Cairo is één grote marktplaats
Cairo is één grote marktplaats

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Caïro is één grote marktplaats

Caïro in Egypte heeft zo’n 20 miljoen inwoners. De miljoenenstad is nog steeds aan het uitbreiden ondanks het feit dat de stad in het oosten wordt begrensd door de Muqattam-gebergten, in het westen door de Libische woestijn en in het noorden door de Nijldelta.

De stad breidt zich voornamelijk uit richting de Gizeh-velden, met uitzicht op de gigantische piramides. Heliopolis is een honderd jaar jong stadsdeel van Caïro, dit gedeelte wordt ook wel ‘Nieuw-Caïro’ genoemd. Heliopolis ligt in het noordoosten van Caïro, richting het vliegveld en heeft een Europese en moderne uitstraling. Vanaf Heliopolis is het ongeveer drie kwartier rijden naar de piramides van Gizeh Egypte.Caïro is één grote marktplaats

Stadsdelen van Caïro

Vlakbij het centrum ligt Islamitisch Caïro. In het verleden was dit gebied het religieuze middelpunt van de stad, met kleurrijke markten, sierlijke minaretten en rijke mausolea. Dichtbij Islamtisch Caïro ligt Oud-Caïro. In Oud-Caïro waan je je terug in de tijd.

De stadsdelen Mohandesin, Dokki en Aguza zijn erg moderne stadsdelen van Caïro. Downtown, rond Midan el-Tahrir en het Tahrir-plein vind je een soort van centrum. Hier kruisen een aantal hoofdwegen met elkaar in een gigantische drukte van toeterende auto’s.

Islamitisch CaïroCaïro is één grote marktplaats

Islamitisch Caïro ligt zo’n 3 kilometer bij het moderne centrum vandaan. Echter, het voelt veel meer dan 3 kilometer. Je duikt, vanaf de brug van het vroegere Opera-plein, in een mix van geurige specerijen, straathandelaars, toeristische prulletjes en bedelaars.

Het gebied is één grote marktplaats met allerlei kleine winkels.

De locals zien dit gebied vooral als het centrum van het geloof, vanwege de Hoessein-moskee. Je kunt gemakkelijk verdwalen in de Khan el-Khalili-bazaar. Er zijn hier namelijk ontzettend veel moskeeën, scholen en hotels. De grootste moskeeën liggen aan de voet van de Citadel; Rifa’i- en de Sultan Hassan-moskee. De moskeeën in de stad zijn vrijwel altijd open. Voor niet-moslims moet je vaak wel een entreekaart kopen. Bij de ingang van de moskee dien je je schoenen neer te zetten, je mag ze ook in je hand houden met de zolen tegen elkaar. De vrouwen moeten hun haar bedekken (bijvoorbeeld met een sjaaltje). Onbedekte armen en benen worden niet geaccepteerd.Caïro is één grote marktplaats

Vind je ideale rondreis Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

 

Vergelijk direct rondreizen naar Egypte:

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*