Rondreis Malta

Rondreis Malta

Onder Italië en midden in de Middellandse Zee ligt het prachtige eilandje Malta. Een rondreis Malta kenmerkt zich door de vele historische monumenten en staat bekend als een van de beste duik/snorkel plekken in de wereld. Door de ligging van Malta is er veel terug te vinden van De Arabische, Italiaanse en Engelse invloeden. Vanwege de veel stranden, culturen, natuur en natuurlijk heerlijke temperaturen is Malta een vakantie bij uitstek! Vergelijk direct onze aanbieders voor de beste vakantie in Malta!

Malta heeft een zeer lange geschiedenis. Op de eilanden Malta en Gozo staan prehistorische opzichzelfstaande bouwwerken zoals de megalithische Tempels van Tarxien, gebouwd tussen 3500 en 2500 v.Chr., de tempels van Hagar Qim en Mnajdra en de op het eiland Gozo gelegen tempel van Ggantija. Deze bouwwerken zijn ouder dan de Egyptische piramiden, en ook ouder dan Stonehenge.

De tempel van Hagar Qim is zodanig gebouwd dat hij de tijd aangeeft, wat hem tot een zeer bijzondere tempel maakt die in dit opzicht wellicht uniek is in de wereld. Verder bevindt zich in Paola het Hypogëum, een in de ondergrond uitgehakt heiligdom met meerdere diepteniveaus.

Rondreis Malta

Weer en klimaat in Malta

Malta heeft een mediterraan klimaat. In de praktijk houdt dit in dat de zomers warm en mild zijn en de winters redelijk nat. Hierdoor is een rondreis in de zomer er erg aangenaam, vooral omdat er dan ook vrijwel geen neerslag valt. Het is er zelfs s’nacht nog heerlijk warm op Malta. Meestal wordt het pas na middernacht koeler.

Een goedkope rondreis Malta boeken

Doordat Malta zo’n populair vakantieland is geworden over de jaren zijn er veel vakantie mogelijkheden in Malta bij veel aanbieders. Het is daarom ook erg belangrijk om goed te gaan vergelijken. De meest geboekte manier voor een vakantie in Malta is een vlucht met hotel. Vaak in combinatie met een autovakantie in Malta.

Natuur ontdekken met een rondreis Malta

Maak kennis met De Blauwe Grot. Dit is een serie van adembenemende grotten, gelegen aan de Zuidkust van Malta.

De bevolking van Malta

95 procent van de bevolking van Malta is op de eilandengroep geboren. 98 procent van de bevolking is er katholiek, een flinke meerderheid dus. Je vind er dan ook veel katholieke invloeden terug in de architectuur. Ook kun je er erg veel kerken vinden die trouw worden bezocht door de lokale bevolking.

Weetjes over de bevolking van Malta en over de eilanden:

  • De hoofdstad van Malta is Valletta
  • Malta is slechts 316 vierkante kilometer groot.
  • In 2013 woonde er 423.282 mensen op Malta volgens de wereldbank.
  • In Malta kun je gewoon betalen met de Euro. Geld wisselen is daarom niet nodig.
  • De bevolking van Malta spreekt zowel Maltees als Engels.
  • De kleuren van de vlag zijn wit en rood.
  • De belangrijkste plaatsen : St.Julians, Valetta, Sliema, Gozo

Bezienswaardigheden Malta

St. Paul’s catacomben

St. Paul’s catacomben is een eeuwenoud ondergronds gravenstelsel. De St. Paul’s catacomben werden pas in 1894 archeologisch onderzocht. Momenteel is het St. Paul’s catacomben een beschermd monument. Een klein stukje van de St. Paul’s catacomben is open gesteld voor het grote publiek en je kunt momenteel twee van de catacomben bezoeken. In de Romeinse tijd woonde er op Malta veel verschillende culturen zoals christenen, heidenen en joden. Al deze mensen liggen in de St. Paul’s catacomben naast elkaar begraven zonder zichtbare verschillen.

Għar Dalam

Għar Dalam is een topattractie voor avonturiers. Deze grot is wel 144 meter diep en de naam van de grot betekent “ Grot van de duisternis”. Helaas kun je als toerist niet zo diep komen, maar de eerste 50 meter zijn al behoorlijk spectaculair. Zo vind je er bijvoorbeeld botten of hele skeletten van uitgestorven dieren.

Vergelijk hier direct alle reizen naar MaltaBooking.com