Rondreis El Salvador

Rondreis El Salvador

Rondreizen door El Salvador

Tijdens een rondreis El Salvador in Midden Amerika breng je ongetwijfeld ook een bezoek aan de hoofdstad, San Salvador. Hier kan je werkelijk de meest uiteenlopende bezienswaardigheden vinden die je zeker zou moeten bezoeken. Wij geven je graag wat leuke tips voor tijdens je rondreis El Salvador, zeker ook als het om de hoofdstad gaat.

Wel willen wij je adviseren om de website van de Rijksoverheid te controleren voorafgaande aan je reis. Dit omdat diverse gebieden in El Salvador en vooral ook de hoofdstad San Salvador, met regelmaat worden aangemerkt als onveilige gebieden. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles tijdens je rondreis door El Salvador.

Rondreis El Salvador

De La Laguna Botanical Gardens

De La Laguna Botanical Gardens zijn te vinden in een prachtig aangelegd park. Hier kom je echt helemaal tot rust. Je kunt de aangelegde paden volgen, zodat je echt alle plantensoorten die er in het park te vinden zijn kunt bewonderen. Je vindt er onder meer de begonia, de orchidee, de bromelia en diverse mooie woestijnplanten.

Er zijn zeker niet alleen planten te vinden in deze botanische tuinen. Er leven ook veel dieren, waaronder diverse indrukwekkende vogelsoorten. In de botanische tuin is ook een kleine horecagelegenheid te vinden waar je kunt genieten van gerechten uit de Salvadoraanse keukengerechten uit de Salvadoraanse keuken.

Rondreis El Salvador

Het El Boquerón National Park

Als je een hele dag in de drukte van de mooie stad San Salvador hebt gelopen, dan ben je waarschijnlijk wel toe aan een beetje rust en ruimte. Dit kan je zeker vinden in dit nationaal park. Het is te vinden in de krater van de welbekende vulkaan, waar het park naar vernoemd is. Er leven meerdere diersoorten in dit nationaal park.

Je kunt er bijvoorbeeld toekans, paca’s, vlinders en vossen tegenkomen. Daarnaast zijn er veel planten- en bloemensoorten te vinden in dit prachtige gebied. Het is verstandig om de aangelegde wandelpaden te volgen, zodat je ook regelmatig langs de uitkijkposten komt om het park eens van bovenaf te bekijkenuitkijkposten komt om het park eens van bovenaf te bekijken.

rondreis el salvador

Joya de Cerén

Het archeologische boerendorpje Joya de Cerén dat in het verleden door de Maya’s werd bewoond is een bezoek meer dan waard. Je kunt er dan ook kennis maken met de rijke geschiedenis. In het jaar 590 werd de stad werd door een dikke laag as bedekt na een uitbarsting van de Loma Caldera vulkaan. Onder de laag as werden geen menselijke resten gevonden, waaruit kan worden afgeleid dat alle mensen die er op dat moment woonden de kans hebben gehad het dorp te ontvluchten.

Natuurlijk werden er wel eindeloos veel eigendommen van de bevolking onder de aslaag gevonden. Er werd voedsel gevonden en meerdere soorten gereedschappen, meubels en keramiekproducten. De opgravingen duren nog altijd voort. In de afgelopen veertig jaar zijn er zeventig gebouwen gevonden.

David J. Guzmán Museum of Anthropology

Het David J. Guzmán Museum of Anthropology is een museum dat je nader kennis laat maken met de rijke culturele geschiedenis van El Salvador. Hier wordt ruim aandacht besteed aan de Maya’s en de cultuur die hieruit voort is gekomen, maar je komt er nog veel meer te weten. Het is een bijzonder interessant museum dat jaarlijks veel publiek trekt. Naast de artefacten van de Maya’s kan je hier ook diverse artefacten van de Pipil bewonderen.

Museo de la Palabra y la Imagen

Museo de la Palabra y la Imagen is een indrukwekkend museum dat wat moderner is ingericht. Dit museum gaat ook wel over de geschiedenis, maar het wordt op een heel andere wijze gepresenteerd. Zo kan je in dit museum diverse objecten en geschriften bekijken, maar je kunt ook foto’s en diverse films bekijken. Zeker ook de burgeroorlog komt in dit museum ruim aan bod.

Museum of Art

Ben je een echte kunstliefhebber? Dan wil je het Museum of Art niet missen tijdens je rondreis door El Salvador. Hier vindt je een enorme collectie schilderijen en andere kunstwerken. Het museum is in drie delen opgesplitst. In één deel is de vaste collectie te vinden en in de andere twee kun je terecht voor de tijdelijke tentoonstellingen. Het nationale monument van het land is te vinden voor de deur van het museum. Dit is het Monumento a la Revolución.

Teatro Nacional de El Salvador

Dit theater opende de deuren voor het eerst in 1917 en sinds 1979 wordt het prachtige gebouw gezien als een nationaal monument. Het theater, dat het oudste van heel Midden-Amerika is, heeft de mooiste en meest indrukwekkende hal van alle theatergebouwen die er in Midden-Amerika bewonderd kunnen worden. Zeker de moeite waard dus.

Vergelijk hier direct alle reizen naar El Salvador