Betalen in het buitenland

geplaatst in: blog | 0

Op het ogenblik dat je een vakantie boekt naar het buitenland zijn er heel veel verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Verschillende van deze zaken zijn eigenlijk voor de hand liggend, maar andere zien we al snel over het hoofd. Wat bijvoorbeeld te denken van de betaalmogelijkheden die je in het buitenland hebt? Veel mensen houden er geen rekening mee, maar het is zomaar mogelijk dat je tegen bepaalde beperkingen aanloopt waardoor je bijvoorbeeld niet zomaar aan alle financiële verplichtingen kan voldoen. Heb jij ook een reis geboekt naar het buitenland en wil je er zeker van zijn dat je geen problemen ondervindt met betalen of geld afhalen? In dat geval is rekening houden met deze tips beslist een aanrader.

Geld afhalen met je bankkaart binnen Europa

Op het ogenblik dat je een vakantie hebt geboekt naar een ander land binnen Europa is het van belang om te controleren of je bankkaart is voorzien van het ‘Maestro-logo’. Is dat het geval? Dan heb je overal in Europa de mogelijkheid om geld af te halen. Je moet er wel rekening mee houden dat het mogelijk is dat er hiervoor bepaalde kosten in rekening worden gebracht. Dit is afhankelijk van de bank in kwestie. Wel is er een Europese wetgeving van toepassing die stelt dat de kosten voor een geldafhaling binnen de Europese Unie nooit hoger mogen zijn dan in eigen land. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om geld af te halen aan een bankautomaat met je creditcard. Hou er wel rekening mee dat de kosten voor dergelijke geldafhalingen hoger zijn gelegen in vergelijking met de kosten voor het gebruik van een gewone bankkaart.

Wat bij geld afhalingen met bankkaart buiten Europa?

In principe is het ook perfect mogelijk om geldafhalingen te doen met je Maestro bankkaart buiten Europa. Je dient er echter rekening mee te houden dat het merendeel van de banken deze functie standaard uitschakelen. Gewoon even een telefoontje doen volstaat doorgaans wel om deze (tijdelijk) te activeren. Wees er zeker van dat ze terug wordt uitgeschakeld bij thuiskomst. Bovendien, haal je geld af buiten Europa? Dan is het afhalen van kleinere bedragen veelal voordeliger met je debetkaart. Heb je een groot bedrag nodig? Dan kan je daarvoor een beroep doen op je kredietkaart of creditcard.

Standaard blokkering van creditcard in niet-Europese landen

Niet alleen voor de Maestro-functie van je bankkaart, maar ook voor je creditcard geldt doorgaans dat het gebruik daarvan standaard is uitgeschakeld op het ogenblik dat je, je buiten Europa bevindt. Ook voor je creditcard geldt dat deze gelukkig zeer eenvoudig terug kan worden geactiveerd. Dit betekent dat je ook in verre bestemmingen tot zelfs in Australië en / of Nieuw-Zeeland zonder moeite met je vertrouwde creditcard kan betalen. Het wordt bij thuiskomst wel aangeraden om je bank de ondersteuning voor het buitenland terug te laten deactiveren. Op deze manier kan er voor worden gezorgd dat potentiële fraude in de kiem wordt gesmoord.

Hou niet teveel cash geld op zak!

Het is één van de vaakst gegeven waarschuwingen aan mensen in het buitenland, namelijk om niet veel cash geld op zak te houden. Het is in de praktijk dan ook heel wat veiliger om gewoon met je bankkaart(en) te betalen. Dit betekent evenwel niet dat je geen enkel cash geld bij hoeft te hebben. In verschillende landen geldt er zelfs een wettelijke verplichting om een bepaald geldbedrag op zak te hebben. Beperkt de hoeveelheid cash geld echter zoveel mogelijk en loop er niet mee te koop. In verschillende steden of gebieden is het bovendien aan te raden om het cashgeld (met je portefeuille) niet in de achterzak te stoppen. Een vestzak is op dit vlak heel wat veiliger.

Hou rekening met de limieten van je bank- & kredietkaarten

Tot slot is er nog het feit dat je altijd rekening dient te houden met de limieten die van toepassing zijn om je bank- en kredietkaarten. Deze limieten hoeven in het buitenland lang niet altijd dezelfde te zijn als in eigen land het geval is. Dit is dan ook zeker en vast iets waar je rekening mee zal willen houden. Loop je onverhoopt toch tegen een bepaalde, onverwachte limiet aan? Dan is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met je bank. Vaak duurt het namelijk even vooraleer hier iets aan kan worden gedaan. In ieder geval, door rekening te houden met de informatie op deze pagina is het zeer onwaarschijnlijk dat je in het buitenland problemen zal ondervinden met betalen.

Op deze pagina kun je reisverzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van