• Hoe voorkom je bagagediefstal?

Hoe voorkom je bagagediefstal?

geplaatst in: blog | 0

Je kijkt al tijden uit naar vakantie en hebt net je spullen gepakt. Eenmaal op het vliegveld besluit je nog even een koffie te nemen voordat het vliegtuig vertrekt. Je zet je tas bij de stoel neer en bestelt iets te eten en drinken. Als je weer gaat zitten kom je erachter dat je tas weg is. Hij is gestolen! Dit is natuurlijk heel erg rot en vervelend. Maar hoe kun je dit nou voorkomen en waar moet je voortaan op letten, zodat je niet nog een keer overkomt? Ik leg het je in zes stappen uit.

Sluit een reisverzekering af

Voordat je op reis gaat is het van belang een reisverzekering af te sluiten. Je reisverzekering dekt onder andere diefstal of vermissing van je bagage. Zorg ervoor dat je de juiste modules hebt afgesloten, zodat je verzekerd en veilig op reis kan. Mocht er dan wat gebeuren, dan kun je contact opnemen met je reisverzekeraar en die kunnen je verder helpen. Mocht er helaas toch iets gebeuren, zorg dan ook dat je dit altijd bij de lokale politie meldt.

Zij kunnen een proces-verbaal opstellen. Deze kun je als bewijs indienen bij je reisverzekeraar. Zo kunnen ze sneller je schade behandelen en eventueel vergoeden. Wil je meer weten over het afsluiten van een reisverzekering? Ik heb er een blog over geschreven, daar lees je de punten waar je op moet letten.

Draag kostbaarheden op je lichaam

Neem je veel kostbare dingen mee op vakantie? Laat je portemonnee of paspoort niet in je koffer achter, maar zorg dat je het bij je hebt. Stop het weg in een heuptasje, in je beha of in de binnenzak van je jas. Natuurlijk kan dit ook in een klein tasje die je dichtbij je draagt. Verdeel je geld over verschillende tassen en zakken. Mocht er diefstal plaats vinden, dan zit je in ieder geval niet gelijk zonder geld, omdat je het verdeeld hebt. Als je accommodatie een kluisje heeft, kun je daar tijdelijk alles opbergen. Dan hoef je niet je hele vakantie erg op je zakken en tassen te letten.

Maak lijstjes

Handig kan zijn om lijstjes te maken voordat je op vakantie gaat. Hier schrijf je op wat je allemaal meeneemt in je koffer. Je kunt zo controleren of alles er nog wel in zit en wat je eventueel kwijt bent. Hiermee houd je voor jezelf een duidelijk overzicht. Dit zou je voor al je bagage kunnen doen.

Laat je bagage niet alleen

Ik kom nog even terug op het verhaal om nog even koffie te drinken voor vertrek. Lekker dat je nog even wat wilt drinken, maar zorg ervoor dat je je bagage nooit en te nimmer onbeheerd achterlaat. Ten eerste, je weet nooit waar de dieven zitten. Voordat je het weet is je bagage gestolen. Ten tweede, een reisverzekering vergoedt vaak niet je bagage als je het onbeheerd achterlaat. Lees dus goed de voorwaarden van een reisverzekering door. Zorg ervoor dat je bagage gelabeld is. Veel koffers lijken op elkaar en op de bagageband kan het nog weleens voorkomen dat iemand, bewust of onbewust, jouw koffer meepakt.

Niet te opzichtig zijn

Natuurlijk wil je op vakantiefoto’s maken van de prachtige uitzichten, jij samen met je lief of van de indrukwekkende gebouwen die je tegen komt. Ondertussen zit je op je IPhone te kijken waar dat mooie gebouw ligt. Niet in elk land wordt hier zo goed mee om gegaan. In sommige landen loop je er opzichtig bij en kan je telefoon of camera zo uit je hand gestolen worden. Dit zal in sommige ontwikkelingslanden iets vaker voor kunnen komen, omdat daar weinig geld is en stelen een manier is om daaraan te komen.

Maak kopieën

Eén van de handigste tips die ik ooit heb gekregen is om kopieën van belangrijke documenten te maken. Mocht er iets met je paspoort gebeuren of je raakt je instapkaart van je vlucht kwijt, dan kun je altijd nog terecht met je kopie. De ambassade kan sneller iets voor je regelen als je een kopie van je gestolen paspoort bij je hebt. De kopie kan digitaal of je kunt ze meenemen. Ook handig is om de bestanden op je telefoon te kopiëren. Je kunt thuis alvast een back-up maken van je telefoon. Mocht er op vakantie iets gebeuren, dan heb je thuis alle gegevens nog.

Nu lijkt het misschien of je erg bang moet zijn om beroofd of bestolen te worden. Dat hoeft natuurlijk niet. Dit artikel is bedoeld om je alert te maken van wat er kan gebeuren. Het enige wat ik je mee wil geven is dat je op moet letten, een beetje verstand moet gebruiken en als het niet goed voelt, niet doen. Dit geldt bijvoorbeeld als je in bepaalde steegjes loopt. Maar maak je niet al te druk. Als je bovenstaande tips in de gaten houdt, je op je omgeving let en een reisverzekering hebt afgesloten komt het echt allemaal goed. Probeer bovendien vooral te genieten van je vakantie, want daar draait het immers om!

 

Reisverzekering vergelijken en afsluiten

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie