Vakantie Trakai Litouwen

geplaatst in: blog | 0

Trakai ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de Litouwse hoofdstad Vilnius. De stad trekt jaarlijks veel toeristen, omdat er diverse historische monumenten goed bewaard zijn gebleven. Ook de omgeving is prachtig: veel bossen, meren en wateren. In het stadje wonen zo’n 5.500 inwoners.

Klimaat

De stad heeft een landklimaat met wilde winters en koele zomers. In juli kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 25 graden Celsius, maar het is gemiddeld slechts 18 graden Celsius. In de wintermaanden kan het extreem koud zijn in de stad. Temperaturen kunnen dalen tot ver onder het vriespunt. Gemiddeld valt er ook aardig wat regen in het jaar. De beste reistijd is zonder twijfel in de zomermaanden, want dan is de temperatuur aangenaam en valt er relatief weinig regen.

Bezienswaardigheden in Trakai

De stad heeft meerdere mooie bezienswaardigheden. Vroeger was het ook de hoofdstad van Litouwen en uit die tijd heeft het nog diverse mooie monumenten. Enkele bekende prachtige gebouwen zijn het kasteel van Trakai en de St. Mary Church. Ook de meren van de stad zijn prachtig.

Meren

Dat de beste reistijd in de zomer valt, mag duidelijk zijn. In de zomermaanden kun je namelijk heerlijk zwemmen in twee meren: Galvé en Luka. Beide meren hebben een aangename temperatuur. Tussen deze twee meren ligt ook het kasteel van de stad.

Kasteel van Trakai

Het kasteel van Trakai is een prachtige bezienswaardigheid. Het kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd en werd in de daarop volgende jaren steeds verder uitgebreid. Het heeft heel lang gediend als een militair gebouw, maar later woonden er ook mensen in. Tot slot werd het omgebouwd tot een gevangenis.

Tegenwoordig is het een prachtige bezienswaardigheid met een bijbehorend museum. Ooit is het kasteel nog compleet verwoest geweest, maar met hulp van de Russen werd het kasteel opnieuw gebouwd. In het museum worden allerlei archeologische vondsten tentoongesteld. Alhoewel het kasteel herbouwd is, heeft het nog steeds haar klassieke stijl uit de 14e en 15e eeuw.

St. Mary Church

Alhoewel bovengenoemd kasteel wel de échte toeristentrekpleister is, is ook de St. Mary Church een lust voor het oog. Deze kerk werd in 1409 gebouwd en is in goede staat gebleven.

Vervoer

Het wegennet rondom deze stad is redelijk goed te noemen. Ook kun je reizen met de tram of met de bus. Je kunt eventueel ook een taxi aanhouden. Bekijk wel goed of het een particuliere taxi is of een gewone taxi. Particulieren spreken over het algemeen een vaste prijs af, maar die kunnen hoger zijn dan bij de ‘gewone’ taxi. Je kunt altijd afdingen. Er is in ieder geval voldoende aanbod.

Luchthaven

Helaas heeft de stad geen luchthaven. Het dichtstbijzijnde vliegveld is bij Kaunas. Deze steden liggen ongeveer 85 kilometer van elkaar verwijderd. Een ritje tussen de twee steden duurt circa een uur. Helaas gaan er geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Kaunas.

Boot

Als alternatief voor het vliegtuig kun je er ook voor kiezen om met de boot naar Litouwen te reizen. Je kunt vanaf Duitsland op de boot stappen en je kunt eventueel je auto meenemen op reis. Uiteraard betaal je daar wel extra voor.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Litouwen Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175djoser-logo-300x175pharos-300x175koningaapshoestringbaobab-300x175sawadeea-logo-300x175prijsvrij-logo-300x175

 

Meer pagina’s over Litouwen:

Rondreizen door Litouwen
Kaunas Litouwen
Nida in Litouwen
Vilnius in Litouwen

Landen van Oost-Europa:

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van