Stedentrip St.Julians

Stedentrip St.Julians

St. Julians is gelegen in het noordoosten van Malta, nabij het plaatsje Sliema. De stad is een echte uitgaansstad en wordt daarom ook veelal in het weekend bezocht. Je hebt hier diverse bars en discotheken die tot diep in de nacht open zijn. Vanaf deze stad kun je bovendien gemakkelijk excursies boeken naar delen op het eiland. Je hebt hier niet echt stranden en daarom wordt het vaak geboekt als een dagtrip, maar wordt het hotel elders geboekt op Malta.

Stedentrip St.Julians

Klimaat

Tijdens de zomermaanden valt hier nauwelijks tot geen neerslag. Het is vaak ook extreem warm in deze stad met temperaturen die oplopen tot zo’n 30 graden Celsius. In de wintermaanden daalt de temperatuur tot ongeveer 15 graden Celsius. Dan valt er wel regen, maar ook niet bijzonder veel. Wel is veel minder zon tijdens deze maanden.

Bezienswaardigheden in St. Julians

In St. Julians, en net daarbuiten, heb je verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens een vakantie aan de stad. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn de Portomaso Tower (in de stad zelf), het Marine Park en Spinola Palace (net buiten de stad).

Portomaso Tower

De Portomaso Tower is een unieke toren die totaal niet past bij het stadsbeeld van de stad. Het valt dan ook direct op: het is hoog en de bouwstijl is totaal anders. Het is bovendien de enige wolkenkrabber op heel Malta. De toren opende haar deuren in 2001 en is 98 meter hoog. In de nacht is de toren amper zichtbaar, omdat het gemaakt is van donker materiaal.

Marine Park

Als je altijd al de droom hebt gehad om te zwemmen met dolfijnen, kun je terecht bij het Marine Park. Op een aantal kilometer buiten de stad kun je zwemmen met dolfijnen en dit is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Vanwege het prettige klimaat op Malta kun je er het hele jaar terecht. Tevens worden er diverse shows gegeven, maar ook leven er diverse exotische vogels en reptielen.

Spinola Palace

Nabij St. Julians ligt het Spinola Palace. Deze plek is nog relatief rustig, omdat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme. In de 20e eeuw diende het paleis als militair ziekenhuis. Niet alleen het paleis zelf is mooi, maar ook de omgeving ziet er erg fraai uit. Het is absoluut een bezoekje waard.

Baystreet

Shoppers kunnen ook terecht in dit Maltese stadje. De Baystreet is namelijk een (semi-)overdekt winkelcentrum met allerlei leuke winkeltjes. Er zitten ook enkele bekende nationale merken in het winkelcentrum, waaronder McDonald’s en het Hard Rock Café.

Vervoer

Je kunt de stad gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit zowel de hoofdstad Valletta als Sliema rijden er voldoende bussen naar St. Julians. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een scooter te huren. Het eiland is relatief klein en daarmee is het gemakkelijk te verkennen op de scooter. Je kunt eventueel ook een auto huren op de luchthaven van Malta. Het is wel erg warm en daarom is een auto met airco wel raadzaam.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Malta.