blog
Rondreis door Peru

Rondreis door Peru

Leestijd 2 Minuten

Peru is een indrukwekkend land dat de toeristen veel te bieden heeft. Waarschijnlijk is Peru niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je wilt gaan rondreizen, maar juist hierom is het zeker de moeite van het overwegen waard. Op rondreis door Peru staat namelijk gelijk aan een onvergetelijke ervaring.

Dit prachtige land ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en grenst aan Ecuador, Brazilië, Bolivia, Chili, Colombia en de Grote Oceaan. In het grootste deel van het land wordt Spaans gesproken, de officiële taal van Peru, maar in bepaalde regio’s wordt ook wel Quechua of Aymara gesproken.

Peru heeft een inwonersaantal van een kleine 30 miljoen inwoners, waarvan 45% bestaat uit indianen. Meer dan 80% van de totale bevolking richt zich tot de rooms katholieke kerk.

Rondreis door Peru

Bewonder de mooiste bezienswaardigheden

Als je op rondreis door Peru gaat, dan kun je je hele vakantieagenda inplannen met leuke uitstapjes naar diverse highlights van het land. Peru is namelijk rijk aan prachtige bezienswaardigheden.

rondreis door peru

Bij de kust vind je de Ballestaseilanden, waar vele verschillende en bijzondere dieren leven. Hier kun je onder andere pinguïns en zeeleeuwen in het wild zien. Chan Chan is de ideale stad voor iedereen die graag geschiedenis ziet. In deze stad vind je onder andere de overblijfselen, ruïnes, van negen grote paleizen. Eén van de paleizen is nog goed bewaard gebleven en het paleis van het Tschudi-complex kan worden bezocht. Ook de ruïnes van Caral zijn interessante werken te zien. Het meest bijzondere bouwwerk, en tevens het oudste, is wel de piramide die in de 27ste eeuw voor Christus al werd gebouwd.

Een bezoek aan de hoofdstad, Lima

rondreis door peru

Liefhebbers van musea kunnen het best vertoeven in de hoofdstad van Peru, Lima. Hier bevinden zich ontzettend veel musea, waaronder het bekende Goudmuseum. Er zijn musea op het gebied van bijvoorbeeld kunst, cultuur en geschiedenis. Natuurlijk kan je in Lima ook heerlijk eten en drinken, gezellig een terrasje pakken, gaan winkelen of een avondje uitgaan. Als je in Lima bent, dan mag je enkele bezienswaardigheden zeker niet missen, zoals onder meer de Plaza Mayor, de Monastery of San Francisco, het Torre Tagle Palace en de Cathedral of Lima.

Tijdens de rondreis door Peru genieten van de natuur

rondreis door peru

Een heel bijzonder verschijnsel zijn wel de Nazcalijnen. Dit zijn eeuwenoude figuurtekeningen in het zand midden in de woestijn. Deze figuren zijn het best vanuit de lucht te bezichtigen. Niemand weet overigens hoe de figuren zijn ontstaan. In Peru vind je ook het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer met een hoogte van een kleine vier kilometer. Wie van natuur houdt kan zich helemaal uit leven in Peru. Aan de kust kun je de woestijnen bezoeken, er zijn hoogvlaktes te vinden en op bepaalde plaatsen in het land kun je een bezoek brengen aan de tropische regenwouden.

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Peru

 

Pagina’s over Peru

Rondreizen door Peru
Vakantie Trujillo
Vakantie Cajamarca
Vakantie Lima
Peru als culinaire vakantiebestemming
Trekken door Peru

 

0