesproken wordt. Je kunt makkelijk wat vragen en je kunt uitstekende geholpen worden. Verder zijn er voor buitenlanders uitstekende mogelijkheden om bij toeristische plaatsen in het Engels en Spaans verder geholpen te worden. Wanneer je een vakantie in Curaçao gaat boeken hou dan rekening met een tijdsverschil van 5 tot 6 uur.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Curaçao Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

0