Riviercruises

Riviercruises

Riviercruises worden steeds populairder

Riviercruises worden populairder. Dit komt omdat meer en meer mensen ontdekken dat een cruise niet duur hoeft te zijn, maar toch van alle luxe voorzien is. Bovendien krijg je de mooiste plekken ter wereld te zien. Ze komen voorbij terwijl je staat aan dek staat te turen. De zon hoog, een briesje die ervoor zorgt dat het niet te warm is terwijl de Nijl wordt aangedaan. Of wellicht een wat frisser klimaat terwijl je door IJsland vaart. Er zijn veel mogelijkheden en categorieën. Zo is er de riviercruise. Een interessante mogelijkheid die je veel moois kan laten zien.

Riviercruises

Nederland

Bij cruises denken de meeste mensen aan boottochten die naar ver weg van Nederland leiden. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Ook binnen Nederland kun je voor een mooie prijs een cruise maken. Hierbij moet je denken aan tochten over de Rijn, de Maas en cruises die tevens door Zeeland en het gebied in en rond het IJsselmeer leiden. Ook zijn er riviercruises beschikbaar die de rivieren van Nederland en België overvaren. Deze cruises worden gedaan met kleine schepen. Voornamelijk omdat de afstanden klein zijn en de te varen wateren nauw of ondiep kunnen zijn.

de Donau

Riviercruises

Het aanbod van cruises in Europa is een stuk groter. Er zijn dan ook veel meer rivieren te bevaren. De Donau is een mooie rivier om overheen te varen. Een tocht over de Donau zorgt ervoor dat je veel landen en verschillende landschappen te zien krijgt. Zo ga je bijvoorbeeld door Kroatië, Moldavië, Slowakije, Oostenrijk en Duitsland. De Donau is een zeer lange rivier en loopt door vele verschillende landen en dus culturen. Een interessante reis zal het zeker zijn.

Rest van Europa

Maar er is veel meer te zien in Europa. Er zijn ook tochten over de Main in Duitsland, de Moezel in Frankrijk of de Douro in Portugal. Allemaal betaalbare reizen met mooie luxe uitgeruste schepen door de prachtige natuur van Duitsland, langs de indrukwekkende gebouwen in Oostenrijk of de kleurrijke huizen in Portugal. Het ideale aan een cruise is dat er vanaf het water meestal het beste zicht is op de mooie gebouwen en natuur die Europa te bieden heeft.

De wereld over

Riviercruises

Ben je meer van de verre reizen, dan kun je ook een mooie cruise vinden. Naar de Ganges in Azië waarbij je India en Bangladesh ziet. Over de Lower-Mississippi in de Verenigde staten of over de Nijl die door Egypte, Soedan, Oeganda en Ethiopië gaat. Allemaal unieke bestemmingen met hun eigen prachtige natuur en eigen verhalen. Nijlcruises zijn zeer in trek. De Nijl is een rivier van bijna 7000 kilometer lang en daarmee de langste ter wereld. Een betere manier om kennis te maken met Afrika is er niet.

Keuze te over

Naast deze rivieren en cruises zijn er nog veel meer rivieren waar cruises langsgaan. Er zijn bijzonder veel mogelijkheden. Bijna elke rivier ter wereld kan worden bevaren met een cruisetocht. Door gestegen populariteit, komen er ook steeds meer cruises bij. En dat allemaal voor redelijke prijzen. Het uitzicht vanaf het water de wereld in. Er is geen betere manier om de wereld te leren kennen dan vanaf het water.

Vergelijk hier direct alle Cruises

 

Meer pagina’s over cruises

Zeecruises

Luxe cruises

Nijlcruises