Rondreis Kazachstan

Rondreis Kazachstan

Boek een rondreis Kazachstan en vier een vakantie in Astana. Astana is sinds 1997 de hoofdstad van Kazachstan. Door de jaren heen is de stad een aantal keren van naam veranderd. Zo stond de stad eerst bekend als Tselinograd en Agmola. Er wonen zo’n 700.000 inwoners en het is daarmee niet de grootste stad van het land. Dat is namelijk Almaty. Alhoewel het de hoofdstad van het land is, is het nog niet zo ontwikkeld als Almaty. Toch is het toerisme de laatste jaren in opkomst en boeken steeds meer toeristen een vakantie naar de stad.

Klimaat in Kazachstan

De stad heeft een landklimaat met twee seizoenen. De winter is ontzettend koud. Zo koud, dat het zelfs de op een na koudste hoofdstad ter wereld is. De gemiddelde maximumtemperaturen in de maanden januari en februari is -13 graden Celsius. Vanaf de maand april wordt het warmer in de hoofdstad. De maximumtemperatuur stijgt tot 10 graden Celsius. In de maanden juni, juli en augustus krijgt de stad zelfs tropische temperaturen. De temperaturen lopen gemakkelijk op tot zo’n 25 tot 27 graden Celsius. Vanaf de tweede helft van september dalen de temperaturen weer en kan het snel weer bijzonder koud worden.

Bezienswaardigheden in Astana

Tijdens je vakantie naar Astana kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn Duman, Khan Shatyr en de Atameken Map of Kazachstan.

rondreis kazachstan

Duman

Duman is een groot entertainmentcomplex waar je verschillende dingen kunt doen. Je kunt er onder andere een bezoekje brengen aan een oceanium, een 3D-theater, diverse souvenirshops en gezellige cafés. Het oceanium is vooral een aanrader. In het grote aquarium leven meer dan 2.000 zeedieren verdeeld in ongeveer 100 soorten. Regelmatig worden er ook shows gegeven met haaien en zeemeerminnen. Tot slot is de koepel ook een aanrader. Je kunt hier allerlei bezienswaardigheden bekijken uit de hele wereld. Zo staat het Vrijheidsbeeld en de Chinese Muur hier nagebouwd.

Khan Shatyr

Kan Shatyr is een transparante tent waar bijna 10.000 mensen plaats in kunnen nemen. De tent is zo’n 150 meter hoog en is ontzettend groot. In de tent kun je verschillende activiteiten ondernemen, waaronder golven, uitgaan en winkelen. Het transparante materiaal zorgt voor aangename temperaturen in de tent.

Atameken Map of Kazachstan

De Atameken Map of Kazachstan is een openluchtmuseum met meer dan 200 modelstukken van steden uit het land. Het is erg indrukwekkend om te zien. In de zomermaanden kun je een Engelse gids boeken die je van alles kan vertellen over de geschiedenis van de verschillende steden. In totaal is de tentoonstelling maar liefst 1,7 hectare groot.

Vervoer

Als je naar Kazachstan wilt reizen, kun je in principe kiezen uit twee opties: reizen met de auto of met het vliegtuig. De meeste mensen kiezen echter voor het vliegtuig. De stad heeft een eigen luchthaven: Astana Airport. Vanaf Amsterdam kun je een rechtstreekse vlucht boeken naar de stad. Je hebt al tickets vanaf slechts 350 euro. Als je van plan bent om met de auto te reizen, kun je rekenen op een lange reistijd. De stad is namelijk ruim 5.000 kilometer verwijderd vanaf Nederland. Een rechtstreekse vliegreis duurt echter ongeveer 5,5 uur.

rondreis kazachstan

Semey

Semey is gelegen in het oosten van Kazachstan. De stad stond eerder bekend als Semipalatinsk maar werd in 2007 veranderd naar Semey. Het is een van de oudste steden van het land. Er wonen zo’n 330.000 mensen in de stad. Vanuit de stad kun je gemakkelijk reizen naar Rusland met de trein. De treinverbinding is een belangrijke verbinding voor beide landen.

Klimaat

De stad heeft een gemiddelde temperatuur van 3,5 graden Celsius. Tijdens de wintermaanden kan het flink vriezen in de stad. De gemiddelde maximumtemperatuur tijdens de maanden januari en februari is dan ook -10 graden Celsius. Vanaf april lopen de temperaturen op naar aangenamere temperaturen. In de maanden juni tot en met augustus loopt de temperatuur op tot maximaal 29 graden Celsius. De stad kent daarmee eigenlijk maar twee periodes: een koude en een warme.

rondreis kazachstan

Bezienswaardigheden in Semey

Tijdens je vakantie naar Semey kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Historisch Centrum, het kunstmuseum, de Seme Bridge en het Abay Kunanbaev Museum.

Historisch Centrum

Het Historisch Centrum van de stad is echt een aanrader. De stad heeft immers ook een rijke geschiedenis. In het centrum van de stad kun je rekenen op architectuur van de Sovjet-Unie. Er zijn verscheidene historische monumenten die je kunt bekijken.

Kunstmuseum

Het kunstmuseum in Semey is vernoemd naar Nevzorov’s. Je vindt er allerlei prachtige kunststukken uit het land. Naast nationale kunststukken zijn er ook enkele Russische en West-Europese kunststukken opgeslagen in het museum.

rondreis kazachstan

Semey Bridge

In 2001 werd er een grote hangbrug gebouwd. Deze ligt over de rivier Irtysj. De rivier verdeelt de stad in twee helften. Deze prachtige brug verbindt de twee steden met elkaar. De brug zal je misschien doen denken aan de Golden Gate Bridge in San Francisco. Het heeft namelijk dezelfde constructie.

Abay Kunanbaev Museum

Het Abay Kunanbaev Museum is gewijd aan Abay Kunanbaev. De 19e-eeuwste dichter was een belangrijk persoon voor Kazachstan. Het museum werd geopend in 1995 en wordt bezocht door zowel locals als toeristen.

Vervoer Semey

De stad heeft een belangrijk treinstation. De treinen rijden naar de grote plaatsen in Kazachstan en tevens is er een verbinding met Rusland. In de stad zelf kun je reizen met het openbaar vervoer. Zo heb je keuze uit de bus, de tram of de trein. Als je niet wilt reizen met het openbaar vervoer, kun je ook reizen met een taxi. De stad Semey heeft ook een eigen luchthaven. Je kunt niet rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Semey vliegen. Je zult dus moeten overstappen in een van de andere steden in het land. Als je vanaf Astana naar de stad moet vliegen, kun je rekenen op ruim een uur reistijd met het vliegtuig.

Als je met de auto wilt reizen vanaf Astana naar Semey moet je rekenen op ongeveer 11 uur reistijd. De afstand tussen de twee steden bedraagt zo’n 780 kilometer. Je kunt ook met de trein reizen, maar deze gaat niet rechtstreeks. Je zult dus wat omwegen moeten maken en dan moet je rekenen op 17 uur reistijd. Het is wel de goedkoopste optie. Het vliegtuig heeft de voorkeur.

rondreis kazachstan

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kazachstan