Rondreis Egypte

Rondreis Egypte

rondreis egypte

Een van de bekendste hotspots tijdens een rondreis Egypte is de rode zee

Als jij een rondreis gaat maken door Egypte ben jij verzekerd van een geweldige vakantie. Wanneer je rondtrekt door Egypte rondreis egyptegeniet jij van geweldige natuur, interessante oudheden en kom je de oude tempels langs de Nijl tegen. Een van de bekende hotspots tijdens een rondreis Egypte is de rode zee. Wil jij meer te weten komen over rondreizen door Egypte? Lees dan snel verder!

Egypte is een indrukwekkend land en je kunt prachtige rondreizen door Egypte maken. Echter, er zijn ook wel wat zaken om rekening mee te houden als je een rondreis door dit islamitische land wil gaan maken. Zo voorkom je dat je tegen problemen aanloopt. Als je deze tips ter harte neemt tijdens je rondreis door Egypte, dan wordt jouw rondreis gegarandeerd een succes!

De cultuur van Egypte

Wanneer jij een rondreis Egypte gaat maken zal je ontdekken dat de inwoners over het algemeen zeer vriendelijke en warme mensen zijn. Ze staan er om bekend zeer informeel te zijn dat houdt in dat ze graag een handje schudden en een praatje met jou maken.

Doordat Egypte vooral van het toerisme leeft kan het voorkomen dat ze zeer opdringerig overkomen, veel mensen tegelijk willen hun producten aan jou verkopen. Onthoud als je in Egypte bent dat jij je niet moet laten overweldigen door deze aanbiedingen. De Egyptenaren zijn zeer begripvol als je duidelijk zegt dat jij iets niet wilt!

Landschap en klimaat

Egypte ligt zoals je vast al weet in noordoost Afrika, eigenlijk ligt het op de grens van Afrika en Azië  De officiële naam van Rondreis EgypteEgypte is Jumhuriyat Misr Al Arabiya en ja dat is zeker een mond vol! Egypte heeft een gigantische woestijn waar jij veel piramides kan vinden, hier zal ik later op terug komen. Slechts 55.000 vierkante meter van Egypte is bewoond en maar liefst 1.320.000 vierkante meter is woestijn! Vrijwel alle inwoners wonen langs de Nijl!

Egypte heeft een typische woestijn klimaat. Dit houdt in dat het weer heet genoemd mag worden, terwijl de avonden zeer koel zijn. Ook kennen de verschillen tussen Zomer en Winter grote verschillen. Egypte kent alleen de zomer en de winter en beide duren een half jaar. Dit maakt ook gelijk duidelijk wat de beste rondreis periodes zijn. In Egypte is het gemiddeld 38 graden, dit voelt echter anders aan als in Nederland en is goed te doen. De temperatuur veranderd in de zomer vrijwel niet. In de avond liggen te temperaturen rond de 10 en 15 graden.

Meer artikelen die op goedkoperondreis over Egypte te lezen zijn :

Piramides van Gizeh
Vallei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Snorkelen in Egypte
Tempels in Abu Simbel
Vakantie vieren in Sakkara
Woestijn activiteiten
De Nijl en de Rode Zee
Vakantie in Dahab
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Duiken in Hurghada
Vakantie Sharm El Sheikh
Sinaïberg ofwel Mozesberg

Bezienswaardigheden in Egypte

Sfinx van Gizeh: Als jij aan het rondreizen bent door Egypte kan je natuurlijk niet om de sfinx heen. Veel mensen weten wel Rondreis Egyptewat de sfinx is maar pas als je hem van dichtbij hebt gezien weet jij ook waarom de sfinx zo bekend is wereldwijd. De sfinx staat bij de meest bekende piramide Gizeh.

Aswan: Ook wel de Aswandam genoemd. Egypte is begonnen met de bouw van deze geweldige dam rond 1960, het stadje Aswan wat dichtbij de dam ligt is in die tijd van dood naar levend gegaan en is nu een veel bezochte bestemming in Egypte! Maar liefst 35.000 Egyptenaren hebben aan deze geweldige dam gewerkt.

Sharm el Naga: Dit is een badplaats in Hurghada. Je vind hier een prachtig koraalrif vlak voor de kust. Dit is een geweldige bestemming om even tot rust te komen van de hitten.

Caïro: dit is de hoofdstad van Egypte. Caïro hoort bovenaan jou lijstje te staan als jij in Egypte bent. Je kan hier veel culturele Rondreis Egypteen traditionele bezienswaardigheden ontdekken en veel prachtige moskeeën bekijken. Ook zal je in Caïro veel marktjes en bazaars vinden waar je leuke spullen kan kopen.

Vind je ideale rondreis Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

 

 

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Egypte. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

Rondreizen door Egypte met Djoser:

Goedkoperondreis.com