Rondreis door China? Deze 4 toppers mag je niet missen!

geplaatst in: blog | 0

Al het goede is made in China! Dat geldt natuurlijk ook voor bezienswaardigheden. China is een land dat voortdurend in ontwikkeling is. De Chinezen laten dan ook geen kans voorbij schieten om innovatief, vernieuwend en baanbrekend te zijn. De techniek is wel, evenals de moderniteit. De architectuur is indrukwekkend en de cultuur is traditioneel. Kortom, China kent veel contrasten. Het is een land dat je gewoon eens ervaren moet hebben. Dat kan natuurlijk tijdens een rondreis door China, waarbij je de meest indrukwekkende bezienswaardigheden aandoet. In dat geval mogen de volgende 4 highlights zeker niet aan je rondreis door China ontbreken.

  1. Onvergetelijk Datong

Rondreis door China? Deze 4 toppers mag je niet missen!

Datong heeft zoveel te bieden dat je het zeker niet over mag slaan. Hier kan je bijvoorbeeld 45 grotten bezoeken. Deze grotten bieden een thuis aan eindeloos veel beelden. In totaal zijn er zo’n 50.000 beelden in boeddhistische stijl te vinden. Datong staat ook bekend om het klooster dat gebouwd is tegen de wand van de Hengshan, een prachtige berg. Dit klooster wordt ook wel het Hangende Klooster genoemd. Detong kan tijdens een rondreis door China worden bezocht tussen Xi’an en Beijing.

 

  1. Ervaar Pingyao

Rondreis door China? Deze 4 toppers mag je niet missen!

Het centrum van dit kleinschalige stadje is eeuwen oud en gaat verscholen achter een indrukwekkende stadsmuur. Het lijkt net of je een openluchtmuseum binnenstapt als je een bezoek aan Pingyao brengt. Er staan woningen die op unieke wijze zijn versierd, traditionele tempels, interessante musea en eindeloos veel winkeltjes om uren in te struinen. In de avond lijkt het een sprookjesdorpje te worden, met talloze lampionnen die een rode gloed verspreiden.

 

  1. De regio Longshen

 

Deze regio biedt plaats aan de meest indrukwekkende authentieke, traditionele en ronduit sfeervolle dorpjes, zoals onder meer Zhongliu, Ping’an en Dazhai. De etnische minderheden van China zijn hier te vinden, zoals de Yao, Miao, Zhuang en Dong. Deze mensen ontvangen toeristen altijd gastvrij en het is zeker de moeite om hier gebruik van de te maken. Opvallend is wel het haar van de vrouwelijke inwoners. Er wordt wel beweerd dat deze dames de langste haren hebben van de hele wereld. In de regio kan je ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Longji rijstterrassen. Hier kan je prachtige wandelingen maken.

 

  1. Bezoek de reuzenpanda’s

Rondreis door China? Deze 4 toppers mag je niet missen!

China is natuurlijk ook het land van de reuzenpanda’s. Deze leven in dit land nog in het wild en zijn er uiteraard ook te bewonderen. Je kunt hiervoor naar de westzijde van Centraal China reizen, om precies te zijn naar Chengdu. Hier vind je een bergachtig gebied waar diverse conservatieparken te vinden zijn. Hier worden de reuzenpanda’s nauwlettend in de gaten gehouden en er wordt met de panda’s gefokt. Een bezoek aan een conservatiepark mag dan ook eigenlijk niet overgeslagen worden.

Rondreis door China

Een rondreis door China is een rondreis door een wereld vol contrasten. Dit land is zeer de moeite waard en zal absoluut een onvergetelijke indruk achterlaten. De beste aanbiedingen voor een bijzondere rondreis door China kan je natuurlijk vinden bij Goedkoperondreis.com. Goede reis!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar China. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175tui-logo-300x175333djoser-logo-300x175shoestringsnp-logo-300x175fox-logo-300x175oadsundownerkoningaap

 

Voor meer informatie over Azië : Rondreizen Azië

[rwp-review id=”0″]

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van