Stedentrip Gozo Malta

Stedentrip Gozo Malta

Gozo is een eiland van Malta en is ongeveer 67 km² groot. Het eiland is gelegen in het noordwesten van het land. De belangrijkste plaats van het eiland Victoria. Het eilandje heeft verschillende leuke bezienswaardigheden en is daarom ook erg geliefd bij toeristen.

Klimaat

Gozo heeft net als de andere delen van Malta een warm mediterraan klimaat. De zomers zijn droog en warm en de winters zijn zacht en nat. In de zomermaanden loopt de temperatuur geregeld op tot maar liefst 30 graden Celsius. Over het algemeen is Gozo iets kouder dan de meeste plekken in Malta. Dat komt vanwege haar ligging. Het is hier iets winderiger en er valt iets meer neerslag. In de zomermaanden valt er echter vrijwel geen regen en dan is de wind ook nog wel lekker.

Bezienswaardigheden op Gozo

Het eiland heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder de Azure Window, de citadel en het prachtige uitkijkpunt Dwejra Point.

Azure Window

Aan de westkust van het eiland staat een prachtige natuurlijk brug, genaamd Azure Window. De azuurblauwe zee zorgt voor een prachtig contrast met de rotsen.

Stedentrip Gozo Malta

Victoria (Rabat)

De belangrijkste stad van het eiland, Victoria (Rabat), biedt diverse leuke bezienswaardigheden. Er zijn verschillende musea te bezoeken en ook de kathedraal is zeker een bezoekje waard. Deze oude kathedraal stamt uit de 17e eeuw en heeft haar ontwerp te danken aan Lorenzo Gafa. Hij ontwierp ook de Mdina kathedraal in Malta.

Dwerja Point

Aan de westkust van Gozo vind je een belangrijk uitkijkpunt. Je kunt vanaf hier genieten van een prachtig uitzicht. Ook is deze plek populair bij duikers, snorkellaars en zwemmers. Je kunt hier namelijk ongestoord je gang gaan. Het onderwaterleven is ook nog eens prachtig, dus vergeet je snorkel setje niet.

Stedentrip Gozo Malta

Xewkija

Xewkija is de oudste plaats van het eilandje. Het is een kleine plaats van ongeveer vier vierkante kilometer. De meest bezochte bezienswaardigheid in deze plaats is de Rotunda. Men heeft er 27 jaar over gedaan om deze koepelkerk te voltooien. Ook de windmolen in dit stadje is een belangrijke bezienswaardigheid.

Musea in Gozo

Het eiland heeft meerdere musea die je kunt bezoeken. De meeste interessante musea zijn het Natural History Museum en het Archeologisch Museum. Er zijn echter nog veel meer musea op het eiland, maar deze worden gezien als de belangrijkste. De andere musea zijn het Folklore Museum en het Kathedraal Museum.

Duiken en snorkelen

Het eiland is populair onder duikers en snorkellaars. Het onderwaterleven rondom het eiland is namelijk prachtig. Er zwemmen honderden tropische vissoorten in de warme wateren rondom Malta. Enkele bijzondere vissoorten zijn de lipvissen, heremietkreeften en vliegende knorhanen. Duikers kunnen ook wrakken vinden onderwater en ook zijn er diverse grotten waar je heen kunt zwemmen.

Stedentrip Gozo Malta

Vervoer

Je kunt naar het eiland reizen per boot, maar er is ook een helikopter lijndienst. Het is relatief prijzig om te reizen met de helikopter en daarom kiezen de meeste mensen voor de veerdienst. Eenmaal aangekomen op het eiland kun je een fiets of scooter huren. Met een scooter kun je gemakkelijk over het hele eiland reizen. Het eiland is immers niet erg groot.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Malta

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Gozo gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Gozo niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]