Stedentrip Valetta

Stedentrip Valetta

Valletta is de hoofdstad van Malta en ligt in het oosten van het land. Het is een belangrijke stad voor het land, want de regering zetelt hier en ook het handelscentrum is hier gevestigd. De gehele stad is een beschermd monument en wordt ook veel bezocht tijdens een stedentrip Malta.

Stedentrip Valetta

Klimaat

De hoofdstad van Malta heeft een mediterraan klimaat. De stad heeft milde, natte winters en warme droge zomers. Ten tijde van de zomermaanden lopen de temperaturen gemakkelijk op tot 30 graden Celsius. In de zomermaanden valt er ook nauwelijks regen. In de wintermaanden valt er meer regen, maar het wordt niet echt heel koud. Temperaturen zijn vooralsnog rond de 15 tot 17 graden Celsius. Er is wel veel minder zon.

Bezienswaardigheden in Valletta

Stedentrip Valetta

Valletta heeft diverse mooie bezienswaardigheden. De stad werd immers als eerste Europese hoofdstad planmatig ontworpen. Daardoor zijn er diverse mooie bezienswaardigheden die écht passen in het stadsbeeld. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Casa Ellul, Casa Rocca Piccola en het Nationaal Archeologisch Museum.

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum is absoluut de moeite waard. Het museum biedt een aantal interessante artefacten uit de prehistorie.

Casa Rocca Piccola

Het Casa Rocca Piccola is een prachtig paleis dat dateert uit de 16e eeuw. Het is sinds de bouw in het bezit van de familie Piro, een adellijke familie uit het land. In 1990 werd het huis openbaar gesteld voor het publiek. Het prachtige paleis heeft ruim 50 kamers met oude meubels en antieke spullen. Je kunt er elke dag een tour boeken, behalve op zondag.

Casa Ellul

Caa Ellul is één van de mooiste herenhuizen van de stad. Het herenhuis werd gekocht door een Italiaan wiens dochter later trouwde met een wijn- en drankenhandelaar. Generaties later werd het herenhuis verandert tot een hotel die vandaag nog steeds open is. Het is ontzettend stijlvol in een prachtige Maltese stijl.

St. John’s Co-Cathedral

Het St. John’s Co-Kathedraal is een prachtige kathedraal waar je een rondleiding kunt boeken voor 6 euro. De buitenkant is ietwat sober, maar de binnenkant ziet er erg fraai uit. Je vindt er diverse plafondschilderingen en veel versieringen van bladgoud aan de muren van de kathedraal.

Vervoer

In de stad kun je gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer. Dit wordt verzorgd door Malta Public Transport. In totaal zijn er 80 verschillende lijnen, verspreid over heel Malta. De snelle lijnen worden aangegeven met ‘X’. Deze lijn rijdt onder andere langs het vliegveld.

Luchthaven

De internationale luchthaven van het land is de Malta International Airport (MIA). Als je naar het land reist, kom je waarschijnlijk aan op dit vliegveld. Het is een vrij compacte luchthaven, maar toch ook weer erg modern. Jaarlijks verwerkt het vliegveld ruim vier miljoen bezoekers, waarvan de meesten uit het Verenigd Koninkrijk komen. Ook onder Nederlanders wordt de bestemming steeds populairder. De luchthaven heeft slechts twee landingsbanen. Vanaf de luchthaven kun je met een taxi, minibus of met de bus naar het centrum van de stad reizen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Malta