Stedentrip Moskou

Stedentrip Moskou

Stedentrip Moskou

Wanneer je er voor kiest om voor je volgende stedentrip een bezoekje te brengen aan het indrukwekkende Moskou, dan zullen er je bij de eerste kennismaking heel wat verschillende gevoelens besluipen. In eerste instantie moet het gezegd dat Moskou een stad is die imponeert.

Rode plein

Misschien komt het door de aanwezigheid van het Rode Plein met het Kremlin of misschien is het een erfenis die de Sovjet Unie heeft nagelaten. Maar alles aan Moskou lijkt bestemd om te imponeren. De ongelofelijke macht van Rusland is op de hoek van iedere straat voelbaar. Maar toch is een stedentrip Moskou misschien wel één van de mooiste die je ooit in je leven zal ondernemen.

Gilbert Bécaud heeft een prachtig en onsterfelijk lied gezongen over zijn gids tijdens zijn bezoek aan het Rode plein in Moscou: Nathalie

Imponerende stad vol bezienswaardigheden

De eerste imponerende factor waar je in Moskou rekening mee dient te houden zijn ongetwijfeld de brede straten die worden geflankeerd door robuuste en donkere gebouwen. Deze kunnen voor westerse bezoekers enigszins vreemd aandoen. Echter tijdens een langere vakantie weet je er al snel aan te wennen.

Het is een absolute aanrader om delen van de stad te voet te doorkruisen. Zo maak je niet alleen kennis met het Rode Plein, maar ook met het daaraan gelegen Kremlin. Daaruit werd eeuwenlang het Russische Rijk werd bestuurd.

 

Stedentrip Moskou

Een misschien wat vreemde eet in de bijt, maar daarom niet minder interessant is het Lenin mausoleum. Na de dood van Vladimir Lenin werd er voor gekozen om de voormalige leider van de Sovjet-Unie in een mausoleum te bewaren. Eigenlijk wilde Lenin zelf dat eigenlijk niet.

Tegenwoordig is de laatste rustplaats van de voormalige leider te bezoeken en vormt het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Andere interessante bezienswaardigheden zijn :

  • Poesjkinmuseum,
  • Russische Witte Huis
  • Novodevitsji-klooster
  • Kathedraal van de Aartsengel Michaël

Moskou, de party hoofdstad van Europa?

De Russische hoofdstad heeft zich lange tijd moeten inhouden vooraleer het zich echt kon uitbouwen als paradijs voor feestvierders. Tegenwoordig mag het zich echter met recht en rede één van de meest sfeervolle uitgaanssteden van Europa noemen.

Niet alleen zijn hier de meeste casino’s terug te vinden, daarnaast kan je er een keuze maken uit één van de vele

Stedentrip Moskou

indrukwekkende clubs waarvan er nog steeds wekelijks nieuwe de deuren openen. Tel daar ook nog eens het grote aantal bars en restaurants bij op en je hebt meteen voldoende redenen om eens het nachtleven van Moskou in te duiken tijdens een stedentrip Moskou

Nog niet overtuigd? Wat dan te denken van het wereldvermaarde Bolsjojtheater waarin ieder jaar opnieuw de meest fantastische voorstellingen worden gehouden? Het mag duidelijk zijn, Moskou is een stad die voor iedereen wat wils te bieden heeft en die in de meeste gevallen ook nog eens een blijvende indruk weet na te laten op haar bezoekers.

Bezoek ook onze pagina over St.Peterburg

Vergelijk hier direct alle reizen naar Moskou