Vakantie Nida Litouwen
Bezoek de Zandduinen van Nida

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Nida Litouwen

Nida is gelegen in het westen van Litouwen. De stad bevindt zich op de Koerse Schoorwal. Jaarlijks trekken er zo’n 50.000 toeristen naar de stad en het is daarmee een relatief populaire vakantiebestemming. De meeste toeristen komen uit eigen land, maar ook gaan veel Duitsers naar het plaatsje. De plek is populair vanwege de hoge duinen en het fijne briesje.

Geschiedenis van Nida

Oorspronkelijk lag het plaatsje twee kilometer zuidelijker dan de huidige positie. Doordat zanddriften en kusterosies zijn verschoven is het plaatsje zo’n twee kilometer verschoven. Na de Tweede Wereldoorlog werd Nida een populaire vakantiebestemming voor de top van Communistische Partij in Rusland.

Klimaat

De stad heeft een gematigd landklimaat. In de winter kan het hier vrij koud zijn, maar in de zomer is het weer vaak lekker. Juli is veruit de warmste maand en de temperaturen kunnen dan oplopen tot zo’n 23 graden Celsius. In de winter is het stadje geen fijne vakantiebestemming, want dan ligt er vaak sneeuw. De beste reistijd is daarom zonder twijfel in de zomerperiode.

Bezienswaardigheden in Nida

De meeste toeristen komen naar het stadje vanwege de prachtige zandduinen. Dat is echter niet het enige dat de stad te bieden heeft. Zo vind je er ook een prachtig museum en worden er regelmatig festivals georganiseerd, waaronder het Jazzfestival.

Jazzfestival in Nida

Ieder jaar wordt er in de zomer een groot jazzfestival georganiseerd in de Litouwse stad. Nida staat dan volledig in het teken van jazzmuziek, met diverse bekende artiesten van over de hele wereld. Er worden diverse podia gebouwd waar allen verschillende artiesten optreden. Naast dit evenement wordt er ook jaarlijks een groot tennisevenement georganiseerd. Dit valt ook vaak in de zomermaanden.

Thomas Mann Museum

Het Thomas Mann Museum is een replica van een zomerhuisje waar ooit Thomas Mann en zijn gezin woonden. Hij was een beroemde schrijver. Eén van zijn meest bekende werken was ‘Mein Sommerhaus’. In het zomerhuisje is ook een klein museum gevestigd.

Zandduinen van Nida

De hoogste zandduinen van Europa staan in Nida. Er werd ook vaak van deze locatie gebruik gemaakt voor filmopnames, voornamelijk in Duitse (oude) films. Mede daardoor is deze stad ook zo populair bij Duitsers. In die tijd was het nogal omslachtig om naar Afrika te reizen en dus koos men er liever voor om hier te filmen. De hoogste duin in het plaatsje is maar liefst 67 meter hoog. In het zuiden vind je een prachtige duin van 52 meter hoog. Deze plek is het beroemde uitkijkpunt van de stad.

Rooms-katholieke kerk

In het stadje vind je ook nog een prachtige Rooms-katholieke kerk. Deze wordt niet erg druk bezocht door toeristen, maar wel veel door de lokale bevolking. Van buitenaf ziet het er niet erg fraai uit, maar van binnen is de kerk prachtig.

Vervoer

Het stadje is relatief klein en daardoor is alles prima per voet bereikbaar. Ook kun je er een fiets huren zodat je het stadje sneller kunt ontdekken. De meeste toeristen lopen in principe door de stad heen en genieten van de duinen.

Luchthaven

Helaas is het niet mogelijk om naar Nida te vliegen. Er is namelijk geen luchthaven bij het plaatsje. De meeste toeristen vliegen daarom naar Vilnius en gaan vanuit daar naar Nida.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*